Haber61'in Ajandası 15.02.2016

15 MİLYON İNSAN BU MESLEKTEN EKMEK YİYOR! Binlerce esnafın gözü-kulağı hükümetin yakın bir zaman içinde açıklayacağı yeni teşviklere çevrilmiş durumda. Esnaf odalarından gelen talepler doğrultusunda harekete geçen hükümet esnaf ve sanatkarların acil çözüm

Haber61'in Ajandası 15.02.2016

15 MİLYON İNSAN BU MESLEKTEN EKMEK YİYOR!

Binlerce esnafın gözü-kulağı hükümetin yakın bir zaman içinde açıklayacağı yeni teşviklere çevrilmiş durumda.

Esnaf odalarından gelen talepler doğrultusunda harekete geçen hükümet esnaf ve sanatkarların acil çözüm gerektiren sorunlarını mercek altına aldı.Yeni düzenlemelerle birlikte esnafa yeni teşvik desteği verilecek tespit edilen sorunların çözümü için radikal kararlar alınacak.Ekonominin adeta omurgası niteliğindeki esnaf ve sanatkarın ülkemiz için büyük önem taşıdığını belirten Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara “İstihdama katkı yapan esnafımızın daha iyi koşullarda işlerine devam edebilmesi için alınan kararların hayata geçmesi en büyük arzumuz elbette.Bu yönde atılacak her olumlu adım bizi mutlu edecektir” dedi.Türkiye’de esnaf ve sanatkarın aileleri ve çalışanları ile birlikte ülke nüfusunun yüzde 20’sini oluşturduğunu yani 15 milyon insanın bu meslekten ekmek yediğini belirten Kara “Sigorta primi, emeklilik, sağlık, vergi,kredi,çırak-kalfa destekleri ve kayıt dışılık gibi büyük sorunlar var.Bütün bu sorunların çözümü için bizlerde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

BURSA TRABZON’A HAZIR!

BURSA TRABZON’A HAZIR!

“Trabzon’un Kurtuluşunun 98.Yıldönümü  Kutlamaları ve Trabzon Günleri” etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Antalya’dan sonra şimdi sıra geldi Bursa’ya.Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) ve Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin birlikte organize ettiği Trabzon Günleri 18-21 Şubat tarihleri arasında Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ,ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyelerinin statlarının sergileyeceği etkinliğin resmi açılışı ise 19 Şubat Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşecek.Kemençenin şahlanacağı etkinlikte Kemençe virtüözü Tahsin Terzi şefliğinde Kemençe Korosu, Zeynep Başkan, Seyfettin Çakıral,Hayri Yaşar Karagülle, Cengiz Selimoğlu ve Filiz Yıldırım  Karadeniz müziğinin birbirinden güzel eserlerini seslendireceğini  belirten TDF Başkanı Mustafa Demir  ” Ziyaretçiler etkinlik süresince Trabzon el sanatları, Trabzonlu sanatçıların sergileri,  yöresel ürünler ve Trabzon mutfağının eşsiz yemeklerine de ulaşma imkanına sahip olacak.Bursa halkını ve Bursa’daki hemşerilerimizi etkinliğe davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

MHP VE HDP BARAHIN ALTINDA KALACAK!

MHP VE HDP BARAHIN ALTINDA KALACAK!

Manisa'da Hamsi Şölenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Türkiye'de iki partili siyasi hayata doğru gidildiğini savunarak,  "Bugünkü duruma göre HDP de MHP de barajın altında görünüyor. Türkiye’de çok  partili hayat olacak ama 2 güçlü parti olacak. Birisi AK Parti, diğeri CHP’dir"  dedi.

Manisa Milletvekili  Selçuk Özdağ, 2019'da yapılacak genel seçimler için şimdiden hazır olunmasını  isteyerek şunları söyledi: "350 ile 360 ile geleceğiz. Şuan Türkiye’de iki partili hayata doğru  gidiliyor. Bugünkü duruma göre HDP de MHP de barajın altında görünüyor.  Türkiye’de çok partili hayat olacak ama iki güçlü parti olacak. Birisi AK Parti,  milliyetçi, muhafazakar, demokrat bir parti. Milliyetçi demek milletinden yana  olmak demektir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu en büyük  milliyetçidir. Diğeri de sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP’dir. Ne kadar  sosyal demokrat olduğunu da zaman içerisinde göreceğiz. Artık o Kürtçülük,  Marksist, Leninist yapıdan kurtulabilecekler mi bilmiyorum. Ne kadar Atatürk’ün  partisi olacaklar bunu da zaman içinde göreceğiz"

97 BİN KAMU GÖREVLİSİ ALINACAK!

97 BİN KAMU GÖREVLİSİ ALINACAK!

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyon sorunu nihayet çözülüyor.

Devreye giren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu özel ve kamu bankalarıyla yapılan görüşmeleri hızlandırdı. Bakan Soylu emeklilik işlemleriyle ilgili de bilgi vererek, "Emekli Sandığı veSSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği bir sistem kuracağız. Bir ayda yapılan emeklilik işlemleri bir güne düşecek" dedi. Böylece emekli olmak isteyenler müracaat ettikleri gün işlemlerini bitirmiş olacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında yaklaşık 97 bin kamu görevlisi ataması gerçekleştirileceğini söyledi. Takvim'in haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2016 Yılı Bütçesi görüşmeleri sırasında bir sunum yapan Bakan Soylu memur adaylarına müjde verdi. Soylu bu yıl içinde toplamda 97 bin yeni personelin devlet kurumlarında işe başlayacağını söyledi.

ETTE FİYAT İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR!

ETTE FİYAT İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR!

Kırmızı ette tavan fiyat uygulamasının açıklanmasının ardından gözler illerdeki et fiyatlarına çevrildi.

Şehirlere göre et fiyatlarında büyük farklar görülürken Ankara'daki kasaplarda 36 lira olan dana kıymanın kilogramı Balıkesir ve İstanbul'da 40 liraya, Samsun'da 34 liraya, Antalya'da 38 liraya, Mardin'de de 32 liraya satılıyor.Trabzon'da ise fiyatlar 35-40 TL arasında oynuyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tavan fiyat uygulaması sayesinde vatandaşın eti daha ucuza tüketebileceğini belirterek, tavan fiyat uygulamasıyla üretici, tüketici ve esnafın rahatlayacağını söyledi. Palandöken, "Bundan sonraki üretim süreci için çok ciddi bir adım atılmış oldu" dedi.Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da kırmızı et piyasasının son dönemlerde spekülatörlerin eline geçtiğini ve et fiyatlarının sürekli yükseldiğini belirtti. Çakar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in sektör temsilcileriyle birlikte açıkladığı tedbirlerin olumlu ancak geçici bir çözüm olduğunu savundu. Çakar, asıl çözüm yolunun kırsal kalkınma olduğuna dikkat çekti.

HAVALİMANLARINA YENİ UYGULAMA GELİYOR!

HAVALİMANLARINA YENİ UYGULAMA GELİYOR!

Ülkeye yasadışı girişlerin önlenmesi amacıyla kurulan “Yüz Tanıma sistemleri” havaalanlarına da geliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Doğu ve Güneydoğu kapıları başta olmak üzere, gümrüklerden girenleri kayda alıyoruz. Hepsini online izliyoruz. Havalimanlarında da bunu başlatacağız. 1-2 ay içinde mobil cihazlar gelecek. ABD’den ithal ediliyor. Yüz tanıma için bir iki ay içinde cihazları getirmiş olacağız” dedi. Bakan Tüfenkci, havalimanları için test süreçleri tamamlanmış diğer bir gelişmenin de X-Ray’li taramanın olacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Bagajınız uçaktan indiğinde, siz daha bagajınızı almadan bagajınız otomatik bir incelemeden geçmiş olacak. X-Ray’lerden geçerek, riskli veya şüpheli yolcuyu ayıracak. Diğer yolcular bir zaman kaybı olmadan geçiş yapacak. Burada hem hız, hem de konfor sağlanacak. Şimdi elle ya da şüphe üzerine, herkesin içinde ‘valizini aç, arayacağız bunları’ diyoruz. Bu bitecek. Özel hava meydanlarıyla da konuştuk. Bir yer tahsis edecekler. Ayrıca şüphelenilen yolcu bir kabin içinde aranıp denetlenecek.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem