Haber61'in Ajandası 26.05.2016

YENİ HÜKÜMETE KARADENİZ DAMGASI!   Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 65.hükümette 25 ilden 26 bakan kabineye girdi. Yeni Kabinede Karadeniz Bölgesinden iki başbakan yardımcısı 4 bakan bulunuyor.   Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli Giresun’dan, N

Haber61'in Ajandası 26.05.2016
YENİ HÜKÜMETE KARADENİZ DAMGASI!

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 65.hükümette 25 ilden 26 bakan kabineye girdi. Yeni Kabinede Karadeniz Bölgesinden iki başbakan yardımcısı 4 bakan bulunuyor.

Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli Giresun’dan, Numan Kurtulmuş Ordu’dan kabineye seçilirken Trabzon’dan Süleyman Soylu, Düzce’den Faruk Özlü, Samsun’dan Akif Çağatay Kılıç, Bayburt’dan Naci Ağbal, Karadeniz Bölgesinden kabineye giren isimler oldu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzonlu Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de Artvinli hemşerimiz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da Gümüşhaneli hemşerimiz olduğunu da belirtmek gerek. 65.Hükümet’in yaş ortalaması değişmedi.

Kabinenin en genç bakanı 35 yaş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, en yaşlısı ise 67 yaşındaki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu.40 yaşın altında iki bakan var. Bunlar Trabzonlu hemşerimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile 39 yaşındaki Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç


“FARUK ÇELİK HABER61.NET’E KONUŞTU” 2. SAYFADA

FARUK ÇELİK HABER61.NET’E KONUŞTU

65.Hükümet kabinesinde Tarım-Gıda ve Hayvancılık Bakanlık Bakanlığına devam edecek olan Artvinli hemşerimiz Faruk Çelik haber61.net siyaset ajandasına yeni dönemi değerlendirdi.

Görev değişimlerin AK Parti’de yenilenme ve değişim adına kazanım olduğunu bu süreçten kimsenin olumsuz hesaplar yapmasının da doğru olmadığını belirten Faruk Çelik “AK Partiye gönül veren bu kutlu yürüyüşün içinde olan milletimizle birlikte dün olduğu bugünde yarında hizmet etmeye devam edeceğiz.

Güçlü Türkiye’yi hak ettiği zirveye taşımak için gece-gündüz çalışacağız” dedi. Kendi bakanlığında gerçekleşen reformlara ve yeniliklere de dikkat çeken Bakan Çelik “Üreticinin yanında yer almaya ve yeni istihdam sahaları açmaya gayret göstereceğiz. Türkiye’yi adım-adım gezip sorunların tespitlerini ve çözümlerini yerinde gözlemliyor ve ona göre adımlar atıyoruz” dedi


“KORAY AYDIN’DAN HABER61’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR!” 3. SAYFADA

KORAY AYDIN’DAN HABER61’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

MHP’de artık nefesler tutuldu. Olağanüstü kurultay için geri sayım başladı. Parti içi muhalefetin hukuk mücadelesi zaferle sonuçlanınca Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin direnci de kırıldı. Genel Merkez de kurultay için hazırlıklara başladı. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yeninden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Genel Başkan adayları Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’da yeniden yollara düşüp hem delegelerle hem de partililerle bir araya gelecek. Yargıtay’ın Olağan Üstü kurultayın önünü açmasını değerlendiren MHP Genel Başkan adayı eski bakan ve milletvekili Koray Aydın “Nihayet hukuk işledi ve karar veridi. Türkiye’de demokratik olarak hukuk arayışının sonucudur.

Delegasyonun verdiği mücadele sayesinde bu başarı gelmiştir. Siyasi partiler Kanunu tıkaç gibi partilerin önünü kapıyordu. Şimdi bu tıkaç ortadan kalktı. Siyaset kendine yeniden biçim verecektir” dedi. Aydın MHP Genel Başkanlığına en güçlü adayın kendisi olduğunun da altını çizerek “Ülkücü kadroların bu zorlu dönemde bizleri yalnız bırakmayıp sahip çıkacağına inanıyorum. MHP’yi artık iktidar yapıp ülkeyi içinde olduğu bu karanlık ortamdan çıkarma zamanı gelmiştir”  şeklinde konuştu



“İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDE ŞOK BAŞVURU!”4. SAYFADA

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDE ŞOK BAŞVURU!

İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için İŞKUR'a başvuranların sayısı Nisan ayında 101 bin 530 oldu. Bir önceki ayda başvuranların sayısı 111 bin 746 olmuştu.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, işsizlik sigortasının uygulamaya başlandığı Mart 2002 tarihinden bugüne kadar sisteme 6 milyon 833 bin 561 kişi başvuruda bulunurken, 4 milyon 582 bin 969 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazandı.

Başvuranlara toplamda 11 milyar 666,4 milyon TL ödemede bulunuldu. Aynı ayda işsizlik ödeneğinden 398 bin 206 kişiye 266,8 milyon TL ödeme yapılırken, 80 kişiye 21 bin 387 TL kısa çalışma ödeneği yapıldı. Ücret Garanti Fonu’ndan 395 kişiye 1,29 milyon TL ödendi.


“MUHALİFLER BİRLEŞECEK Mİ?” 5. SAYFADA

MUHALİFLER BİRLEŞECEK Mİ?

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in Trabzon’daki A kadrosundan önemli bir isim oldukça önemli bir iddia ortaya attı. İddiasını haber61.net siyaset ajandası ile paylaşan bu isme göre Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın Olağanüstü Kurultay sürecinde Meral Akşener lehine çekilecek ve Bahçeli’nin karşısına tek aday ile çıkılacak.

Yargıtay, MHP'de olağanüstü kurultay olup olmayacağına yönelik tartışmalara dün son noktayı koyarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamıştı. Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'ye ilişkin kararını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" şeklinde değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler