Haber61'in Ajandası - 26.12.2015

İKİ BAKAN TRABZON’DA Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı hemşerimiz Berat Albayrak bugün Trabzon’da olacak. Her iki bakan Novotelde yapılacak turizm çalıştayına başkanlık yapacak.Bölge turizminin yaşadığı s

Haber61'in Ajandası - 26.12.2015

İKİ BAKAN TRABZON’DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı hemşerimiz Berat Albayrak bugün Trabzon’da olacak.

Her iki bakan Novotelde yapılacak turizm çalıştayına başkanlık yapacak.Bölge turizminin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri çalıştayda gündeme gelecek.Akşam da her iki bakan Zorlu Otel’de düzenlenecek “Ekonominin yıldızları” ödül törenine katılacak.Haber61.net siyaset ajandasına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı “1 Kasım seçimlerinde milletin verdiği emanete sahip çıkma noktasında herkesin üzerine düşeni yapması noktasında gereken hassasiyeti gösterdiğini ve verilen desteğe layık olmak için gece-gündüz çalışmaya devam edeceklerini” dile getirdi.Bakan Soylu hedeflerinin 2023 yılında işsizliğin yüzde 5’e çekilmesi olduğunun da altını çizerek “İstihdam oranının yüzde 55’e yükseltilmesini,tarım dışı sektörler için kayıt dışı istihdam oranın ise yüzde 15’in altına indirilmesinin temel hedeflerimiz olarak belirledik” dedi.

CHP’DE SON SÖZÜ DELEGE SÖYLEYECEK

CHP’DE SON SÖZÜ DELEGE SÖYLEYECEK

CHP Trabzon’da bugün il kongresi heyecanı yaşanacak.19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’de sona erecek kongrede İl Başkanlığı için beş aday yarışacak.

Mevcut CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ile birlikte Turgay Güngör,Muharrem Akbulut,Ferda Kudunoğlu ve Ceyhun Alemdağ başkanlık için kıyasıya bir mücadele verecek.339 delegenin oy kullanacağı seçimlerde Akçaabat ve Ortahisar İlçelerinin delegeleri büyük önem taşıyor.Her iki ilçeden alınacak oy seçimin kaderini belirleyecek.Mevcut Başkan Güzide Uzun’a karşı blok bir cephe oluşturulmuş durumda.CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile CHP eski Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Uzun’a karşı.Yine aynı şekilde 1 Kasım seçimlerinde CHP Trabzon Milletvekili adayı olan Ali Türen Öztürk ve Ahmet Kaya’da Uzun’a tepkili.Öztürk ve Kaya’nın seçimlerde desteği Turgay Güngör’e.Güzide Önsel Uzun’a eski il  başkanlarından Yavuz Karan ise tam destek veriyor.CHP Trabzon’da kimin il başkanı olacağını elbette delege söyleyecek,son kararı delege verecek ama ibrenin aynı zamanda  CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Turgay Güngör’den yana olduğunu belirtmekte fayda var

ALTUNBAŞ VE HATİPOĞLU İKİLİSİ!

ALTUNBAŞ VE HATİPOĞLU İKİLİSİ!

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile başkan yardımcısı Hasan Basri Hatipoğlu uyum içinde çalışarak partiyi omuzlamış durumlar.

Her şeyden önce samimi-gayretli ve dürüst kişilikleri ile gönüllerdeki yeri ayrı olan Altunbaş ve Hatipoğlu yönetim kurulu üyelerine de örnek oluyorlar. Ziyaretlerde, mahalle çalışmalarında, toplantı ve etkinliklerde çoğu kez birlikte gördüğümüz bu ikilinin başarılı çalışmaları ve gayretleri AK Parti için önemli bir kazanım sayılır.Partilerde yönetici olmak kolay değildir. Aldığınız sorumluluğun ve oturduğunuz koltuğun hakkını vermeniz gerek.AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ekibi ile uyum içinde çalışıyor ve koltuğa güç katıyor.Önümüzdeki dönem Trabzon siyasetine damgasını vuracak Altunbaş ve Hatipoğlu’na başarılar diliyoruz

ÖZKAN YENİ GÖREVİNE BAŞLADI

ÖZKAN YENİ GÖREVİNE BAŞLADI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Turgay Özkan emniyet içinde yapılan rotasyon sonrası  Bölge Trafik Müdürü olarak görevlendirilmişti.

Özkan yeni görevine başladı,hayırlı-uğurlu olsun.Özkan’ın şehir içi trafiği rahatlatma ve kuralları uygulama noktasındaki hassasiyeti herkes bilir. Trafik Şube Müdürlüğü dönemindeki başarılı hizmetlerini elbet de bölgede de sürdürecektir.

TERÖR İNSANLIĞIN EN BÜYÜK BELASI!

TERÖR İNSANLIĞIN EN BÜYÜK BELASI!

Terör olayları yüzünden binlerce insan hayatını kaybettiğini, milyonlarca insanda toprağını-evini ve yurdunu bırakarak göçe zorlandığını belirten Trabzon Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı Metin Kara “İşte böylesine hassas bir dönemde yeni bir yıla girmenin hem hüznünü hem de mutluluğunu yaşıyoruz.

Allah’tan en büyük dileğimiz 2016 yılının huzur-barış ve mutluluk getirmesidir” dedi.İnsanlığın en büyük belası olan teröre karşı dünya eğer seyirci kalmaya devam eder güç birliği yapmazsak bu ateş hepimizi yakacak diyen Kara “Ülke olarak biz çok çektik hala ne yazık ki çekiyoruz. Asker ve polislerimiz şehit oluyor,bölgede sivil halk mağdur oluyor. Avrupa ise terörün çirkin yüzünü Paris saldırısında gördü.Ortadoğu’da ise terör ateşi sönmek bilmiyor.Artık yeter,bir son bulmalı” dedi.Esnaf ve sanatkar  için 2015 yılının sıkıntılı geçtiğini özellikle küçük esnafın nefes almadığını belirten TESOB Başkanı Metin Kara “hükümetin 2016 yılı için açıkladığı eylem planında esnaf ve sanatkarımızı kapsayan önemli iyileştirmeler ve müjdeli paketler var.İnşallah kısa sürede bu kararlar hayata geçecek ve esnafımız bu anlamda rahatlayacaktır” şeklinden görüş belirtti.

BAHÇELİ KAPILARI KAPADI!

BAHÇELİ KAPILARI KAPADI!

MHP’de, Bahçeli’ye karşı bir araya gelen genel başkan adayları parti tüzüğünü değiştirmek, ardından da kurultaya gitmek için çaba gösterirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kurultay için 18 Mart 2018’i işaret etti.

Genel başkanlık için adaylığını açıklayan isimlerle ilgili konuşurken demokrasi ve hoşgörü vurgusu yapan Bahçeli, “Bugüne kadar kongrelerde bana karşı aday olan 5 arkadaşımıza partide görev verdim. Aday arkadaşlarımız çalışmalarını yürütebilsinler diye il başkanlıklarına talimat gönderip, ‘gelen arkadaşları ağırlayın, yardımcı olun’ dedim. Bunu başka kim yapardı?” dedi.Olağanüstü kurultay çağrısı yapan partililere karşı tavrının nasıl olacağını da anlatan Bahçeli, parti içi disiplin ve siyasi ahlak kriterlerine işaret etti. “Adabıyla yapılan işlere itirazımız olmaz” diyen MHP lideri, ancak delegelik müessesesinin yozlaştırılmasına ve ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler