Haber61'in Ajandası 30.04.2016

METİN KARA ÖFKESİNDE HAKLI MI? Çarşamba günü gerçekleşen Trabzon Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatif Genel Kurulunda konuşan başkan Metin Kara’nın açıklamaları esnaf teşkilatında yeni bir tartışma başlattı. Kara, Doğu Karadeniz 15.Bölge Müdürlüğüne yönelik

Haber61'in Ajandası 30.04.2016

METİN KARA ÖFKESİNDE HAKLI MI?

Çarşamba günü gerçekleşen Trabzon Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatif Genel Kurulunda konuşan başkan Metin Kara’nın açıklamaları esnaf teşkilatında yeni bir tartışma başlattı.

Kara, Doğu Karadeniz 15.Bölge Müdürlüğüne yönelik çok sert açıklamalarda bulunarak konuşmasında şu ifadelerde bulunmuştu: “ Doğu Karadeniz 15.Bölge Birliği ne iş yapar biri bana söylesin.Giderlerinin yüzde 95’i maaş.Esnafımızın tırnakları ile kazandığı paralarla beraber sefa sürüyorlar.Haram olsun”

Trabzon Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatifi Başkanı Metin Kara’nın 15.Bölge Birliğine yönelik zehir-zemberek açıklamalarını iyi irdelemek gerek.Aynı zamanda Trabzon Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği(TESOB) Başkanı olan Metin Kara esnafın hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek “Açıklamalarımın aynen arkasındayım.Bin kere söylüyorum esnafın alınterini yok sayıp kendi koltuklarını korumaya çalışanlara esnafın hakkını helal etmiyoruz” dedi.

Kara’yı tanıyanlar bilir.Akçeli işlerle işi-olmaz dürüstlüğü ve cesur kimliği ile tanınır.Esnafın hakkını arama noktasında kimsenin gözünün yaşına bakmaz

TRABZON’DA TURİZM VE ÖTESİ!

TRABZON’DA TURİZM VE ÖTESİ!

Turizm sezonu açıldı.Umarız Trabzon’da ve bölgemizde bu sektörden ekmek yiyen binlerce insan hayal kırıklığına uğramaz ve her şey yolunda gider.Araplar akın-akın gelmeye başladı.Ramazan ayı ile birlikte daha çok Arap turistin Trabzon’a gelmesi bekleniyor.Turizm Trabzon için çok büyük önem arz ediyor.

Turizmde eksiklerimizi –yanlışlarımızı ve doğrularımızı bilerek hareket etmek zorundayız. Kalifiye elaman,tesisleşme ve alt yapı konusunda hala ciddi sıkıntılar var.Trabzon İl Kültür Turizm koltuğunun bir an önce dolması şart.Bu arada Turizm İl Müdürlüğünün dış kapısındaki duvarın çirkin görüntüsü yakışmıyor.Ortahisardaki tarihi binanın dış cephesine Trabzon’un tarihi-turistik fotoğrafları asılabilir ayrıca bahçesi dinlenme ve misafirleri ağırlama alanı olabilir.

HAYDAR REVİ SOSYAL MEDYAYI TAKİP EDİYOR MU?

HAYDAR REVİ SOSYAL MEDYAYI TAKİP EDİYOR MU?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yoğun bir tempo ile işinin başında.AK Parti’nin Trabzon gibi hareketli ve büyük bir şehirde il başkanlığı yapmak elbet de kolay değil.Haydar Revi zaman-zaman kimine göre başarılı kimi göre de henüz tam olarak il başkanlığına alışamadı yorumlarına muhatap oluyor.

Haydar Revi  ise sorumluluğun farkında ve işine odaklanmış durumda. Ankara ile Trabzon arasında sağlam bir köprü olmak istiyor. Revi’nin önümüzdeki dönem vekil adayı olma planlarını da yabana atmamak gerek.Bu arada Haydar Revi’ye bir önerimiz var. İl-kadın ve gençlik kollar ile Ortahisar ve İlçe teşkilatları yönetimlerinde görev yapan partilileri  sosyal medyadan takip etmesini öneriyoruz.Sosyal medya yaratılan hava ile toplantılar ve çalışmalardaki ortamın ne kadar farklı olduğunu görecektir sanırım.Partide içten-içe huzursuzluk-şikayetler,çekememezlik  ve dert yanmaların ne kadar üst düzeyde olduğunu kendisi de görecektir.Bizden uyarması!

AMAN DİKKAT CEZASI 13 BİN TL!

AMAN DİKKAT CEZASI 13 BİN TL!

Çalışanların iş güvenlikleri için yasal çerçeve, geç de olsa 2012’de tamamlandı. Türkiye’de bu tarihten önce sadece iş güvenliğini, çalışanların sağlığını ele alan bir yasa bulunmuyordu. İşyerinde iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurmayan işveren, işyeri büyüklüğü ve tehlike sınıfına göre idari para cezası ödüyor.

Çok tehlikeli sınıfta olan ve 50’den fazla çalışanı bulunan bir işyeri uzman görevlendirmezse 19 bin 533 TL idari para cezası ödüyor. Bu ceza, görevlendirme yapılmayan her ay için söz konusu. 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 10’dan az çalışanı bulunan bakkal uzman görevlendirmezse 6 bin 511 TL idari para cezası ödeyecek. Bu rakama 6 bin 511 TL de işyeri hekimi görevlendirmemek dolayısıyla eklenince, bakkalın her ay 13 bin TL idari para cezası riski söz konusu. Bu yüzden, az tehlikeli sınıfta yer alan küçük esnaf bir an önce tedbir alıp, gerekli eğitim ve sınav prosedürünü yerine getirerek kendi işyerinin uzmanı olmalı yahut görevlendirme yapmalı. Aksi halde kepenk indirmek zorunda kalabilir

TRABZONLU DAMAT HEDEFİ VURDU!

TRABZONLU DAMAT HEDEFİ VURDU!

Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen taktik sınıftaki İHA’dan Konya atış sahasında ateşlenen Roketsan’ın geliştirdiği mühimmat, 8 kilometreden hedefini tam isabetle vurdu. Bayraktar, ilk atış testini geçtiğimiz yıl aralık ayında yapmıştı.

Mühimmatların üzerine yazılan ‘Beni at, onu atma’, ‘Atcem deyon atmeyon’ yazıları ile dikkat çekmişti. İlk atış üzerinde harp başlığı olmayan test mühimmatı ile gerçekleştirilmişti. Kilis’te meydana gelen IŞİD’in füze saldırılarının ardından Türkiye bölgede operasyon yapılması için İncirlik’te konuşlandırılmış ABD’ye ait Predator silahlı İHA’ları talep etmişti. Bayraktar İHA’larının bu özelliğe kavuşması ile bölgede silahlı olarak görev alması planlanıyor. Yerli İHA’yı yapan şirket olarak bilinen Bayraktarlar kamuoyunun gündemine son olarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü” olarak gelmişti. Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye,  aile şirketinde “İnsansız Hava Aracı Bayraktar”ın tasarımını yapan ekibin başında yer alan Selçuk Bayraktar ile nişanlanmıştı. Müstakbel damat Selçuk Bayraktar daha önce de taktik insansız hava aracı Bayraktar’ın tatbikatlarında görüntülenmişti.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VAR MI?

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VAR MI?

Terör, dış politikadaki sorunlar ve dokunulmazlık ile başlayan partiler arası sert kutuplaşma ile MHP’deki iç karışıklık gibi gelişmeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da “Türkiye bir erken seçime gidebilir” yorumuna neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı TV proğramında, “Türkiye bir erken seçime gidebilir. Erken seçimin işaretleri de var. Bu tablo, bu yönetim tarzı Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyabilir her an için” dedi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin “Erken seçim bekliyor musunuz” sorusunu yanıtladı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Erken seçimden söz etmek ihanet olur’ sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir erken seçime gidebilir. Erken seçimin işaretleri de var. Bu tablo, bu yönetim tarzı Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyabilir her an için. Biz seçim hazırlığını zaten yapıyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem