Haber61'in Ajandası 20.08.2015

YA AZINLIK YA SEÇİM HÜKÜMETİ! Siyasetin rotasını belirleyecek son 4 güne girdik.Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmayınca seçim kararı alınmıştı.Türkiye Kasım ayında seçime gidiyor.Seçime kadar ise ya azınlık hükümeti kurulacak yada seçim hükümeti formül

Haber61'in Ajandası 20.08.2015

YA AZINLIK YA SEÇİM HÜKÜMETİ!

Siyasetin rotasını belirleyecek son 4 güne girdik.Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmayınca seçim kararı alınmıştı.Türkiye Kasım ayında seçime gidiyor.Seçime kadar ise ya azınlık hükümeti kurulacak yada seçim hükümeti formülü devreye girecek.İşte beş soruda hükümet formülleri:Azınlık hükümeti nedir?”Dışarıdan destekli bir azınlık hükümeti için,herhangi bir parti tarafından kurulacak hükümetin, diğer bir parti yada partiler tarafından güven oylamasında desteklenmesi gerekiyor*Seçim hükümeti nasıl kurulacak?”Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’nın 16.maddesini işleterek seçim kararı alması durumunda,ülkeyi seçime kadar yönetmek üzere kurulacak hükümette,tüm partiler Meclisteki sandalye sayısına göre temsil edilecek.*Meclis Seçim Kararı alırsa seçime kadar hangi hükümet görev yapacak?”Meclis Olağanüstü toplantı seçim kararı alırsa,Anayasa’nın 116.maddesinin işletilmesine gerek kalmadan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki mevcut hükümet seçime kadar görevine devam edecek.*Meclis karar almasa bile mevcut hükümetle seçime gidilebilir mi?:”Meclis 23 Ağustos tarihine kadar olağanüstü toplanıp seçim kararı almazsa Anayasa’nın 116.maddesi işletilecek ve mevcut hükümet görevden çekilmesi gerekecek.*Kurulacak hükümet güvenoyu alamasa da seçime kadar görev yapabilir mi?:”AK Parti veya görev verilmesi durumunda CHP tarafından kurulacak azınlık hükümeti Meclis’te güvenoyu alamasa bile,seçimler yenileyinceye kadar görev yapabilecek

ÖZAK VE ERDÖL SİYASETE DEVAM EDECEK Mİ?

ÖZAK VE ERDÖL SİYASETE DEVAM EDECEK Mİ?

AK Parti’nin Olağan Büyük Kongre tarihi belli oldu. 12 Eylül’de Ak Parti, büyük kongre için buluşacak. Ancak bu kongrede Parti Tüzüğü’ne ek bir madde konulmasına karar verildi. Yeni maddeye göre 3 dönem kuralına esneklik getirilecek ve 7 Haziran’da seçime giremeyen 70 eski milletvekillerine erken seçimde aday olma imkanı tanınacak. Diğer yandan da bu yıl 3. dönemine giren 26 milletvekili için kapı kapanmayacak. Onlar için de 3 dönem kuralı esnetilecek ve bu seçimlerde aday olmalarının yolu açılacak.Üç dönem kuralına takılan isimlerinden eski bakan ve milletvekili Faruk Nafiz Özak ile eski Trabzon ve Ankara Milletvekili Prof.Dr.Cevdet Erdöl’ün yeninden siyasete döneceği mesajları verdiği belirtildi.. Faruk Özak ile birlikte eski bakan ve milletvekili Erdoğan Bayraktar ile eski Milletvekillerinden Asım Aykan’da siyasete henüz kapılarını kapamadı. Trabzon eski Milletvekili Şeref Malkoç,eski bakan ve milletvekili Eyüp Aşık ile Basın İlan Kurum eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ı da eklemek gerek.Trabzon siyasetine  damgasını vurmuş bu isimlerin geri dönüş sinyali ile birlikte erken seçimde listelerin nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu.AK Parti’nin Trabzon’da 7 Haziran’daki mevcut altı adayı ile mi yoksa farklı isimlerle mi seçime gidileceği noktasında nasıl karar vereceğini hep birlikte göreceğiz.

CHP’YE 7 BAKANLIK DÜŞECEK!

CHP’YE 7 BAKANLIK DÜŞECEK!

Türkiye ilk kez seçim hükümetine doğru giderken, kurulacak hükümetin yapısı merak konusu. Anayasa'nın 116'ncı maddesine göre, 23 Ağustos günü sonuna kadar bir hükümet kurulamadığı durumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a danışarak “seçimlerin yenilenmesine karar verme” yetkisi bulunuyor. Yenilenme kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte süreç işleyecek.Cumhurbaşkanı, Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere bir Başbakan atayacak. Geçici Bakanlar Kuruluna, Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereği Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları, TBMM veya Meclis dışındaki bağımsızlardan atanacak. Diğer bakanlıklar ise siyasî parti gruplarından, oranlarına göre alınacak.

Siyasi parti gruplarından alınacak bakan sayısı Meclis Başkanı İsmet Yılmaz tarafından tespit edilerek, Erdoğan'ın görevlendireceği Başbakan'a bildirilecek.Geçici Bakanlar Kurulu oluşturulması halinde, 258 milletvekili bulunan AK Parti'ye 12, 132 vekili bulunan CHP'ye 7, 80'er milletvekili ile temsil edilen MHP ve HDP'ye 3'er bakanlık düşeceği hesaplanıyor. MHP yöneticileri Geçici Bakanlar Kuruluna üye vermeyeceklerini ifade etti. MHP, üye vermediği takdirde, bu partilere düşecek bakanlıklar diğer partiler arasında pay edilecek. MHP'nin 'Bakan vermeyeceğim' dediği muhtemel “seçim hükümeti”nde AK Parti, CHP ve HDP yer alacak. Milletvekili sayısından dolayı büyük çoğunluk AK Parti'de olsa da, CHP ve HDP'nin duruşu etkili olacak.

YETER ARTIK KARALAMAKTAN VAZGEÇİN!

YETER ARTIK KARALAMAKTAN VAZGEÇİN!

Kültür ve Turizm Bakanlığında Araştırma Görevlisi olan Mehmet Turan Özdemir Uzungöl konusunda son dönemde basına yansıyan haberler üzerine faceebok hesabından oldukça sert bir açıklama yaptı. Özdemir yapılan haberlerin ve yorumların yanlış olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Son bir haftadır basında ve internet üzerinden bölge turizmini karalama çabalarına girenler eminim cevaplarını alacaklardır. Uzungöl’ de 5 TL ye suyu sattıklarını söyleyen yalancılar şunu bilsinler ki kendi bölgelerinde yaptıkları sahtekarlıkları burada yapmayacağız, yaptırmayacağız. Yapılan haber üzerine Uzungöl denetlendi ve tamamında suyun 1 TL olduğunu dolayısı ile market fiyatına satıldığı ortaya çıktı. Peki bu karalayıcı haberler neden yapılıyor, kimler yapıyor? Çok dikkatli olmalıyız.. Bu hareketlilik yapacağımız yetersiz hizmet karşılığında gerileyeceği gibi böyle karalayıcı haberlerle de gerileyebilir.. Yaptığımız onca hizmetleri kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Parlamakta olan yıldız değil sürekli parlayan yıldız kalacağız.. Bilinsin ki hedefimiz budur.. Biliyoruz eksiklerimiz vardır..Zaman zaman buna yönelik şikayetleri alıyoruz..Eksiklerimizi hızla gidereceğiz.. Bu bölgede turizm hizmetleri için eğitim hizmetleri ve bu yöndeki projelerimizi sürdüreceğiz. Bölgedeki turizm sektörü ve uzungöl esnafının buna kısa zamda cevap vermelerini bekliyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem