"AK Parti Trabzonspor'un haklarını koruyamadı"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım erken seçim öncesi Türkiye’yi kanlı emellerine alet edip, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenler Ankara’da kirli emelleri için düğmeye bastıklarını belirterek, terör ve terörle mesafe almak isteyenleri lan

"AK Parti Trabzonspor'un haklarını koruyamadı"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım erken seçim öncesi Türkiye’yi kanlı emellerine alet edip, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenler Ankara’da kirli emelleri için düğmeye bastıklarını belirterek, terör ve terörle mesafe almak isteyenleri lanetlediğini söyledi. 

 CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, il örgütünde mahalle temsilcileriyle yapılan mahalle temsilcileri toplantısına katıldı. Pekşen, toplantı sonrası gazetecilerin soruları üzerine Ankara tren garı yakınlarında gerçekleştirilen bombalı terör eylemiyle ilgili ölü ve yaralıların bulunduğunu, bu bombalama eylemini lanetlediğini belirterek şunları söyledi.

  " Bu tür terör eylemleri, kamuoyunda herkesin büyük bir ürpertiyle, korku ve dehşetle karşıladığı olaylar. Geçmişte bu olaylarla ilgili internet medyasında yaşanan tartışmaları hatırlatmakta  yarar görüyorum. Terör örgütü mensubu diyor ki biz sadece Güneydoğu'yu değil, şehirleri de ciddi anlamda hâkimiyetimiz altına aldık. Buna karşılık MİT görevlisi de kendisine cevap olarak, 'Evet biliyoruz siz şehirleri cephaneliğe cevirdiniz.’ İşte elbirliği, iş birliğinin sonucu bu! Geldiğimiz noktada masum insanlar, günahsız insanlar hayatlarını kaybediyor. Çok ağır sonuçlar oluşuyor. Elbette ki, Türkiye bunları aşacak büyüklüktedir. Türkiye, bu acıları saracaktır. Bu konuda çok akliselim olmak lazım. Bu tahriklere kapılmamak lazım. Bundan yararlanmak isteyenlere prim vermemek gerekiyor. Eli kanlı terör ile dünyada hiç bir şey çözülmemiştir. Bu katliamları bu cinayetleri lanetliyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi. 

"AK PARTİ TRABZONSPOR'UN HAKLARINI KORUYAMAMIŞTIR"

  CHP il örgütü 1 Kasım seçimlerine müthiş bir hazırlık içersinde olduğunu belirten Pekşen,"Bundan önceki seçimlerde de CHP örgütü seçimleri olabildiğince parti lehine çevirmeye çalışmıştır. Bugün çok daha inanmış dinamik bir şekilde sahada çalışıyor. Çünkü AK Parti iktidarının Trabzon'a ve Karadeniz'e düşmanlığı konusunda artık herkesin kafasında yerleşik bir kanaat oluşmuş. CHP örgütü çok ciddi bir şekilde bunun bilincinde yayla evlerine el koyulmuş olması, yayla evlerinde kira alınacak olması. Doğu ve Güney Doğu Bölgesi’ndeki ödenmeyen elektrik faturalarının Karadenizlilere ödettirilmesi, içilemeze denilen suların Karadenizlilere içirtilmesi ve üstüne üstelikte insan sağlığını tehdit eden bu sulardan içme suyu faturası alınacak olması, burada Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Belde belediyelerinin kaldırılması, köylerde ve mahallerdeki evlerde imar kaçağı uygulaması yapılması Karadeniz insanında çok ciddi ağır hüsranına sebep oldu. AK Parti hukümeti tarafından Trabzonspor hukukun korunamayışı, AK Parti  hükümeti tarafından Trabzonspor hukukunun gasp edilmesi bu kenti yaşayan insanları ciddi bir şekilde endişelendirmeye devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"CHP'NİN İKTİDARDA OLMASI GEREKTİĞİNİ HERKES SAVUNUYOR"

 Pekşen, mahalle temsilcileriyle yaptığı toplantıda örgütü hazır gördüğünü belirterek, "Burada olup bitine 4 ay içersinde Türkiye'de yaşananları, lambanın yandığı her yerde her bacanın tüttüğü yerde  vatandaşlarımıza anlatma konusunda onlara ulaşıp bilgilendirme konusunda ciddi kararlar aldık. Örgütümüzü bu konuda gerçekten hazır ve sahaya çıkmak üzere her alanda görevini aldı ve çalışmalara başladı. Kısa süre içersinde çok büyük bir yol kat ettiğimizi görüyorum. AK Parti seçmeninin kafasının karışık  olduğunu, onlarında AK Parti'nin yapmış olduğu uygulamaları izah etmekte güçlük çektiğini artık biliyoruz. AK Parti seçmenin dahi herkes artık CHP'nin iktidar olmasını CHP iktidar olmasına çok büyük ihtiyaç olduğunu kabul ediyor ve dillendiriyor. Bizde sorumlu bir parti olarak tüm Trabzon'u tüm Karadenizlileri baba ocağında toplanmaya çağırıyoruz. Ülkemizin birliğe, dirliğe barışa ihtiyacı olduğu bu dönemde. Tüm seçmelerimizi sağduyulu bir şekilde CHP etrafında yeniden toplanmaları Türkiye'nin kurucusu partisine tekrar vekâleti vererek bu ağır tahribatı  ortadan kaldırmalarını katkı sağlamalarını  istiyorum" dedi 

"VALİLİĞİN VERDİĞİ CEVAP ÇOK KOMİK"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon Valililiği, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Ekim’de Trabzon’da yapacağı miting öncesinde, resmi araçlara özel plaka takılması iddiaları üzerine, valiliğin kendisine verdiği cevabı ise komik buldu. Pekşen, "Çok komik bu ülkenin valisinin düştüğü hale bakar mısınız? Buna bulduğu gerekçe komik. Samimiyetten uzak, bir şehrin valisi niçin  bu hallere düşer. Arkasında duramayacak kadar inandırıcılıktan uzak ciddiyetten uzak komik. Sayın Başbakan ayın 13'nde Trabzon'a gelecek ama Valilik ayın 8'inde araçlara el koyuyor. Erzincan'dan vatandaş mı getireceksiniz? Erzurum'dan, Tokat'tan yığma mı yapacaksınız. Başbakan 13 Ekim'de gidiyor. Araçları 14'üne kadar görevlendiriliyor. Getirdikleri vatandaşları gerimi getirecekler? Kimi kandırıyor sayın vali? Ciddiyetsiz, inandırıcılıktan uzak ve devlet ciddiyetine  yakışmayan bir açıklama" şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler