AK Parti'den Türk bayrağı kararı

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında çıkan olayların kente gerilime neden olduğunu belirterek, parti olarak Uşak'ta seçim meydanlarında sadece Türk Bayrağını kullanacaklarını söyledi.Yıldırım, Uşak Öğretme

AK Parti'den Türk bayrağı kararı

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında çıkan olayların kente gerilime neden olduğunu belirterek, parti olarak Uşak'ta seçim meydanlarında sadece Türk Bayrağını kullanacaklarını söyledi.

Yıldırım, Uşak Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, milletvekili adayları Eyüp Gökhan Özekin ve Hüseyin Keskin ile birlikte kentte son günlerde yaşanan siyasi gerginlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yapılan kutlamaların ardından iki grup arasında çıkan kavganın kentte gerilimi tırmandırdığını bildiren Yıldırım, bazı gurupların seçim sürecini olumsuz yönde etkilemek amacıyla sokakları kasıtlı olarak provoke ettiğini savundu.

MEYDANLARDA SADECE TÜRK BAYRAĞI KULLANILACAK

"Şehrimizde ki huzuru bozmak aramızda ki kardeşlik bağlarını zayıflatmak amacıyla ortaya çıkan bazı provokatif kişiler, kargaşadan kaostan beslenerek kazanımlar elde etmek istiyor" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Uşakımızın bu tür organize eylemlere karşı duyarlı olacağına inanıyoruz. Vatan için, bayrak için, toprak için mücadele eden, şehit ve gazi olan nice vatan evladının ortak kaygısı ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu memlekette siyaset yapan siyasal organizasyonlarında ortak kaygısının bayrağımız olduğu bilinciyle tüm siyasi partilerimizi de parti bayraklarını bırakarak ay yıldızlı bayrağımızla siyaset yapmaya davet ediyoruz. Seçim meydanları siyasi parti bayrakları ile değil, Türk bayrağı ile donatılsın. Biz parti olarak Uşak'ta bu günden itibaren seçim meydanlarında sadece Türk Bayrağı kullanacağız. Diğer siyasi partilerden de de aynı sağduyuyu bekliyoruz."

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise seçim sürecinin demokratik olgunlukla tamamlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "100 bin Türk Bayrağı bastırdık. Kentin her yerine bu bayrakları asacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem