Haber61'in Ajandası 18.05.2016

BAHÇELİ’DEN KORAY AYDIN VURGUSU! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Koray Aydın'ın Meral Akşener'e yönelik eleştirilerini haklı bulduğunu söyleyerek Aydın

Haber61'in Ajandası 18.05.2016

BAHÇELİ’DEN KORAY AYDIN VURGUSU!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Koray Aydın'ın Meral Akşener'e yönelik eleştirilerini haklı bulduğunu söyleyerek Aydın'ı tebrik etti.  Bahçeli, daha önce de kendisine  rakip olan Koray Aydın için “Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş adaylar içindeki tek ülkücüdür. Olayları görmüş ve uyarmak istemiştir. Kendisini tebrik ediyorum” dedi. Bahçeli’nin bu açıklamasından saatler sonra Koray Aydın cephesinden açıklama geldi. Yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkan adaylarından eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Ülkücü iradenin ortak talebi olan olağanüstü kurultay sürecinin, kimi şahısların ve çevrelerin reklam alanı hâline gelmesine izin veremeyiz. En önemlisi de hükumet eliyle yürütülen ve Ülkücü Hareket mensuplarını, devlet güçleriyle veya ülkücüyü ülkücüyle karşı karşıya getirme projelerine alet olmamızı kimse bizden beklemesin.  MHP ve Ülkücü Hareket’in birliği, bütünlüğü ve başarısı için verdiğimiz mücadele mevsimlik değil, ömürlüktür. MHP ve Ülkücü Hareket içinde kimin nerede olacağına nihayetinde ülkücü irade karar verecektir. Ülkücü iradenin üzerinde tek bir irade vardır, o da Yüce Allah’ın iradesidir. Yüce Allah ömür ve izin verdiği müddetçe, bu kutlu mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir” dedi.

EKONOMİDE KARA TABLO


EKONOMİDE KARA TABLO

Ekonomideki kara tablo en çok esnafı vurdu.Son 11 yılda kepenk indiren esnaf sayısı 1.5 milyona yaklaştı.

TESK verilerine göre son beş yılda kapanan esnaf sayısı 562 bini geçmiş.AVM sayılarının artması,karsızlık ve piyasalardaki belirsizlik ekonomideki kara tabloyu gözler önüne seriyor.Üç buçuk yılda en fazla esnaf 49 bin adet ile bakkal,bayi ve büfecilik alanında kapandı.Bunu 25 bini aşkın sayı ile kahvecilik ve internet işletmeciliği izledi.Kapanan her esnafın yeniden iş bulması ve istihdam sağlamasının çok zor olduğunu belirten TESOB Başkanı Metin Kara “Her kapanan kepenk ekonomiye darbedir.Esnafımız haksız rekabete direnemez halde. Artık sözün bittiği noktadayız daha somut adımlar atılması şart” dedi. Esnaf ve sanatkarın üzerindeki vergi, prim ve diğer mali yükümlülüklerin azaltılmasının şart olduğunu belirten başkan Kara “AVM büyük mağaza ve zincir mağazaların kontrolsüz şekilde açılması önlenmeli. Esnaf ve Sanatkar işletmeleri acımasız piyasasının merhametine bırakılmamalı”  dedi

BU YASA VETO EDİLMELİ!


BU YASA VETO EDİLMELİ!

Sendikaların itirazlarına rağmen Meclisten geçen kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak bilinen özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasaya işçiler de memurlarda karşı çıkıyor.

2009 yılında  yasa dönemin Cumhurbaşkanı  sayın Abdullah Gül tarafından veto edilmişti.6 yıl sonra yine gündeme geldi!Sendikalar aynı tavrı mevcut Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan da bekliyor. Meclisten geçen bu yasa tüm işçi kesiminde ciddi endişe yaratmakta.Çalışma barışını sıkıntıya sokacak yasanın yeniden TBMM’ye iadesi gerek.Düzenlemeye sadece işçiler değil memurlarda karşı.Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk-Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup göndererek yasanın veto edilmesini istedi

51 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI


51 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Artvinli hemşerimiz Faruk Çelik,Kırsal Kalkınma Programı(IPARD) kapsamında bugüne kadar 42 ilde toplamda 7 milyar lirayı bulan yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı.

51 bin kişiye istihdam sağlanmış.Programın ikinci döneminde ise 801 milyon eurosu Avrupa Birliğinden olmak üzere ulusal katkı ile birlikte 1 milyar euroluk kaynak kullanıma sunulacak.Bakan Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı yaptığı dönem de işini sıkı takip eden başarılı olan bir bakandı. Aynen devam ediyor. Bir hatırlatma yapayım Bakan Faruk Çelik’in ismi AK Parti Genel Başkanlığı için uygun görünürse kimse şaşırmasın.Bu arada çay fiyatını açıklamak için önceki gün özel uçakla Trabzon’a gelen Bakan Faruk Çelik Trabzonspor’un içinde olduğu duruma üzüldüğünü gelecek yıl şampiyonluk için daha iyi bir kadro kurulması gerektiğinin altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOYLU’YA TALİMAT!


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SOYLU’YA TALİMAT!

Asgari ücret vergi indirimi nedeniyle Ekim ayında düşecek. Ancak hükümet işçilerin taleplerini yeniden masaya yatırmaya hazırlanıyor.

Asgari ücretin 1300 liranın altına düşürülmemesi için talimat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmiş. Ankara'da, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) "Belgeli Hatıralar" başlıklı serginin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu asgari ücret vergi indirimine ilişkin açıklama yaptı. Asgari ücretli çalışanların gelir vergisi kesintisi nedeniyle maaşlarının bin 300 liranın altına düşmesi endişesini yaşadığını dile getiren Soylu, asgari ücrette gelir vergisi kesintisi yapılmaması yönünde ağustos ayında bir toplantı yapılacağını bildirdi. Çalışanların bu endişelerinin haklılığına işaret eden Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerine asgari ücretin altında bir ücretin doğru olmayacağı yönünde telkin ve talimatının olduğunu aktardı.

YENİ PARTİ AK PARTİ’DEN Mİ MHP’DEN Mİ?


YENİ PARTİ AK PARTİ’DEN Mİ MHP’DEN Mİ?

Abdülkadir Selvi bugün "AK Parti'de temayülden kim çıktı?" başlıklı yazısında sıralamada ilk üç ismin Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş olduğunu yazdı. Selvi, Binali Yıldırım'ın "açık ara" önde çıktığını da vurguladı.

Selvi, 5. Parti'nin beklendiği gibi AK Parti'den değil de MHP'den çıkacağını söyledi. Selvi "MHP bölünme sürecine girdi. Meral Akşener kongreyle sonuç alamazsa, kendisiyle birlikte hareket edenlerle bir parti kurabilir." dedi.  Selvi'ye göre olası bir erken seçimde MHP kan kaybedecek ve HDP ile MHP baraj altında kalırsa AK Parti ve CHP'den oluşan bir meclis tablosu ortaya çıkacak. "Böylece, AK Parti tek başına Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluğa sahip olur." diyen Selvi"Bu senaryoyu kafanızın bir kenarında tutun." diye de ekledi.

BİNALİ YILDIRIM HAYIRLI OLSUN!

BİNALİ YILDIRIM HAYIRLI OLSUN!

AK Parti'de 2. Olağan Büyük Kongre öncesi yeni genel başkan adayının belirlenmesi için yapılan temayül yoklaması sona erdi. Temayül sonuçları kendi yetkili organlarında değerlendirilecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de istişare edilecek ve Genel Başkan adayının kim olacağına karar verilecek.

Kapalı zarf yöntemiyle gerçekleştirilen oylama işlemi sonrası belirlenen yeni genel başkan adayının ismi Perşembe ya da Cuma günü kamuoyuna duyurulacak.Dün ve bugün, temayül yoklamasına katılan kişi sayısı 795 oldu. Dün oylamaya 312 kişi katılırken, bugünkü temayül yoklamasına 475 kişi davet edilmişti. Kulislerde Binali Yıldırım’ın kesin olarak AK Parti genel Başkanı olacağı belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem