Haber61'in Ajandası 13.01.2016

MHP’DE MUHALİFLER ASLA PES ETMEYECEK! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, muhaliflerin imzalarını kabul etmeyeceklerini belirterek, mahkeme yolunu göstermesinin ardından muhalefet cephesi durum değerlendirmesi yaptı, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan

Haber61'in Ajandası 13.01.2016

MHP’DE MUHALİFLER ASLA PES ETMEYECEK!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, muhaliflerin imzalarını kabul etmeyeceklerini belirterek, mahkeme yolunu göstermesinin ardından muhalefet cephesi durum değerlendirmesi yaptı, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan imza toplama çalışmasına son verdi.

Toplanan imzaların, üç olası adayın avukatlarınca cuma günü(yarın) “Hayırlı cuma” denilerek genel merkeze sunulacağı kaydedildi. Bahçeli’nin, imzaları kabul etmeyecekleri açıklaması nedeniyle muhalifler, “Yasal olarak başvuru işleminin gerçekleştiğini ispatlamak” ve sonrasında mahkemeye başvurabilmek için imzaları genel merkeze noter eşliğinde sunacak.MHP Genel Merkez yetkilileri, muhaliflerin demokratik hakkını kullanıp imza verebileceğini, genel merkezin de bunları inceleyeceğini söyledi. Muhalifler, imzaların gereğinin yerine getirilmesi için 15 günlük süre olduğunu savunurken, genel merkez süre sınırlaması olmadığını, imzaların tek tek gerçekliğinin tespitinin zaman alabileceğini belirtti. Bu durumda muhalifler ise 15 gün içinde imzaların gereği olarak kongrenin toplanması yönünde karar alınmazsa, mahkemeye başvuruda bulunacak. Muhalifler, genel merkezin tüzüğe aykırı hareket ederek, imzaların gereğini yerine getirmediğini savunacak ve kongrenin toplanması için partiye kayyum atanmasını talep edecek

İNŞALLAH BU HEDEF GERÇEKLEŞİR!

İNŞALLAH BU HEDEF GERÇEKLEŞİR!

Türkiye'yi yüksek gelir grubuna çıkaracak hedefleri belirleyen ekonomi yönetimi, 2016-2018 yol haritasında 'büyüme, yatırım ve istihdama' odaklandı.

Bu yıl 450 milyar liralık yatırım yapılacak. 3 yılda 2 milyon kişiye iş kapısı açılacak.2008 küresel krizinin ardından 6.5 milyon kişiye iş yaratan Türkiye ekonomisi, yeni belirlenen yol haritasında da, yatırıma, büyümeye ve istihdama odaklanacak. Dün revize edilen Orta Vadeli Program'da (OVP) Türkiye'yi yüksek gelir grubuna çıkaracak hedefler belirlendi. Bu yıl kamu ve özel sektör toplam 450 milyar liralık (150 milyar dolar) yatırım yapacak. 2016-2018 arasında yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlanacak. Büyüme beklentileri yükselirken, 2017 işsizlik öngörüsü tek haneye çekildi. 2016 sonunda 26 milyon 655 bin olan istihdam sayısının 2018 sonu itibarıyla 28 milyon 604 bine çıkması öngörülüyor. Bu yıl kamu ve özel sektörün yapacağı yatırım tutarı 155 milyar doları aşacak. 2015'te bu tutar 149 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yatırımlarda geçen yıla göre çok daha olumlu bir tablo var. Bu yıl için başlangıç ödeneği de 50 milyar 559 milyon lira öngörüldü. Kamuda yatırımların ortalama tamamlanma süresinin 4 yıla düştüğünü belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hedefimiz cari açık üretmeyen büyümeyi başarmak" dedi

TRABZON’DA İKİNCİ ÜNİVERSİTE TARTIŞMASI!

TRABZON’DA İKİNCİ ÜNİVERSİTE TARTIŞMASI!

AK Parti hükümetinin Trabzon yerelinde seçim vaatlerinden biri de şehre ikinci üniversite kazandırılması noktasındaydı.AK Parti cephesi bu noktada kararlı,ikinci üniversitenin şehre kazandırılması noktasında adımlar atılmaya başladı.

Trabzon ikinci üniversiteyi kaldırır mı kaldıramaz mı tartışması ise ayrı bir gündem maddesi.Sivil Toplum kuruluşları,dernek ve vakıflarla birlikte eğitimciler bu noktada görüşlerini paylaşıyor.Tam destek veren de var kaygıları olanda.Dün basınla kahvaltıda bir araya gelen Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız Trabzon’a 2. Devlet veya vakıf üniversitesi kurulmalı mı’ sorusuna  ‘Bu işi bilenler konuşmalı siyasiler vaat ediyor ama Trabzon bunu kaldırır mı bilimsel olarak bunun ortaya koyulması gerekir’ cevabını verdi. Ömer Ömer Yıldız’a göre bu işi siyasetçiler konuşmamalı, eğitimciler devreye girmeli. Trabzon’da siyasetin uzak kaldığı, yaptırım gücü olmadığı, kararlarda etkin olmadığı hangi konu var ki bu konudan uzak kalsınlar. Siyaset bu sürecin tam göbeğinde. Öyle gösteriyor ki bu konu daha çok su kaldıracak, tartışmaların seyrine göre Trabzon’a ikinci üniversite konusu gündemdeki sıcaklığını korumaya devam edecek.

OPERASYONLAR DEVAM ETSİN!

OPERASYONLAR DEVAM ETSİN!

Yaşanan terör olaylarına yönelik devletin kararlı  tutumunu sonuna kadar desteklediğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara “Emin olun terörün bitmesini, o  bölgedeki vatandaşlarımız herkesten daha çok istiyor.

Sivil halk artık yeter diyor, terörün çirkin yüzünü gördükçe devlete daha çok sahip çıkıyor” dedi. Terör örgütlerinin bitmesi adına  bazı illerde devam eden operasyonların amacına ulaşana kadar devam etmesi gerektiğini belirten Trabzon Esnaf Sanatkar ve Odaları Birliği Başkanı(TESOB) Metin Kara “Doğuda yanan ateş hepimizi yakıyor. Şehitlerimizin acısı hepimizi derinden üzüyor. Sivil halkın bütün güvenliği dikkate alınarak operasyonların devam edip terörün kökünün kazılması şart. Emin olun terörün bitmesini, o  bölgedeki vatandaşlarımız herkesten daha çok istiyor. Sivil halk artık yeter diyor, terörün çirkin yüzünü gördükçe devlete daha çok sahip çıkıyor” şeklinde açıklama yaptı. İstanbul Sultanahmet’te yaşanan canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileyen TESOB Başkanı Metin Kara “Ülke olarak bu zor günleri dayanışma ve güç birliği içinde olarak birlikte aşacağız .Terörün yaratmak istediği karamsarlığa-kaosa ve karanlığa karşı asla teslim olmayacağız. Türk haklı bu iradeye ve güce sahiptir” dedi. Esnaf teşkilatının böyle zamanlarda düşündüğü tek şeyin ülkesinin birliği ve bütünlüğü olduğunun altını çizen Kara “Biz siftah yapmayız, aç kalırız ama asla vatansız-bayraksız kalamayız” dedi.

KILIÇDAROĞLU RAKİPSİZ!

KILIÇDAROĞLU RAKİPSİZ!

CHP’nin 16-17 Ocak’ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar seçilmesine artık yüzde-yüz olarak bakılıyor. Genel Başkan adayları Muharrem ince ve Umut Oran adaylıktan vazgeçti. CHP’nin 16-17 Ocak’ta gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa adaylığını açıklayan  tek isim Mustafa Balbay.Balbay  kurultaya ilişkin olarak,şu açıklamayı yaptı.  “Bu parti hiç kimsenin babasının malı değil. Ben bu mücadelenin hancısıyım yolcusu değil. Nefesim bir kurultaylık değil, başaracağımı düşünüyorum” dedi. “200 kadar delegenin imzasıyla aday olacağımı görüyorum” diyen Balbay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday gibi gösterilmeye zorlandığını belirterek şunları kaydetti: “Ülkeyi yönetmek iddiasıyla aday oluyorum. Türkiye böyle yönetilemez, CHP de böyle gidemez.”

AKADEMİSYENLERE SERT TEPKİ

AKADEMİSYENLERE SERT TEPKİ

Türkiye'nin birçok üniversitesinden 1100 akademisyenin deklarasyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi. Erdoğan açıklamasında "bu aydın müsveddeleri, ne yazık ki kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor.

Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu'yu, ne Doğu'yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), adı geçen akademisyenlere karşı harekete geçti. Acil toplanan YÖK, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, bildirinin devleti ‘zan altında bıraktığı’nı öne sürerek, ‘terör destekçiliği’nin "gereğinin yapılacağını" söyledi.  "Bildirinin teröre destek verdiğini" ileri süren YÖK,"bunun akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağını" savunarak, “Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız” duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem