Haber61'in Ajandası - 30.03.2016

AKŞENER LEHİNE ÇEKİLDİ MHP Genel Başkan Adaylığını açıklayan Alparslan Türkeş'in genel sekreteri ve doktoru Selim Kaptanoğlu, Meral Akşener lehine adaylıktan çekildi. MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrası genel başkan adaylığını açıklayan ilk isim olan Alparsl

Haber61'in Ajandası - 30.03.2016

AKŞENER LEHİNE ÇEKİLDİ

MHP Genel Başkan Adaylığını açıklayan Alparslan Türkeş'in genel sekreteri ve doktoru Selim Kaptanoğlu, Meral Akşener lehine adaylıktan çekildi.

MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrası genel başkan adaylığını açıklayan ilk isim olan Alparslan Türkeş'in genel sekreteri ve 12 Eylül dönemindeki doktoru Selim Kaptanoğlu, Meral Akşener lehine adaylıktan çekildi. Kaptanoğlu, "Devlet Bey ile olmuyor. Tayyip Bey'e koltuk değnekliği yapıyor. Ülkücü 40 yıldır iktidara aç. Akşener ile bu şans yakalanabilir" dedi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanlığı'na Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ adaylığını açıklamıştı.MHP'de yakın zaman içinde yeni birleşmelerin gündemde olduğu belirtiliyor. Bu arada MHP yönetimi, muhaliflere imza verendelegeleri disiplin kuruluna sevk ederektasfiye etmeyi planlıyor. Taraflar, 8 Nisan'daki duruşmada alınacak kararı beklerken, Bahçeli'nin imza verenleri tasfiye için mahkeme kararından sonra harekete geçeceği öğrenildi. Mahkemenin ardından, belirlenen isimler tasfiye edilecek.Hakkında disiplin işlemi başlatılanlar partiden ihraç edilecek. Dolayısıyla bu isimler delegelikten düşecek.

BAKAN SOYLU'DAN İLAÇ KRİZİNE ÇÖZÜM ARAYIŞI

BAKAN SOYLU'DAN İLAÇ KRİZİNE ÇÖZÜM ARAYIŞI

İlaç krizi kapıda bekliyor.Eczacılar ile SGK arasındaki protokol 31 Mart'ta son buluyor. Bu tarihten itibaren hastaların Türkiye çapındaki 24 bin 500 eczaneden nasıl ilaç alacakları hala belirsiz.Bakan Soylu ilaç protokolü ile ilgili konuştu. Bakan Soylu ' Yakın bir gelecekte ilaç sistemini işleme koyacağız' dedi.

İlaç krizi ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İstanbul Eczacı Odası, SGK ile 4 gün sonra sözleşmelerinin sona ereceğini ve ilaçta yaşanacak kaosun sorumlusunun onlar olmayacağını açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK Yüksek Danışma Kurulu toplantısı öncesi konuştu. Bakan Soylu 31 Mart'ta bitecek olan sözleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada  "Burada herhangi bir aksama olmayacak" dedi. Bakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;* Yakın bir gelecekte ilaç sistemini işleme koyacağız. Tehkik etmeden bir şey diyemeyiz. * Yine sosyal güvenlik kurumu ve türkiye'de 10 yılda sosyal güvenlik kurumumuzun ne duruma geldiğini değerlendireceğiz.* Eczacıların makul taleplerini karşılayacağız.  

TRABZON'UN UMUDU TURİZM AMA!

TRABZON'UN UMUDU TURİZM AMA!

Türkiye'ye gelen turist sayısı şubatta bir önceki yıla göre yüzde 10,3 düşerek 1 milyon 240 bin 633 oldu.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, yılın ilk iki ayında ise Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 8.48 azalışla 2.41 milyon kişi oldu.

Uçak düşürme krizinin ardından şubat ayında Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 51.6 düşüşle 20,074'ya geriledi.Rusya ile yaşanan kriz, Sultanahmet'te yaşanan saldırı ve artan terör endişeleri etkisini net şekilde hissettirmiş oldu.Yaz döneminde bir çok yerde olduğu gibi Trabzon'da da umutlar turizme bağlanmış durumda.Kışın ölü sezonun ardından turizmle kayıplarını karşılamak isteyen turizm işletmeleri ve esnaflar dahil bu sektörden ekmek yiyen binlerce insan hayal kırıklığı yaşamak istemiyor

EMEKLİDEN İZİN ALMAYAN YANDI!

EMEKLİDEN İZİN ALMAYAN YANDI!

Kredili Mevduat Hesapları'nda (KMH) uygulanan faizde hesap kaçınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yaptırım kararı aldı.

Başkan Mehmet Ali Akben, emekliden izinsizhesap açan bankalar hakkında idari yaptırım uyguladıklarını belirterek, "KMH açılması için açık ve kanıtlanabilir talebin olması gerekir" dedi. Akben, emekli ve çalışanların maaşlarının tamamına bloke konulamayacağını belirterek, önceden yapılan sözleşmelerin de geçerli olmadığını vurguladı.BDDK Başkanı Akben, KMH konusunda 2013'te yürürlüğe giren yönetmeliğin "Buna göre düzenlenecek sözleşmeler kapsamında, sözleşmeden ayrı olarak hesap  sahibinden alınacak imzalı ya da kanıtlanabilir bir talep olmaksızın hesap sahibi adına kredili bir hesap açılamaz" hükmünü anımsattı.

TGC SEÇİMLERİ ÖNCESİ SON GELİŞME

TGC SEÇİMLERİ ÖNCESİ SON GELİŞME

7 mayıs tarihinde yapılacak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri öncesi  başkan adayları kulis çalışmalarını sürdürüyor.Başkan adayları fırsat buldukça ziyaretler yaparak delegelerle ikili ilişkileri sağlam tutarken hazırladıkları  projeler noktasında fikir cimlastiği yapıyorlar.

Başkan adaylarından Yusuf Turgut şu aralar listesini hazırlamakla meşgul. Tahir Orhan ve Nevzat Yılmaz ise ittifak arayışında. Her ili başkan adayı ortak bir liste ile seçimlere girebilir.Başkanlığa adaylığını açıklamayı düşünen Tekin Atay ise inceden nabız tutuyor. Atay istediği desteği bulursa aday olacak.Şu aşamada sahada Yusuf Turgut, Tahir Orhan ve Nevzat Yılmaz var.Tekin Atay ise sahaya güçlü bir giriş yapmak niyetinde. Bu arada Gökhan Dikhan'ın Günebakış'tan ayrılmasından sonra yazıişleri müdürü koltuğuna Aydın Gelleci oturdu. Gelleci'ye başarılar diliyoruz. TGC Başkanı Turgut Özdemir ise şu aralar "Objektifimden Karadeniz Nostaljisi" kitabı ile meşgul.Karadeniz'in her ilinden doğal güzelliklerin objektife yansıdığı kitap için yakın zamanda imza töreni gerçekleşecek

TRABZON VEKİLİ KAVGAYA KARIŞTI

TRABZON VEKİLİ KAVGAYA KARIŞTI

Meclis Genel Kurulu, Sivas'ın Divriği ilçesinde maaşlarını alamayan Demir Çelik işçileri ile ilgili araştırma önerisinin gündeme alınmasıyla ilgili görüşmeler sırasında sert tartışmalara sahne oldu.

Dinleyici localarından izleyicilerin tepki göstermesi üzerine AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan arbede yaşandı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de yaşanan gerginliğe ilişkin kendi çektiği görüntüleri Twitter adresinden canlı yayınladı. AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise kavgayı ayırmak ve ortamı yatıştırmak için büyük çaba harcadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler