Haber61'in Ajandası 18.01.2016

ÖĞRENCİLERE ŞOK! On binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG sınavı sonuçları açıklandı. Ancak MEB'in, şaibeli sorularla ilgili devam eden mahkeme sürecini beklemeden yaptığı açıklama yeni bir tartışma başlattı. Eğer iptal kararı çıkarsa adayların puanl

Haber61'in Ajandası 18.01.2016

ÖĞRENCİLERE ŞOK!

On binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG sınavı sonuçları açıklandı. Ancak MEB'in, şaibeli sorularla ilgili devam eden mahkeme sürecini beklemeden yaptığı açıklama yeni bir tartışma başlattı.

Eğer iptal kararı çıkarsa adayların puanları tekrar hesaplanacağı için 22 Ocak'ta yapılacak olan karne dağıtımı ertelenebilir. 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde 1 milyon 174 bin 427 ilköğretim öğrencisinin girdiği TEOG sınavında, yanlış olduğu belirtilen 5 sorunun iptali için Ankara 11. ve 14. İdare mahkemesi'nde dava açılmıştı. MEB'in, mahkemenin vereceği kararı beklemeden TEOG sonuçlarını açıklaması yeni bir tartışmaya neden oldu. Mahkeme eğer soru iptali yönünde karar verirse adayların puanları tekrar hesaplanacak. Bu durumda 22 Ocak'taki karne dağıtımının ertelenmesi söz konusu olabilir. MEB, verdiği kararla ilgili geçen yıl TBMM'de, yargının sınavlarla ilgili itirazları 45 gün içinde karara bağlaması gerektiğine yönelik bir düzenleme yapıldığını hatırlatıyor. Bu süre 15 Ocak'ta sona erdi. Bakanlık, karneleri 22 Ocak'ta verebilmek için mahkemeyi beklemeden sonuçları açıkladığını belirtiyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL!

UÇAK SEFERLERİ İPTAL!

İstanbul'da bugün beklenen kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) iç ve dış hat olmak üzere 246 seferini iptal ettiğini duyurdu.

İki gündür etkili olan lodos nedeniyle birçok seferini iptal eden THY, yarın beklenen kar yağışı nedeniyle bir açıklama yaptı. THY’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:”İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı bazı seferlerimiz seferlerimiz iptal edilmiştir.Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz

BAHÇELİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!


BAHÇELİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

MHP’de olağanüstü kurultay isteyenlerin 544 delegenin imzasını teslim ettiği gün Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki özel hastanede kalbiyle ilgili ciddi bir operasyon geçirdiğinin ortaya çıkması yeni iddiaları da beraberinde getirdi.

Devlet Bahçeli, 2004 yılında Ankara’da eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un adıyla yatırıldığı hastanede gizlice bir kalp ameliyatı geçirmiş ve tıkalı olan 4 damarına müdahale edilmişti. Aradan geçen zamanda yeniden sağlık sorunları yaşaması üzerine kapsamlı bir kontrol ve ameliyat olma kararı alan Bahçeli ilkinde olduğu gibi bu kez de konunun gizli kalmasını tercih etti. Ancak Bahçeli’ye Gebze’de Ankara’dan gelen doktorlarının da katıldığı bir operasyonla yapılan tıbbi müdahale basına yansıyınca yine gizli kalmadı. 

Bahçeli’nin muhtemel bir olağanüstü kongrede sağlık problemlerinin konu edilmesinin önüne geçmek için kendisine yapılan tıbbi müdahaleyi gizleme gereği duyduğu ileri sürüldü.

BAKAN SOYLU’DAN İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

BAKAN SOYLU’DAN İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR'da 2016 işe yerleştirme hedeflerine dair açıklamalarda bulunarak söz konusu rakamın 1 milyon olduğunu ve bunun bütün ülkelerin hayal ettiği fakat ulaşamayacağı bir rakam olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Açık iş sayısında 2016 hedefimiz 2 milyon 350 bin. Biz işsizlerimiz ile açık işi bir araya getirebilecek anlayışı gerçekleştirmekle mükellefiz. Şu an gelişmekte olan ülkelerin ana ve temel prensiplerinden birisi de budur. Bunun da bir tek yolu var: Beceri geliştirmek, yani meslekleşme. 28 Şubat denen bir garabetle karşı karşıya kaldık. 1980 darbesinin iş hayatına ve özgürlüklerine nasıl bir sıkıntı verdiği ortadaysa, 1990 sonrası ekonomik krizler nasıl iş hayatını ve istihdamı perişan etmişse, emin olun ki 28 Şubat süreci de meslekleşmeyi etkilemiştir. Türkiye'deki meslekleşmeyi, imam hatiplerin önünü keseceğim diye, bir taşla iki kuşu vurarak kesmiştir. Bu da Türkiye'nin geleceğine büyük bir ket vurmuş, Türkiye'yi gelecekle ilgili projeksiyonlardan yoksun bırakmıştır. İŞKUR'da 2016 işe yerleştirme hedefimiz 1 milyondur. Bu bütün ülkelerin hayal ettiği, ulaşamadığı, ulaşamayacağı bir rakamdır”

EMEKLİ YENİ ZAMMI HANGİ AYDA ALACAK?

EMEKLİ YENİ ZAMMI HANGİ AYDA ALACAK?

Hükümet, Temmuz 2015'te maaşı 1.100 TL'nin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam vermişti.

Düzenlemeden toplam 5 milyon emekli yararlanmıştı. Bu emekliler, Ocak 2016'da maaşlara yansıtılan 100 liralık seyyanen artıştan da faydalanacak. Yani 5 milyon emekli ikinci kez seyyanen zam almış, bunların 3.5 milyonu da ikinci kez 100 liradan yararlanmış olacak. 3.5 milyon emekli böylece yıllık 2 bin 400 lira ek gelire kavuşacak.Emekliler temmuzda da yeni bir artış alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuza kadar oluşacak enflasyon oranında maaşlarında zam görecek. Yeni zamlar şu anda 100 lira ilave edilmiş maaşlar üzerinden hesaplanacak. Memur emeklileri ise yüzde 5 zam alacak ve oluşan enflasyon bunu aşarsa aradaki farkı da maaşlarında görecek.Seyanen zam SSK ve Bağ- Kur emeklileri için yapıldı. Fakat memur emeklileri de unutulmadı. Geçtiğimiz eylülden geçerli olmak üzere memur emeklilik tazminat oranı 15 puan artırıldı. Bu da emekli aylıklarına 90 ila 120 lira arasında zam olarak yansıdı. Buna ilaveten yüzde 6 zam ve 0.90 enflasyon farkı da aldılar.Bağ-Kur esnaf emeklisi olup halen dükkân işleten ve maaşı 971 lira olanın geliri, 3'lü zamla şöyle değişecek:

ARALIK GELİRİ:  * Maaş: 971,72 lira * Yüzde 10'luk kesintiyle ele geçen para: 874,54 lira OCAK GELİRİ: (Yüzde 3.86 + 100 lira zamla) * Maaş: 1.109,22 lira * Yüzde 10'luk kesintiyle ele geçen para: 998,29 lira SIFIR KESİNTİ İLE GELİR:  * Ele geçen para: 1.109,22 lira * Kazanç: 1.109,22 - 874,54: 234,68 lira.

MHP MUHALİFLERİNDE İMZA KRİZİ!

MHP MUHALİFLERİNDE İMZA KRİZİ!

Olağanüstü kongre çağrısında bulunan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, avukatları aracılığıyla noter huzurunda 543 imzayı MHP Genel Merkezi’ne sunarken, teslim edilen imzalarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Genel merkezin imzaları jet hızıyla incelemeye aldığı öğrenilirken, 422’sinin geçerli olduğu öne sürüldü. Bu imzalardan ikisinin de son önceki gece genel merkezi arayan delegeler tarafından geri çekildiği bildirildi. Yapılan incelemelerde, TC kimlik numarası girilerek yapılan kontroller sonucu, imza veren bazı kişilerin, “partiye üye olmadıkları” ortaya çıktı. 543 noter tasdikli imzaya rağmen genel merkez daha önce açıkladığı olağan kongre takvimini takip edecek. Muhalif kanatta ise genel merkezin atayacağı adım merakla bekleniyor. Muhalifler, genel merkezin imzaların 422 olduğuna ilişkin iddialarını ise, “Biz, noter tasdikli ve noter huzurunda 543 imza verdik. Genel merkezin hangi kriterleri dikkate alarak böyle bir sayıya indirgediğini bilemeyiz. Ama noter tasdikli verilen imza ancak noter tasdikiyle geri alınabilir. Bir gecede 131 imzayı geri aldırmaları imkânsız olduğu gibi. Sonradan çekilen imzalar olağanüstü kurultay talebini düşürmez. Kongre talebi iradesi 543 imza ile yapılmıştır ve sonradan çekilse bile bu imzalar geçerliliğini hukuken yitirmez” değerlendirmesini yapıyor. 

ARTIK TAKSİYE DE BİNEMEYECEĞİZ!

ARTIK TAKSİYE DE BİNEMEYECEĞİZ!

Zorunlu trafik sigortasında var olan belirsizlik, taksicileri zor duruma düşürdü. Bu duruma direnemeyen taksiciler şubatta zam yapmayı planlıyor...

1 Haziran'dan bu yana süren zorunlu trafik sigortası belirsizliği vatandaşı bezdirdi. Ancak esnaf da sıkıntı yaşamaya başladı. Bunlardan biri de taksiciler. 2 yıl içinde 10 kata kadar artan poliçe fiyatları kasko rakamlarını bile geride bırakınca araç sahipleri isyan etti. Piyasa değeri 5-6 bin lira olan araçlara dahi 1000 lira prim ödemesi çıkaran sigorta şirketlerine karşı tepkiler artık sokağa iniyor. Geçen yıl 1.000 liralık poliçe yaptıran bir şoföre bu yıl 4 bin 500 lira ödeme çıkaran sigorta şirketlerine isyan eden taksiciler zam yapmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler