Haber61'in Ajandası - 21.11.2015

TRABZON BAKAN BEKLİYOR! Yeni kabinede Trabzon’dan bakan olup-olmayacağı merak ediliyor. Trabzon’da siyaset-iş ve esnaf camiası ise Trabzon’a bakan olması gerekliliğin altını çizerek yeni hükümete mesaj veriyor.1 Kasım seçimlerinin hemen ardından TTSO Başk

Haber61'in Ajandası - 21.11.2015

TRABZON BAKAN BEKLİYOR!

Yeni kabinede Trabzon’dan bakan olup-olmayacağı merak ediliyor. Trabzon’da siyaset-iş ve esnaf camiası ise Trabzon’a bakan olması gerekliliğin altını çizerek yeni hükümete mesaj veriyor.1 Kasım seçimlerinin hemen ardından TTSO Başkanı Metin Kara büyükşehir Trabzon’a bakanlığın gerekliliğini dile getirmişti. Kara’nın bu çağrısına diğer sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve derneklerden tam destek verilmeye devam ediyor. Trabzon’un en önemli sivil toplum kuruluşu olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’da gelişen-değişim içinde olan ve büyük projelerle önüne hedefler koyan Trabzon’a bu dönem bakan verilmesi gerektiğini belirtdi. Pazartesi günü açıklanması beklenen yeni kabinede AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun Orman ve Su İşleri yada Kültür ve Turizm Bakanı olması bekleniyor.

ESKİ VEKİLDEN MESAJ VAR!

ESKİ VEKİLDEN MESAJ VAR!

AK Parti Trabzon Milletvekili aynı zamanda eski Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan ülke ve yerel gündem ile ilgili zaman düşüncelerini sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Aykan 1 Kasım seçim sonuçları üzerine değerlendirme yaparken AK Parti’nin sorumluluğunun arttığını bu sorumluğun yerine getirilmediği noktada sıkıntı yaşanacağını ifade etti. Aykan 1 kasım mesajlarını şu şekilde özetledi: 1-"Memleket meselesi" partilerin önüne geçti.2-AK parti 7 haziran dan sonra dersini iyi çalıştı. 3-Cumhurbaşkanı siyasi tecrübesini konuşturdu.4-Bahçeli MHP’nin "ipini çekti"
5-CHP Seçmene güven vermedi.6-Baskıdan kurtulabildiği ölçüde Kürt Seçmen AK partiye yönelmeye başladı.7-Saadet partili arkadaşlar ferasetli oy kullandı.8-Teröre karşı kesin tavır AK partiyi besledi.
9-AK partinin Sorumluluğu katlandı.

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI!

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASI!

Net asgari ücretin yılbaşında 1.300 liraya çıkacak olması işçiden, işverene kadar geniş kesimi etkileyecek. Kısa vadede en fazla etkilenecek olanlar ise doğum, askerlik veya yurtdışı borçlanması yapanlar olacak. Borçlanmayı yeni yıla sarkıtanlar ise yüzde 29 daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Doğum borçlanmasını yeni yıl girmeden yapanlar bir çocuk için 2 bin 859 lira daha az ödeyecek. Net asgari ücretin yılbaşından itibaren yüzde 30 artarak bin 300 liraya çıkacak olması, işçisinden işverenine, gencinden yaşlısına, esnafından part time çalışan taksicisine kadar herkesi 25 ayrı kanaldan etkileyecek. Etkilerin kimisi yük getirirken, kimisi de avantaj sağlıyor. Kısa vadede en fazla etkilenecek olanlar ise Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) doğum, askerlik veya yurtdışı borçlanması yapanlar olacak. Borçlanmayı yeni yıla girmeden yapanlar kazançlı çıkacak. Yeni yıla sarkıtanlar ise yüzde 29 daha fazla ödemek zorunda kalacaklar. Doğum borçlanmasını yeni yıl girmeden yapanlar bir çocuk için 2 bin 859 lira, üç çocuk için ise 8 bin 577 lira daha az para ödeyecekler. Gelecek hafta yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu da 2016 yılı asgari ücretini belirlemek için çalışmalarına başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki hafta bir araya geldiği emek ve iş dünyasının temsilcilerine, asgari ücret üzerindeki vergi yükünün aşağı çekilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Vergi indiriminin, daha önce olduğu gibi yine çocuk sayısı dikkate alınarak kademeli şekilde hayata geçirilmesi bekleniyor. Halen üç çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilerden vergi alınmıyor. 

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni kabineyi sunmadan önceki hazırlıklarını tamamlıyor. Parti içi istişare mekanizmaları da bu doğrultuda işleten Davutoğlu, parti içi değerlendirmeleri yaparak listeye nihai şeklini verecek. Başbakan Davutoğlu, hafta sonu da dahil olmak üzere çalışmaları sürdürecek .Hükümet programı yazımı için kurulan siyasi ve ekonomik heyet, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor. Hükümet programında, reformlara ağırlık verildiği de biliniyor. Yeni açılımlar ve Yeni Anayasa çalışmaları da bu doğrultuda yürüyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, programları kapsamında hafta-sonu da İstanbul’da olması bekleniyor. Bu kapsamda, Başbakan Davutoğlu’nun yeni kabineyi Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. Yeni kabinenin sunulmasının ardından ise Başbakan Davutoğlu, yeni kabinede yer alan isimleri düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

KORAY AYDIN’IN SESSİZLİĞİ!

KORAY AYDIN’IN SESSİZLİĞİ!

MHP’de parti içi muhalefet genel Başkan Devlet Bahçeli’nin karşısına nasıl bir güçle çıkacağı noktasında belirsizlik yaşıyor. Edinilen bilgilere göre, genel başkanlık yarışına girecek olan Akşener, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak ile Alparslan Türkeş’in eski Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Selim Kaptanoğlu kendi bildikleri yoldan ilerleyecek. Böylece her isim kendi söylemini MHP tabanına ileterek ikna etmeye çalışacak. Tek masa etrafında ortak deklarasyonla muhalefet bayrağının açılması düşüncesinin hayata geçirilemeyeceğinin anlaşılması üzerine, muhalefet hareketin canlı tutulması için çıkış yapacak isimler belli aralıklarla art- arda adaylıklarını açıklayacak. Muhalif kanadın en önemli ismi Akşener adaylığını Türkeş’in doğum günü olan 25 Kasım’da açıklayacak. İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek olan Akşener, gazetecilerle soru-cevap yapacak. Akşener, açıklamasında Bahçeli’yi hedef almayacak. Genel merkezin izlediği politikalara dönük eleştiriler getirecek olan Akşener herkesi kucaklayıcı ve MHP’yi tek başına iktidar yapacak, MHP Genel Başkanı’nın da Başbakanlık koltuğuna oturtacak bir iddiaya sahip olduğunu dile getirecek. Oğan’ın da açıklama için tarih belirleme çalışması yaptığı öğrenilirken, gözler eski TBMM Başkanvekili Koray Aydın’a çevrildi. Aydın’dın adaylık için çalışmalarını sessizce ismini tartıştırmadan yürüttüğü öğrenildi. Aydın’ın Üst Kurul delegeleri ve delegelerle birden çok telefon ve yüz yüze görüşmeler yaptığı ve kendisi için imza vermeleri için destek istediği kaydedildi Muhalifleri yakından izleyen genel merkez ise kongrenin toplanmasına ihtimal vermiyor. Muhalefetin dağınık bir görüntü sergilediğini ve “beş benzemezin bir araya gelemeyeceğini” dile getiren genel merkez, belli güçleri arkasına alan bu isimlerin Bahçeli’yi deviremeyeceklerini, MHP’ye zarar vermekten başka bir iş yapmadıklarını savunuyor.

AK PARTİ’DEN VERGİ MÜJDESİ!
 

AK PARTİ’DEN VERGİ MÜJDESİ!

AK Parti, büyümeyi yeniden yüzde 5'e yükseltme hedefli 4 yıllık programı da şekillendirdi. Ekonomide yapısal reformlar, istihdam, farklı toplum kesimlerinin taleplerine yanıt vermek, şeffaflık yasası başta olmak üzere 100'e yakın başlık yer alacak. Reform paketi kapsamında atılacak adımlar şöyle: Sosyal, ekonomik hedefler dikkate alınarak konut kredilerine ilişkin vergi istisna ve muafiyeti getiriliyor. Böylece dar gelirliye konut desteğinin önü açılıyor. Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında değer artış kazançlarının vergilendirilmesine yönelik uygulamalar gözden geçirilecek. Tek konutun satışında vergi muafiyeti için belirlenen 5 yıllık sınırın da kaldırılması bekleniyor. Tek bir konutu olan aile bu süreden önce evini satsa bile değer artış kazancından istisna tutulacak. : Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca vergi muafiyeti sağlanacak. Gençlere yönelik işbaşı eğitimler de teşvik edilecek. İşverenin personel maliyeti düşürülecek. Yemde ve gübrede KDV sıfırlanacak. Gençlerin kurduğu işletmelerden 3 yıl vergi alınmaması, gübre ve yemdeki KDV indirimi, torba yasa olarak Meclis'e sunulacak.  Gayrimenkullerin değer artış kazancı yeniden vergilendirilecek. Şehir rantları vergilendirilecek: Mahalli idare vergilerinin genel vergi sistemi ile uyumu sağlanacak. 

KURULTAY İÇİN İMZALAR TOPLANDI!

KURULTAY İÇİN İMZALAR TOPLANDI!

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski milletvekili Umut Oran, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan imzalara ulaştıklarını söyleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yaptı.1 Kasım seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içindeki muhalefet olağanüstü kurultayın toplanarak genel başkanlık seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Oran'ın yanı sıra Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay genel başkanlığa adaylıklarını açıkladı.Umut Oran yaptığı açıklamada “Geçen kurultayda da baskılar yapıldı. Genel Başkan 944 imzayla başvurusun yaptı fakat kendisine çıkan oy 740 idi. Sayın Genel Başkan hemen bugün tüm eşiklerin aşıldığını kabul ederek kendinizi ve partimizi lütfen tartışmayın. CHP'yi kamuoyunda yıpratmayın. Kendinizi tarihe doğru kelimelerle emanet edin. Olağanüstü kurultayın kaçınılmaz olduğunu artık lütfen görün. Aksi durumda olağanüstü kurultay kararını değil istifa kararını vermek zorunda olacağınızı da asla unutmayın." dedi. "CHP tüzüğüne göre, seçimli bir olağanüstü kurultay yapılması için var olan delege sayısının yarısından bir fazla imzaya ihtiyaç bulunuyor. Oran'ın topladığını belirttiği imzalar bu aşamada kurultayın olağanüstü toplanmasına yeterli olurken, genel başkan seçimine ise olanak vermiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem