AK Parti ve MHP Milli AK hükumeti kuruyor

Haber61 – Haber Servisi –7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’ye giren siyasi partiler tek başına hükümeti kurma yetkisini halktan alamadı. Bu durumun ardından Türkiye olası koalisyona gözünü çevirdi.Seçmen en fazla AK Parti ve MHP’nin bir araya gelerek k

AK Parti ve MHP Milli AK hükumeti kuruyor

Haber61 – Haber Servisi –

7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM’ye giren siyasi partiler tek başına hükümeti kurma yetkisini halktan alamadı. Bu durumun ardından Türkiye olası koalisyona gözünü çevirdi.

Seçmen en fazla AK Parti ve MHP’nin bir araya gelerek koalisyon kurmasını istiyor. Seçimin bitmesinden saatler sonra MHP lideri Devlet Bahçeli, yapmış olduğu açıklamada bu duruma kapalı olduğunu söylese de Ankara Kulislerinden Haber61’in edindiği bilgiye göre; iki Parti arasında gizli görüşmenin başladığı öğrenildi.

MHP’nin koalisyon halimde olmazsa olmaz şartları arasında çözüm sürecinin durdurulması ve başkanlık sisteminin rafa kaldırılması var. Bir de birkaç bakanlıkta anlaşmada uzlaşılırsa “Milli AK” veya “AK Milli” adı verilen hükümet kurulacak. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Başkanlık sistemini seçmenin istemediğini son açıklamasında dile getirerek MHP ile koalisyona yeşil ışık yakar nitelikte ifadeler kullanması da dikkat çekti.

Kulislerden alınan bir diğer iddia ise; CHP’nin aşırı tepki göstermesinin önünün kesilmesi için Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Meclis Başkanı AK Parti ve MHP’liler tarafından seçilecek. AK Parti’de Cemil Çiçek sesleri yükselse de İstikrarlı bir hükümet için Baykal’ın Meclis başkanı seçilmesi isteniliyor.

İŞTE AK PARTİ VE MHP KOALİSYONUN ŞARTLI OLACAKLARI

Çözüm Süreci yeniden ele alınacak.

Başkanlık Sistemi rafa kalkacak.

MHP’ye 6 Bakanlık verilecek.

Paralel yapılanma ile mücadelede sonuna kadar gidilecek.

MHP'nin bu şartlarından bir tanesi bile  AK Parti tarafından kabul edilmediği takdirde koalisyonun rafa kalkacağı belirtiliyor.

Haber : Haber61 – Ankara 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset