Haber61'in Ajandası- 20.03.2016

200 BİN KİŞİ KARANLIKTA YAŞIYOR! Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, 3 milyar liralık alacağını yeniden yapılandıracak. 200 bin borçlunun bulunduğu yeniden yapılandırma kapsamında milyarlarca liralık faturanın faizi silinecek ve geri ödemesi taksitle

Haber61'in Ajandası- 20.03.2016

200 BİN KİŞİ KARANLIKTA YAŞIYOR!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, 3 milyar liralık alacağını yeniden yapılandıracak.

200 bin borçlunun bulunduğu yeniden yapılandırma kapsamında milyarlarca liralık faturanın faizi silinecek ve geri ödemesi taksitlere bölünecek. Türkiye'de elektrik faturası borcu miktarı 3 milyar lirayı aştı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), borç yükünün hafiflemesi ve ödemelerin artması için alacaklarını yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda 200 bin borçlu, çıkarılacak af kapsamından yararlanabilecek. Elektrik borçlarının en önemli kısmı, kaçak kullanımın yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ait. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın düzenlemeler için görüşme halinde olduğu açıklandı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve bir aksilik çıkmaması durumunda borçlar yeniden yapılandırılacak. Ortaya çıkacak sonuca göre düğmeye basüacak. TEDAŞ yetkilileri, dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi kapsamında, şirketlerin borç ve alacaklarını da devraldıklarını belirtti. 

11 MİLYON EMEKLİ MÜJDE BEKLİYOR!

11 MİLYON EMEKLİ MÜJDE BEKLİYOR!

11 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon pazarlığı iyice kızıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu bastırıyor, bankalar direniyor. Ortaya çıkan son rakam 600 lira.

Ancak emeklinin beklentisi daha fazla Memurlar, 2007 yılından itibaren bir Başbakanlık genelgesiyle maaşlarının yattığı kamu bankalarından promosyon almaya başlamıştı. Aynı haktan emekliler faydalanamıyordu. Oysa, emeklilerin yıllık toplam 152 milyar liralık maaşı kamu ve özel bankalara yatırılıyor. Parayı yatıran kurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK). SGK, maaşları emekli maaşı çekmeden çok önce yatırıyor. Banka bu parayı değerlendirip kazanç elde ediyor. Bankalar yıllarca kazanç elde etmesine rağmen, emeklilere promosyon ödemeye yanaşmadı. Bunun üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu olaya el koydu ve promosyon düzenlemesi konusunda talimat verdi. Bununla ilgili olarak SGK, son iki aydır kamu ve özel bankalarla promosyonun limitini belirlemek için pazarlık yürütüyor. Pazarlıklar sonucunda bankalar 3 yıl için 500-600 lira arasındaki bir tutarı promosyon olarak vermeyi kabul etti. 

AVM’LERİ ARTIK POLİS KORUYACAK!

AVM’LERİ ARTIK POLİS KORUYACAK!

Alış Veri Merkezleri(AVM) nin güvenliği artık polisten sorulacak.

Emniyet personeli, araç ve vatandaşların AVM'lere girerken kontrolüne refakat edecek, şüphelilere anında müdahalede bulunacak.Özellikle yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla görevlendirilen polisler, her akşam otoparkta bırakılan araçları tek tek kontrol edecek. Uzun süre alınmayan araçlar, güvenlik gerekçesiyle çekilecek. AVM'lerin güvenliğinden sorumlu polisler, her akşam düzenli olarak üstlerine yaptıkları denetimlere ilişkin bilgi verecek. Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan son dönemde sosyal medyadaki provokasyonlara itibar etmemelerini, kentin güvenliği için polislerin gece ve gündüz görevlerinin başında olduğunu belirtti. Ülke genelinde bir çok ilde AVM bulunmakta. Trabzon’daki AVM sayısı ise 3

TRABZON’DA O ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ!

TRABZON’DA O ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ!

Trabzon Artvinliler Derneğinin 26 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te Atatürk Alanında(meydan parkında) düzenleyecekleri halkoyunları ve konser etkinliği son dönemde yaşanan terör olayları yüzünden iptal edildi.

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü etkinliği bu yıl 25 Mart Cuma akşamı saat 19.00’da Nov Otel’de gerçekleşecek. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek “ Bütün hemşerilerimizi gecemize davet ediyorum. Trabzon ve Artvin arasındaki gönül köprüsünü sağlamlaştırma ve kaynaşma noktasında da bu etkinliğin çok anlamlı bir yönü var. Ülkemizin şu hassas döneminde hepimizin aynı çatı altında olması ve kararlılık içinde dik durması gerekmektedir” dedi.

PEKŞEN’İN ÖNERİSİ YABANA ATILMAMALI!

PEKŞEN’İN ÖNERİSİ YABANA ATILMAMALI!

Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteciler, Türkiye’nin milli güvenliği açısından büyük sorun oluşturmaya devam ediyor. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, konunun devlet kademelerinde ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Pekşen, “Mutlaka güvenlik önlemi alınması gereken bir konu. Kontrolsüz birçok insan var. Bu insanların Türkiye’deki terör olaylarını tırmandırmak için kullanılması mümkündür. Bu, dikkatle ele alınmalı” dedi. Türkiye’de artan terör olaylarında Suriyelilerin kullanılmasının akla aykırı olmadığına dikkat çeken CHP’li Pekşen, “Bu nedenle belki de Hatay üzerinde bu kadar tartışmalı konular gündeme geliyor. Bu konular ciddi bir şekilde değerlendirilmeli” diye konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu ataletten kurtulması için mutlaka milli mutabakat hükümetinin kurulması gerektiğini anlatan Pekşen, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye AKP yönetimiyle gidemiyor, bu ortada. Tek çözüm milli mutabakat hükümeti kurmak. CHP, MHP bunun öncülüğünü yapar. HDP de ulusal değerlere ve bütünlüğe sahip çıktığını göstermek istiyorsa o da katılır. Türkiye’nin ulusal bütünlüğü ne artık sahip çıkmamız gerekiyor. Bu tehlikenin farkına varılmalı.”

MERAL AKŞENER TRABZON’A GELECEK Mİ?

MERAL AKŞENER TRABZON’A GELECEK Mİ?

20. 21. 23. 24. 25. dönem Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanvekili ve İçişleri Eski Bakanı  Meral Akşener  ülke genelinde görevden alınan teşkilatlara destek ziyaretleri kapsamında dün görevden alınan Samsun MHP İl teşkilatını ziyaret etti. Akşener’e Samsun’da büyük ilgi ve destek vardı.

Köprüden önceki son çıkışın olağanüstü kongre olduğunu işaret eden Meral Akşener, “Rahmetli annem bana ‘traktör gibisin, zor ısınıyorsun ama bir türlü durmuyorsun’ derdi. 2. bir alternatifi hiç düşünmüyorum. Ben şimdi başladım gidiyorum. Arkadaşlarımla birlikte. Bu olağanüstü kongreyi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Türkiye köprüden önceki son çıkışta. Ben tarihçiyim. 22 yıldır politika yapıyorum. Çok şeye şahit oldum ama şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar öyle ki gerçekten köprüden önceki son çıkıştayız” şeklinde konuştu. MHP Genel Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Meral Akşener’in  önümüzdeki gümlerde Trabzon’a da gelip görevden alınan MHP Trabzon teşkilat mensupları ile bir-araya gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem