Haber61'in Ajandası 29.06.2015

TRABZON’UN SİYASETTEN BEKLENTİSİ!7 haziran seçimleri sonrası oluşan tablo belirsizliğini büyük ihtimalle bayramda çözecek. Ramazan Bayramı ile birlikte yeni hükümetin şekillenmesi bekleniyor.Kulislerde AK Parti-CHP koalisyon hükümetinin kurulması daha ağı

Haber61'in Ajandası 29.06.2015

TRABZON’UN SİYASETTEN BEKLENTİSİ!

7 haziran seçimleri sonrası oluşan tablo belirsizliğini büyük ihtimalle bayramda çözecek. Ramazan Bayramı ile birlikte yeni hükümetin şekillenmesi bekleniyor.Kulislerde AK Parti-CHP koalisyon hükümetinin kurulması daha ağır basarken çok zor gözükse de AK Parti-MHP koalisyonu iddiaları da gündemdeki da sıcaklığını koruyor.Vatandaş ise bir an önce hükümetin kurulmasından yana.Haber61.net siyaset ajandası olarak Trabzon sokaklarında halkın yaşanan süreç ile ve siyasetten beklentileri noktasında görüşlerini aldık.İşte o cevaplar: Vahap Keskin:” Erken seçimi asla doğru bulmuyorum.AK Parti-CHP koalisyonu en doğrusu olur.Fakat MHP’nin desteği de önemli” Ferhat Aydın:”Yanı başımızda yaşanan savaş ve Suriye’deki konum ile Orta doğunun kaderi ülkemizi sıkıntıya sokacak gibi.Bu işin şakası yık.Böylesine hassas bir süreçte 550 vekilin akli-selim davranması gerek” Aysel Kahraman:” Trabzon’da yaşayan bir vatandaş olarak siyasetçilerden mecliste yaptıkları yemine sadık kalarak hizmet bekliyoruz” Akın Aras:”Siyasetçilere güven her geçen gün daha azalıyor.Bunun ne anlama geldiğini iyi sorgulamak gerek.Herkes aklını başına almalı”

İBRE CHP’DEN YANA!

İBRE CHP’DEN YANA!

AK Parti-MHP koalisyonu çıkmaza giriyor. Koalisyon görüşmelerinde ibre CHP’ye dönüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son açıklamaları, koalisyon seçeneklerinin tartışıldığı ve tabanda MHP’den yana eğilimin daha ağır bastığı Ak Parti’de ibrenin CHP lehine çevrilmesine yol açtı. TBMM Başkanı’nın en geç 1 Temmuz itibarıyla seçilmesinin ardından hükümeti kurma görevini alacak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hafta sonu mesaisinde ağırlıklı olarak CHP’li koalisyonun getirisi-götürüsü üzerine çalıştığı öğrenildi, yakın çevresi ise gelinen nokta için “Bahçeli bizi CHP’ye mahkum ediyor” ifadesini kullandı. Vekillerin görüşleri Yeni hükümet arayışlarında son viraja girilirken, AK Parti’de koalisyon seçeneklerine ilişkin istişare süreci önceki gün tamamlandı. Partinin her kademesiyle ayrı ayrı bir araya gelen Davutoğlu son olarak milletvekillerinin görüşlerini aldı. İstişare sürecinde ortaya çıkan tablo, Ak Parti tabanının CHP’li koalisyonun kurulmasını daha kolay gördüğü, ancak bu hükümetin uzun soluklu olacağına ihtimal vermediğini, MHP’li koalisyonun ise kurulması zor ancak uzun ömürlü olacağına inandığını ortaya koydu. İstişarelerde ağırlıklı olarak MHP’li koalisyon talep edildi.

CHP HANGİ BAKANLIKLARI İSTİYOR?

CHP HANGİ BAKANLIKLARI İSTİYOR?

CHP, 63. Hükümet’in kurulması görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önümüzdeki hafta alacak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak görüşmelerde sunacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladı. Parti yönetiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin büyük ölçüde Davutoğlu’ndan kabul göreceği değerlendiriliyor.CHP yönetimi, bu 14 ilkenin ardından bazı temel konuları da masaya getirecek. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığı da masada olacak. Aynı şekilde, Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP’lilerce yönetilmesi, MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlarda da etkin bir paylaşım talebi Ak Parti’ye iletilecek

CHP VE MHP’NİN TRABZON DOSYASI!

CHP VE MHP’NİN TRABZON DOSYASI!

2014 Yerel ve 2015 Genel seçimlerinde Trabzon’da aldıkları oylarla büyük hayal kırıklığı yaşayan CHP ve MHP’de geniş kapsamlı bir anket çalışması başlatıldı.Doğu ve batı ilçelerinde her seçimde oy kaybı yaşayan son yerel seçimde sadece birer ilçe de belediye başkanlıklarını kazanan CHP ve MHP’de 7 Haziran Genel seçimlerinden sonra başlatılan “Neden başarısız oluyoruz” başlıklı anket çalışması devam ediyor.Bayram sonrası sonuçlanacak anket ve raporlar doğrultusunda hem CHP cephesinde hem de MHP cephesinde çok ciddi değişimler yaşanacak.İl ve Ortahisar teşkilatlarında yaşanan sıkıntılar, İlçe binaların seçimden seçime asılması,ilçe yönetim kurularının ayda bir kere daha toplanılması,mahalle çalışmaların yapılmaması ve toplumun her kemsinin kabul edeceği isimlerin partiye kazandırılamaması gibi bir çok sorun bu süreçte gündeme gelecek

AK PARTİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR!

AK PARTİ ERKEN SEÇİM İSTİYOR!

Koalisyon görüşmeleri ile ilgili süreci değerlendiren MHP’li Hüseyin Kıran “MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'nin koalisyonla ilgili tavrını eleştirenler çok büyük bir yanılgı içerisindeler...AK Parti ve Cumhurbaşkanı'nın tavrı kesinlikle erken seçimden yanadır...Ve 7 Haziran akşamından beride erken seçime çalışıyorlar..İşte Genel Başkanımız da bu seçimde MHP’nin altını boşaltmaya çalışan tüm güçlere karşı mücadele ediyor...Lütfen herkes bunun farkında olsun.Herkes erken seçim olasılığının çok büyük ihtimal olduğu bilinci ile olaylara baksın” şeklinde tepkisini dile getirdi.7 Haziran Genel seçimlerinde MHP Trabzon Milletvekili aday-adayı olan işadamı Hüseyin Kıran MHP’nin hesaplarının vatanın bölünmez bütünlüğü üzerinde kurulduğunun altını çizerek “Kırmızı çizgilerimiz kırmızı plakalara değişecek kadar,davayı satan insanlardan değiliz” dedi.

VALİLER  KARARNAMESİ BAYRAMDAN SONRA!

VALİLER  KARARNAMESİ BAYRAMDAN SONRA!

Türkiye Genelinde İçişleri bakanlığının kararnamesi ile çok sayıda Vali yardımcısı ve Kaymakamın görev yeri değişti.Valiler kararnamesi ise bayramdan sonra gerçekleşmesi bekelniyor. .İçişleri Bakanı Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzası ile yayınlanan kararnamede Trabzon’da vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değişti ve yeni isimler geldi.Sürmene Şevket Atlı 1.Derece Kadrolu Hukuk Müşavirliğine Mahalli idareler Genel Müdürlüğü daire Başkanı Murat Dikbaş, Trabzon Vali Yardımcılığına Menemen Kaymakamı Mustafa GÜRDAL’ın, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan’ın,Manisa Vali Yardımcılığına Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu’nun Trabzon Vali Yardımcılığına Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkam Murat Dikbaş’ın,Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan’ın Trabzon Vali Yardımcılığına Trabzon Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk’ün Denizli Vali Yardımcılığına Menemen Kaymakam’ı Mustafa Gürdal’ın Trabzon Vali Yardımcılığına  Sarayköy Kaymakamlığına Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya’nın, Yomra Kaymakamlığına Ayaş Kaymakamı Hasan BALCI’nın, Sultanhisar Kaymakam’ı Cevdet Ertürkmen’i Beşikdüzü Kaymakamlığına Kandıra Kaymakam’ı Oktay Erdoğan’ın, Sürmene Kaymakamlığına Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’in Maçka Kaymakamlığına Taşkent Kaymakamlığı’na da Trabzon Valiliğinden Kaymakam adayı Halid Yıldız’ın görevlendirilmesine karar verildi.

Öte yandan, bir dönem Trabzon’un Of ilçesinin kaymakamlığını yapan gerek ilçe gerek te Trabzon’da büyük ilgi sevgi gören Of ilçesinden bir önceki kararnamede Konya’nın Seydişehir ilçe Kaymakamlığına atanan Tuncay Sonel’de bu kararname ile Balıkesir’in Bandırma ilçesi Kaymakam’ı oldu.Trabzon’un yeni Kaymakam ve Valilileri 15 gün içerisinde göreve başlayacak

TAŞERON İŞÇİYE BEKLENEN MÜJDE?

TAŞERON İŞÇİYE BEKLENEN MÜJDE?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Karayolları işçilerinin kadrosunu açıkladığı gün verdiği, "Kamuda asıl işi yapan tüm taşeronlar kadroya geçecek" müjdesi çok yakında gerçekleşecek. Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışma tamamlandığında asıl işi yapan taşeronlar kadroya geçecek. Böylece yaptıkları görevin gerektirdiği maaşı ve özlük haklarını alacaklar. Bu da ücretlerde artış getirecek. 

Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışma kamu kurumlarının hangi işleri dışarıdan hizmet alımı yoluyla taşerona yaptıracaklarını, hangi işleri ise kadrolu elemanlara yaptıracaklarını ortaya koyacak. Böylece dışarıdan hizmet alımının yapılmayacağı işlerde çalışanlar, yani kurumların asıl işini yapan taşeronlar otomatik olarak kadroya geçirilecek. Bu işlerde bir daha taşeron çalıştırılamayacak.Bu şekilde kadroya geçen taşeronlar o işi yapan kadroluların tüm haklarına kavuşacak. Sendikalılık ve sosyal haklar eşitlenecek. Burada en önemli hak ise ücretlerde yaşanacak. Taşeron işçi kadrolu elemanın aldığı ücretin aynısı alacak ve maaşı artacak. Birçok taşeron asıl işi yapmasına rağmen asgari ücretle çalıştırılıyor. Karayollarında yapılan kadro çalışmasında maaşlar iki katına çıkmış geriye doğru haklar alınmıştı. Ayrıca ikramiye de verilmişti.Geçen yaz çıkartılan torba yasa ile taşeron işçilerin sosyal güvenlik haklarının tamamı koruma altına alınmıştı. Buna göre kamu da ya da özel sektörde çalışan taşeronlar 11 ay çalıştırılıp işten çıkartılamayacak ve tazminat hakları yanmayacak. Ayrıca izin ve maaş hakları da sağlanacak. Bunlara ilaveten kamudakilere kadro gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem