Haber61'in ajandası 20.05.2016

SİYASET AJANDASINDAN TAM İSABET! Haber 61 net siyaset ajandası bir kez daha haklı çıktı.Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrıldığı ilk gün yeni Genel Başkan ve Başbakan’ın kesinlikle Binali Yıldırım olacağını haber61.net siyaset ajandası bu köşeden yazan ilk

Haber61'in ajandası 20.05.2016

SİYASET AJANDASINDAN TAM İSABET!

Haber 61 net siyaset ajandası bir kez daha haklı çıktı.Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrıldığı ilk gün yeni Genel Başkan ve Başbakan’ın kesinlikle Binali Yıldırım olacağını haber61.net siyaset ajandası bu köşeden yazan ilk site olmuştu.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım artık AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan..Yıldırım, dün gerçekleşen toplantı ile resmen aday olarak açıklandı.Yıldırım sözlerine başlamadan önce bir karadeniz fıkrası anlattı. Yıldırım,  'Aklıma bir şey geldi, temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Dönmüş demiş ki buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben, şimdi artık sadece Allah biliyor" dedi.

BURSA’DA TRABZON GÜNLERİ

BURSA’DA TRABZON GÜNLERİ

Bursa Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından 29 Mayıs - 03 Haziran 2016 tarihleri arasında Nilüfer/İhsaniye kapalı pazar alanında Trabzon Günleri etkinliği gerçekleşecek.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yaklaşık 200.000 ziyaretçi katılımının beklendiği, 18 sanatçının da katılım göstereceği Trabzon Kültür Sanat günlerimizde yöremizi en iyi şekilde tanıtma gayretindeyiz. Trabzon’un kültür ve sanatsal değerlerinin yanı sıra yöresel tatlarını da gerek hemşehrilerimizle gerekse yabancı misyon ile buluşturmayı amaçlamaktayız. Halk oyunları, yöresel lezzetler, dünden bugüne Trabzon tarihi, panel ve söyleşiler, edebiyat, imza günleri ve şiir dinletileri başta olmak üzere Trabzon dokusuna ait ne varsa Bursa’ya taşıyoruz. “ Etkinlikte gerçekleşecek ''Yerel Basın Gözü İle Trabzon ve Trabzonspor'' adlı panelde haber61.köşe yazarımız Ahmet Külekçi’de yer alacak

EĞİTİMDE CİDDİ SIKINTILAR VAR!

EĞİTİMDE CİDDİ SIKINTILAR VAR!

Eğitim noktasında Artvin-Rize-Trabzon-Giresun ve Ordu illerinde ciddi sıkıntılar var.İstenen başarı grafiği bir türlü yakalanamıyor.

İstikrar yok!İşin garip tarafı yanlışların-eksiklerin ve hataların düzeltilmesi için gayret de yok!Çünkü bu camiada suyun başına gelenler önüne hedef koyamıyor,risk almak istemiyor,aciz kalıyor.Günü kurtarmaktan öte yaptıkları iş yok.İşin yükünü ise Milli Eğitim camiasında canla-başla çalışan üç-beş kişi çekiyor.Kim üzerine alınırsa alınsın,kim kusura bakarsa-baksın Milli Eğitim Müdürlüğü koltuklarına- koltuğa güç verenler değil koltuktan güç alanlar oturuyor ne yazık ki!Eğer bir şehirde Milli Eğitim Müdürleri ve Kültür-Turizm Müdürleri yetersiz-yetkisiz ise  işte o zaman vay halinize demektir.Çünkü eğitim ve turizm bir şehrin can suyudur! Dümenin başındaki kaptan işini yapıyorsa o su kana-kana akar! Yok yapmıyorsa da kurur gider,ziyan olur!Okur-yazma oranın en yüksek olduğu bir il olan Artvin bile üniversite sınavlarında 81 il arasında son sıralarda yer alıyorsa bu işte bir terslik var demektir.Demek ki bir-şeyler ters gidiyor

ERBAKAN HOCA’DAN SONRA BİR İLK!

ERBAKAN HOCA’DAN SONRA BİR İLK!

AK Parti'nin yeni genel başkan ve yeni Başbakan kim olacak' soruları yanıtını buldu.  AK Parti sözcüsü Ömer Çelik'in  Binali Yıldırım'ın adının açıklamasından sonra çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Binali Yıldrım da 23. Türkiye Başbakanı Rahmetli Necmettin Erbakan gibi mühendis. Yıldırım, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan’ın oluşturduğu “İTÜ’lü Başbakan” geleneğini devam ettirecek. Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girdi.Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor.

SOSYAL MEDYA ŞOKTA!

SOSYAL MEDYA ŞOKTA!

İş dünyasındaki isimleri bir araya getiren sosyal medya uygulaması inkedin, aynı sektörde yer alan kişilerin birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlıyor.

Yeni bir rapora göre, Deep Web üzerinden 117 milyon Linkedin kullanıcısına dair hesap satılmış durumda.Kurumsal haberler ve projelere dair son haberler hakkında bir bilgilendirme platformu görevi de gören uygulamanın, şimdiki süreçte başı dertte gibi gözüküyor.Google gibi arama motorlarının ulaşamadığı web sayfalarının tümüne verilen ad olan Deep Web’de gerçekleşen satış 117 milyon Linkedinkullanıcısını zor duruma sokacak gibi gözüküyor.Toplamda 2 bin 200 dolar(5 bin Bitcoin) tutarında bir meblağa satışa çıkarılan Linkedin hesaplarının SHA1 algoritması yardımıyla çalındığı ifade ediliyor.SHA1 algoritması kullanılarak bir dizi işlem sonrası ele geçirilen 117 milyon Linkedin hesabı, 72 saat süren bir çalışma ile ele geçirildi veDeep Web’de satışa sunuldu.Linkedin üzerinde söz konusu saldırıya maruz kalan kullanıcıların birçoğunun Gmail, Hotmail, Yahoo, Mail.ru platformlarını kullandıkları ortaya çıktı.

EMEKLİ HAKİM MHP’NİN KADERİNİ AÇIKLADI!

EMEKLİ HAKİM MHP’NİN KADERİNİ AÇIKLADI!

Emekli Ceza Hakimi Kerim Yılmaz sosyal medya hesabından Yargıtay'ın Mayıs ayı içinde karara bağlaması beklenen MHP Kurultayı davası ile ilgili şok açıklamalarda bulundu.

İşte Kerim Yılmaz'ın o paylaşımı:

Yargıtay’da son durum; Kaynak açıklamaksızın aldığım bilgiye dayalı izlenimim!

1-Başkan ve yanındaki bir üye ile diğerlerinin görüşlerinde henüz bir değişiklik yok.

2-Sürecin devamıyla MHP deki iç çalkantının derinleşmesi her halükarda işimize yarar görüşündeki ‘’Saray’’ın daire üzerindeki baskısı her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Adalet Bakanının açıkladığı Yargıtay üye sayısını 300 e düşürecek yasa tasarısı üyelerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi sallanarak sonuç alınacağına inanılıyor.

3-Başkan da kararı Mayısın 25 inden sonra açıklamayı planlıyor. Daha önce planlanan bir İran seyahatine gidecek olan üyenin ( ki bu üye o dairenin işlerini en iyi bilen ve sırtlayandır)

25.Mayısta gidişinden sonra diğer üyeler üzerindeki bilgiye dayalı ağırlığı kalkar ve en az birini yanıma alarak aleyhte karar çıkarırım diye düşünüyor. (Önceki gün bu üyeyle Başkan arasındaki bu dosya için yapılan hukuki tartışma sertleşmiş ve üye ‘’ikbal bekleyenler düşünsün’’ diyerek odasını terk etmiştir).

4-Yargıtaydaki gurup liderleri ve kanaat önderleri de işin uzamasından rahatsızlar. Ancak parçalı hallerinden istifade eden Saray her gurupta makam mevki vaadi ile elde etiklerini yasadan sonra yeniden atanma garantisiyle pasifize etmeye çalışıyor.

5-Biz de burada elimizin yettiğince dilimizin döndüğünce adaletten ayrılmamalarını anlatıyoruz. Yüksek yargıçları da dostça uyarıyoruz. Saray Başkanlık için hepinizi kullanır ama sonrası malum diyoruz. Düşünün 2002 den beri koalisyon, ittifak kurduğu (liberaller, Solcular, milliyetçiler ve cemaat) herkesi ve her gurubu pervasızca harcamış hatta içindeki farklı görüş sahiplerini sümüklü mendil gibi sallayıp atmıştır.. Sizleri de kullanıp atar. Çözüm sürecinde PKK ya operasyon yapmayın talimatı verdiği Valiler gibi sizi de anında satar diyoruz.

6-Bu karar artık MHP nin iç işi olmaktan çok daha öte ve sonuçları itibariyle geleceğe etkili olacak bir hal almıştır. Adaletten ayrılanların bu vebalden kurtulmaları da imkansızdır!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem