Haber61'in Ajandası 29.01.2016

MHP TRABZON’DA SİNİRLER GERGİN! MHP’de sıkıntılı bir süreç devam ediyor.Parti içi muhalefetin imza kampanyası sonrası başlayan süreçte zaman geçtikçe,çözümsüzlük devam ettikçe partililerin endişesi de artıyor. Toplanan imzaların akıbeti ne olacak belli de

Haber61'in Ajandası 29.01.2016

MHP TRABZON’DA SİNİRLER GERGİN!

MHP’de sıkıntılı bir süreç devam ediyor.Parti içi muhalefetin imza kampanyası sonrası başlayan süreçte zaman geçtikçe,çözümsüzlük devam ettikçe partililerin endişesi de artıyor.

Toplanan imzaların akıbeti ne olacak belli değil.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Merkez tüzük değişikliği ve olağanüstü kurultay için toplanan imzaları “yok sayıyor ve her defasında rest” çekiyor.Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın başını çektiği parti içi muhalif grup ise sonuna kadar direnmekte kararlı.Parti içi muhalefet toplanan imzalar için başlayan sürecin bu hafta tamamlanması ile birlikte mahkeme yoluna başvurması bekleniyor.MHP’ye bu zaman dilimi içinde “kayyum” atanması güçlü ihtimal. Bu arada muhalefete destek veren teşkilatlara genel Merkez gözdağı vermeye de devam ediyor.Görevden alma ve ihraç iddialarına yönelik MHP Trabzon İl-Ortahisar ve İlçe teşkilatları bir bütün olarak cevap vererek “Bu yola baş-koyduk bizi bu saatten sonra kimse durduramaz” şeklinde karşı şekilde rest çekiyorlar.MHP kurucularından Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Grup Başkanı Ali Sağır ise imzaları asla geri çekmeyeceklerini dile getirdi

CHP TRABZON YOL HARİTASINI NASIL BELİRLEYECEK?

CHP TRABZON YOL HARİTASINI NASIL BELİRLEYECEK?

35.Olağan Genel Kurultay sonrası CHP Trabzon teşkilatlarında artık toparlanma süreci başladı.

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör teşkilatlara verdiği ilk mesajda parti içi disipline dikkat çekerek “Her-şeyi parti içinde konuşalım çözüm arayışı içinde olalım,ama bunu basın önünde yada başka mekanlarda dile getirmeyelim” şeklinde oldu.Güngör eski-yeni kim olursa olsun partililerin artık bu anlayıştan vazgeçmeleri gerektiğini savunarak “Ana-muhalefet partisine yakışır bir ciddiyetle yol haritamızı belirlemek zorundayız.Bizim için önemli olan öncelikle kendi içimizdeki birlik ve beraberliktir.Bunu başarırsak zaten arkası gelir” dedi.CHP Trabzon’da artık bazı anlayış ve uygulamaların değişmesi gerektiğinin altını çizen Güngör “Bizim tek derdimiz partimizin iktidar olmasıdır.Neden biz Trabzon’da vekil sayımızı üçe çıkarmayalım neden belediye başkanlıklarına ağırlık koymayalım.Buraya odaklanmak zorundayız,ülkenin içinde olduğu durum vahim.CHP’nin mutlak suretle önümüzdeki ilk seçimde iktidar olması şart” dedi.

TRABZON’DA ÖZEL GÜVENLİK SORUNU!

TRABZON’DA ÖZEL GÜVENLİK SORUNU!

Özel Güvenliklerin yaptığı işin ne kadar önemli ve hassas olduğunu bu köşeden zaman-zaman dile getiriyoruz

.Özel Güvenlik adı üstünde olduğu gibi güvenliğin sağlanması noktasında kilit bir görev. Fakat bazen bu görevin hakkını yerine getiremeyen,yada yetkileri dışına kaçanlara şahit oluruz.Özel güvenlik yetkileri belirlenmiş bir meslektir.Her kafasına esen bu mesleğe girememeli.Hele psikolojik sorunları olanlar asla dahil edilmemeli. Eğer o yetkiler aşılırsa işin rengi değişiyor istenmeyen olaylar yaşanıyor.Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da bu meslekten ekmek yiyen bir çok insan var.İşini hakkıyla yerine getirenlere elbette sözümüz yok.Geçenlerde bir hastanemize hasta ziyaretine gelen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile oradaki bazı özel güvenlikçiler arasında yaşanan kriz basına yansımıştı.Tekrar o konuya girmekte istemiyoruz.Sayın Balta’nın ne kadar haklı olduğu ortada. Güvenlikçiler vekile bunu yaparsa gerisini siz düşünün.Muhammet Balta’nın uğradığı haksızlık yeni değil.Sık-sık yaşanıyor bu konular ama duyarsızlık var.Bu durumdan rahatsız olan aralarında Ortahisar Belediye Meclis üyeleri dahil vatandaşlar vekili arayarak destek vermişler yaşanan farklı sorunları dile getirmişler.AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta bu konuyu Meclise taşıyacak bazı düzenlemeler noktasında dikkat çekecek.Özel Güvenlikçiler kendini asker-polis yerine koymamalı,mesleklerine uygun hareket etmeli.Bu arada  aldıkları ücretlerin iyileştirilmesi ve sosyal hakların tanınması noktasında özel güvenlikte çalışanların sorunları da elbet de çözüme kavuşmalı.

TRABZONLU ÖZLEM FİNALE GİDİYOR!

TRABZONLU ÖZLEM FİNALE GİDİYOR!

Bir televizyon kanalında devam eden ve büyük beğeni toplayan “O ses Türkiye” yarışmasında Trabzonlu Özlem Başar sesi-tarzı ve sahne duruşuyla yarışmaya damgasını vuruyor.

Özlem Başar final yolunda hedefine adım-adım ilerlerken hemşerilerinden de tam destek geliyor.Tonyalı Cemal Başar’ın kızı olan Özlem Başar desteklerinden dolayı ailesine-arkadaşlarına ve tüm Trabzon halkına teşekkür ederek “Bu yarışma benim için önemli bir deneyim oldu.Daha çok gencim,sanatçı olma yolunda kararlıyım ve başarılı olacağıma inancım sonsuz.O Ses Türkiye yarışmasında birinci olmak için elimden geleni yapıyorum artık takdir seyircilerin ve jüri üyesinin” dedi.Murat Boz,Hadise,Ebru Gündeş ve Atena Grubu gurubu gibi Türkiye’nin çok sevdiği sanatçılar arasında yer almanın ayrı bir mutluluk ve gurur olduğunu belirten Özlem Başar “Türkülerimle hem Trabzon’u hem de Karadeniz yöresini temsil ediyorum,benim özüm oralar.Özümden ve geleneklerimizden de asla taviz vermem” şeklinde mesaj verdi.

HAZİNE YARDIM TALEBİNE RET!

HAZİNE YARDIM TALEBİNE RET!

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel seçiminde yüzde 0.75 oy alan Büyük Birlik Partisi(BBP) ile yüzde 1.26 oy alan Saadet Partisi(SP) Siyasi Partiler Kanunundaki yüzde 3 oy barajı nedeniyle Hazine yardımından yararlanamayınca düzenlemenin iptal edilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

SP ve BBP’nin talebini rededen mahkeme gerekçeli kararında şu ifadele yer verdi.”Asgari sınırın olmadığı bir sistem,ters etki yaparak yardımdan yararlanma beklentisi içinde olan siyasi parti sayılarında artışa neden olabilir.Zira alınan her oy devlet yardımı temelinde bir gelir kapısı olarak değerlendirebilir” Talebin rededilmesine Saadet ve Büyük Birlik Partisi cephesinden tepki var.Her iki parti 7 Haziran 2015 Genel seçimlerine ittifak kurarak girmiş ama başarılı olamamıştı.1 Kasım 2015 Genel seçimlerine ise partiler ittifak yapmadan tek başlarına katılmıştı.

MAHALLE MUHTARLARI NE İŞ YAPAR?

MAHALLE MUHTARLARI NE İŞ YAPAR?

Trabzon’da yağan yoğun kar sonrası hayat normale dönüyor.Bazı mahallerde ise hala ciddi sıkıntılar var.Buzlanmadan kaynaklı sorun yüzünden vatandaşlar yürümekte işyerlerine ulaşmakta problem yaşıyor.

Toplu ulaşımda yaşanan aksaklıklar ise rayına oturmaya başladı.Hala bir çok vatandaşın aracı kar altında yada buzlandığı için trafiğe çıkamıyor.Trabzon’un mahallerinde yaşanan sorunların bildirilmesi noktasında ilk adres doğal olarak muhtarlar oluyor.Fakat  bazı mahallerde muhtarlar adeta kayıp! Vatandaşlar mahallerinde yaşanan sorunları dile getirme noktasında muhatap bulamıyor. Muhtarlar bu noktada duyarlı olmalı, çözüm üretmeli.Son zamlarla maaşlarında ciddi bir düzenleme getirilen muhtarlarımız umarız bu eleştirilere kulak ardı etmezler.

ET VE EKMEKTE ŞOK ZAMLAR?

ET VE EKMEKTE ŞOK ZAMLAR?

Son beş yılda yüzde 65 zamlanan et fiyatları ile son beş yılda yüzde 65 artan ekmek fiyatları Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda(EKK) masaya yatırıldı.

Kırmızı ette ithalat kararının alındığı EKK pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda gıda fiyatlarını izlemek üzere oluşturulan Gıda Komitesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Merkez Bankası ile Tarım Bakanlığı’nın görüş ayrılığına rağmen ette ithalat kararı alındı. Ekmek fiyatındaki artışın nedeni olarak da fırınların fazla olması gösterildi. Anlayacağınız elde var sıfır.Eti zaten unuttuk bu gidişle ekmekte yiyemeyeceğiz.Canan Karatay sağlıklı yaşam için ekmeği hayatınızdan çıkarın diyor.Karatay’ın önerisine gerek kalmadan bu fiyat artışları ile birlikte ette ekmekte sofralarımızdan tamamen kaybolacak gözüküyor

DÖRT MİLYON KİŞİ TEHDİT ALTINDA!

DÖRT MİLYON KİŞİ TEHDİT ALTINDA!

Dünya Sağlık Örgütü bugün Güney Amerika'da ortaya çıkan ve son günlerde Avrupa'ya da sıçrayan Zika virüsü sebebiyle acil bir toplantı gerçekleştirdi.WHO Direktörü Dr. Margaret Chan virüsün, “çok hızlı yayıldığını" açıkladı.

Bebeklerin küçük beyinle doğmasına neden olan mikrosefali hastalığıyla direkt bağlantısı olup olmadığının kesin olarak bilinmediği belirtilse de, “alarm seviyesinin oldukça yüksek" olduğunu duyuruldu.Uzmanlara göre virüsü alan insanların birçoğu rahatsızlanmıyor. Hafif ateş, döküntü, kas ağrısı ve göz kızarması gibi belirtileri olan virüsün bu etkileri 1 haftadan daha fazla etkilemiyor.Şu ana kadar kesin bir tedavisi ya da aşısı bulunmayan virüsün periyodik olarak salgına neden olduğu belirtiliyor. Amerika kıtasının tamamına yayılabileceğini açıklanan Zika virüsü Avrupa'ya sıçradı.Danimarka ve Birleşik Krallık'ta virüs taşıyan hastalara rastlandı. Sivrisineklerin taşıdığı virüs özellikle hamileler için risk teşkil ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem