Haber61'in Ajandası 25.05.2016

TRABZONLU O İSİM KABİNEDE YOK! Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni açıkladı.Eski kabineden 8 isim çizik yedi. 8 isim arasında en dikkat çekeni ise 64'üncü Hükümetin Başbakan Yardımcısı Trabzonlu hemşerimiz Yalçın Akdoğan oldu

Haber61'in Ajandası 25.05.2016

TRABZONLU O İSİM KABİNEDE YOK!

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni açıkladı.Eski kabineden 8 isim çizik yedi.

8 isim arasında en dikkat çekeni ise 64'üncü Hükümetin Başbakan Yardımcısı Trabzonlu hemşerimiz Yalçın Akdoğan oldu.İşte 65'inci hükümette yer almayan 8 Bakan: Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan-Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu-Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu-Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı-Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş-Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz-Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise yeni kabine aynen görevine devam edecek. Haber61.net siyaset ajandasına konuşan Bakan Soylu “Ülkemizin içinde bulunduğu başta terör sorunu olmak üzere her konudaki problemlerin çözümü noktasında daha gayretli-daha azimli ve daha çok  çalışarak yollarına devam edeceklerini” dile getirdi.

YENİ HÜKÜMETİN İLK İCRAATI NE OLACAK?

YENİ HÜKÜMETİN İLK İCRAATI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni hükümetle ilk toplantısını bugün Beştepe de yapıyor. Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu bugün saat 14:00’da toplayacağı öğrenildi.

Cumartesi günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a gideceği bildirildi.Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu listesini atamasına ilişkin yazıyı Başbakanlığa göndermesiyle birlikte güvenoyu süreci başlayacak. Yeni hükümet listesi, Meclis Başkanlığı’na sunulacak. Hükümet programının bugün saat 15:00’da Meclis'te okunacağı bildirildi. Programın okunmasının ardında perşembe günü Meclis’te görüşmelere başlanacak. Görüşmelerin ardından bir gün beklendikten sonra açık oylama yapılacak. Bu durumda güven oylamasının Pazar günü yapılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYA BARIŞI İÇİN BİR ŞANS!

CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYA BARIŞI İÇİN BİR ŞANS!

İnatçı-kararlı-sabırlı.Hedeflerine ulaşma noktasında yol haritasını bu üç unsura çevirmiş.Güleryüzü-sempatisi ve samimiyeti de buna eklenince başarıda ister istemez arkasından geliyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu için milletvekilliği son durak değil.Köseoğlunu’nun koşusu henüz bitmiş sayılmaz.Siyasetin tam göbeğinde yer alıp çıta daha yükseğe çıkacak.Bunun adını koyma noktasında ise Köseoğlu aceleci değil.Ülkemin güvenli yarınları  için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğim diyen Köseoğlu “Arkamda insanlık adına güzel işler bırakabilirsem ne mutlu bana” diyor.

AK Parti 2.Olağanüstü Kongre sonrası oluşan 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK)nda Trabzon’dan tek isim olan Köseoğlu ile hem yeni görevini hem de bundan sonraki süreci konuştuk.Köseoğlu’na göre olağanüstü kongre tam bir nezaket çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde gerçekleşti.AK Parti’nin bir dava partisi olduğunu dile getiren Köseoğlu “Bu kutlu yürüyüşün bir ferdi olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum.MKYK’da görev almakta benim için ayrı bir şereftir” dedi.Yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarının sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için daha çok çalışmaları gerektiğini ve aldıkları sorumluluğun çok daha önem arz ettiğini belirten Köseoğlu “Türkiye’nin huzuru ve istikrarı için başkanlık sistemi olmazsa-olmazımızdır” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece ülkemiz için değil dünya barışı için de önemli bir lider olduğunu belirten Köseoğlu “Milletimiz sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyor onu seviyor.Terör belası başta olmak üzere Türkiye’nin bütün sıkıntılarına Allah’ın izniyle çözüm bulacak iradeye sahiptir.” dedi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜLERİ KARARNAMESİ HAZIR!

VALİ VE EMNİYET MÜDÜLERİ KARARNAMESİ HAZIR!

Yeni kabine dün açıklandı.Binali Yıldırım başbakanlığındaki yeni kabineni önüne gelecek en önemli dosya valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi olacak.Ramazan başlamadan Türkiye’nin bir çok ilinde valiler ve emniyet müdürleri değişecek.

Bu süreçte merkeze alınanlar,daha büyük görevlere gelenler,hayal kırıklığı yaşayanlar ve umutlarını başka bahara taşıyacak olanlar elbette.Trabzon’da bu değişimin yaşanacağı illerin başını çekiyor.Hem Vali hem de emniyet müdürü diken üzerinde! Şehirle ilgili bütün olumsuzlukların faturası onlara yazılmış!Artık ağızlarında kuş tutsalar yaranamazlar!

CUMUR BAŞKAN VE FRANSA’DA KADIRGA ŞENLİĞİ !

CUMUR BAŞKAN VE FRANSA’DA KADIRGA ŞENLİĞİ !

Paris Trabzonlular Derneği başkanı Bülent Cumur yaptığı kültürel-sosyal ve sportif faaliyetlerle gurbet de adeta gönüllü elçimiz konumunda.Dayanışma-kaynaşma ve güç-birliği hedeflenen  bu etkinliklerle hem gurbette yaşayan hemşerilerimiz bir araya geliyor hem de Trabzon ve ülkemiz her yönüyle tanıtılmış oluyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te bu yıl ki etkinlikler ise “Karadeniz Kadırga Şenliği” adı altında gerçekleşecek.28 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek etkinlikte ilgili açıklama yapan Cumur “Başta Paris bölgesinde olmak üzere tüm Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın bu çeşit kültürel faaliyetler aracılığı bir araya gelmesi ve Türkiye’nin değişik yönlerinin bu şekilde Fransızlara tanıtılmasını oldukça önemsiyoruz” dedi.Karadeniz Kadırga Şenliklerine Karadenizli sanatçılar,halk oyunları ekipleri ve gurbetçilerimizin damgasını vurması bekleniyor.Şenliklere Trabzon’dan da katılım yapılacak.

ONLAR MEZARDA EMEKLİ OLACAK!

ONLAR MEZARDA EMEKLİ OLACAK!

Okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim silbaştan düzenleniyor.

Beş yıl önce değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile birçok eğitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü değişiklikler getiren tasarı dün TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıyla akademisyenlere yaptırımlar genişliyor, soruşturma kolaylaşıyor, “meslekten ihraç” mekanizmasıyla üniversiteye dönüş yolu kapatılıyor.Yeni düzenleme ile bakanlık ve milletvekilliği görevinde bulunanlar, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek.Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem