AK Partili başkana yapılan saldırıda gelişme!

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın kendisini vuran personelini, tehditlerine rağmen saatlerce dinlediği, istifa etmek isteyince de işten ayrılmamasını söylediği ortaya çıktı.Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve şoförü Yener Şimşek, dün 16.00 saatl

AK Partili başkana yapılan saldırıda gelişme!

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın kendisini vuran personelini, tehditlerine rağmen saatlerce dinlediği, istifa etmek isteyince de işten ayrılmamasını söylediği ortaya çıktı.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve şoförü Yener Şimşek, dün 16.00 saatlerinde F.B., tarafından zabıta müdürlüğü iddiasıyla makam odasında silahla vuruldu. Yüzüne ve koluna kurşun isabet eden Yıldız ile birlikte karnından yaralanan Şimşek Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçarken yüzüne darbe alan F.B.’nin Gürsu Belediye yanındaki sağlık ocağına gittiği ortaya çıktı. Burada yüzüne pansuman yaptıran saldırgan, yoldan geçen bir araca binerek olay yerinden uzaklaştı. 10 plakalı aracın şoförü ise saldırganı tanımadığı ve yaralı olduğu için otomobile aldığı ortaya çıktı. Öte yandan şüphelinin bulunması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdüyor.

HASTANE ÖNÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Olayın ardından hastaneye koşan Yıldız’ın yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Gürsu Belediyesi eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selahattin Turan, “Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. İçimiz kan ağlıyor, yüreğimiz sızlıyor. Biz Cüneyt Yıldız’ı bir belediye başkanı, siyasetçi, talimatlar yağdıran amir gibi görmüyorduk. Göreve geldiği günden itibaren personeline baba gibi davrandı. Kendisinden yaşça büyük olan personele bile ağabey diyecek kadar mütevazıydı” dedi.

“DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETTİ”

Yıldız’ın daha önce şüpheliyle defalarca konuştuğunu dile getiren Turan, “Şüpheli, belediye başkanımıza daha önce böyle bir tehdit yaptı. Ama belediye başkanımız buna rağmen, büyük nezaket gösterip, kendisini saatlerce dinlemişti. İstifa etmek istediğinde, kendisine ayrılmaması gerektiğini, çocukları olduğunu söylemişti” diye konuştu.

Başkanın kurtulması için dua ettiklerini ifade eden Turan, “Başkanımıza dua ediyoruz. Mütevazı, beyefendi kişiliğiyle gönüllerimizde taht kurmuştu. Biz herkesten dua istiyoruz. Hz. Ömer’in adalet ruhunu yüreğinde hissedebilen bir kişiliğe sahipti. Bu saldırıyı Cüneyt Yıldız hak etmemişti. Soyadı gibi bir yıldızdı. Gürsu’yu da yıldızlaştırıyordu” dedi.

72 saat ümitle bekleyeceklerini anlatan Turan, "Uyutulduğunu söylediler. Biz ümitliyiz. Allah inşallah 2 çocuğuna ve sevenlerine başkanımızı bağışlayacak. Allah’ın kudretine inanıyor ve kendimizi ona teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

Turan, şoförün ise yoğun bakımdan çıktığını ve odada kaldığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler