Haber61'in Ajandası - 11.11.2015

CHP’DE KURULTAY NE ZAMAN OLACAK? Seçimlerin ardından kurultay tartışması yaşanan CHP’de yönetim Ocak ayında yenilenmiş delegelerle olağan kurultay yapmayı planlarken,parti içi muhalefet mevcut delegelerle Olağanüstü kurultay yapılmasını öngörüyor.Peki han

Haber61'in Ajandası - 11.11.2015

CHP’DE KURULTAY NE ZAMAN OLACAK?

Seçimlerin ardından kurultay tartışması yaşanan CHP’de yönetim Ocak ayında yenilenmiş delegelerle olağan kurultay yapmayı planlarken,parti içi muhalefet mevcut delegelerle Olağanüstü kurultay yapılmasını öngörüyor.Peki hangisi olur ve ne zaman olur? CHP’nin bin 216 civarında delegesi bulunuyor.Olağanüstü Kurultay için delegenin en az beşte birinin,243’ünün imzası gerekiyor.Ama bu imzayla toplanan kurultayda Genel Başkan istemezse seçim yapılamıyor.seçimli Olağanüstü Kurultay yapılması için ise 609 imza gerekiyor.Parti içi muhalefetin 609 imzaya ulaşması zor.Yerel seçimler ve son iki genel seçimde talepleri yerine gelmeyen kızgın,kırgın ve küskün delegenin varlığı parti içi muhalefeti umutlandırıyor.Ancak bir çok delege,olağan kurultay takvimi işlediği için imza vermekten kaçınıyor.Olağanüstü Kurultay toplantısına kadar delegelerin yenilenmesi durumunda olağanüstü kurultay için imza veren delegeler ve eski il başkanları yeniden delege seçilemezlerse kurultayda oy kullanamayacak. İmzaların noter kanalıyla 15 günde toplanması gerekiyor.Genel Başkan,en az 15 gün önce ilgililere duyurmak koşulu ile 45 gün içinde olağanüstü kurultay toplayabilir.Parti içi muhalefet 15 kasım’a kadar imza toplayıp teslim etse de Kılıçdaroğlu ocak ayına kurultay kararı verebilir.Kurultay takvimine göre 3 Ocak’a kadar ilçe ve il kongrelerini tamamlanmış ve kurultay delegeleri yenilenmiş olacak.Olağanüstü kurultayın Ocak ayında yenilenmiş delege ile toplanması yönetimin seçimi alması anlamına geliyor.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapan parti sözcüsü Haluk Koç ise "Ocak ayının ilk 15 günü içerisinde CHP olağan kurultayını yapmış olacak.. Üst üste iki kurultay mı olur. Takvim açıktır, kim imza toplar toplamaz, buna karışamam. Her delegemizin başvuru hakkı vardır. Bunun güvencesi de CHP tüzüğüdür" diye konuştu.CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce dün, ocak ayını beklemeden partide olağanüstü kurultaya gidilmesi gerektiğini, delegelerin kendisini desteklemesi halinde genel başkanlığa aday olmak istediğini söylemişti.Eski milletvekili Umut Oran da daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklamıştı. Parti çevrelerinde liderlik yarışına CHP'li milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da katılabileceği belirtiliyor.

KREDİ KARTINDA VAHİM DURUM!

KREDİ KARTINDA VAHİM DURUM!

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın ilk dokuz ayına göre yüzde 4 arttı.Bankalararası Risk Merkezi verilerine göre, aynı yıl içinde birden fazla kaydı bulunan kişilerin bir kez sayılmasıyla elde edilen veriler dikkate alındığında  bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın ilk dokuz ayına göre yüzde 10 oranında artarak, 2015 yılının ilk dokuz ayında 558 bin kişi oldu. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 1 oranında azalarak 788 bin kişi oldu.Öte yandan, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş toplam kişi sayısı 2015 yılının ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 1 milyon 52 bin kişi oldu. 

TRABZONLU  İŞ ADAMINA KÖTÜ HABER!

TRABZONLU  İŞ ADAMINA KÖTÜ HABER!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi'ne gönderdiği yazıda, Ağaoğlu ile Emlak Konut GYO ortaklığında yapılan Maslak 1453 projesinin plansız devam ettiğini belirtilerek inşaat ruhsatının iptal edilmesi istendi.; Fatih Ormanı'nın yanı başında yükselen Ağaoğlu ve Emlak GYO ortaklığının inşa ettiği Maslak 1453 projesinin imar planı değişikliği, Şehir Plancıları Odası'nın başvurusu üzerine Danıştay tarafından durdurulmuştu. Danıştay 6. Dairesi tarafından durdurulan imar planı değişikliği ile ilgili Emlak Konut GYO, davanın imar planı değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, inşaatın 2012'de çıkan revize imar planına göre yürüdüğü açıklamıştı.Müteahhit Ali Ağaoğlu'da "“Bizi etkileyen bir tarafı yok. Hem inşaat hem de satışlar devam ediyor” açıklamasıyla inşaatın devam ettiğini duyurmuştu. Bu arada Ali Ağaoğlu dün objektiflere hoş bir göürntü ile yakalandı.Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin her yerinde hayat durdu. Sirenler çaldığında vatandaşlar araçlarından inerek Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Bu isimlerden biri de Levent Çilek caddesinde görüntülenen Ali Ağaoğlu'ydu.Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, saat 9'u 5 geçe diğer vatandaşlar gibi aracından inerek Atatürk'e saygı duruşundu bulundu.

MHP’DE FLAŞ GELİŞMELER YAŞANIYOR!

MHP’DE FLAŞ GELİŞMELER YAŞANIYOR!

MHP’de sular durulacak gözükmüyor.1 Kasım seçimlerinde aldığı başarısız sonuçla birlikte parti içinde yaşanan kaosa çara aranıyor.MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 14 Kasım'da Merkez Yönetim Kurulunun toplanacağını duyurdu.1 Kasım seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından hareketlenen MHP Genel Merkezi Merkez Yönetim Kurulunu ardından da 81 il başkanlarını toplama kararı aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 14 Kasım’da Merkez Yönetim Kurulunun toplanacağını duyurdu. 75 kişilik MYK, Cumartesi günü saat 14.00′te Genel Merkez’de toplanacak. 15 Kasım’da ise il başkanları toplantısı yapılacak. Her iki toplantıda da 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucun nedenlerinin değerlendirilmesi bekleniyor.Bu arada adı kulislerde MHP Genel Başkanlığı için geçen Meral Akşener,Koray Aydın,Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın delegeleri yakın takibe aldıkları ve adaylık için nabız tuttukları belirtiliyor

ASGARİ ÜCRET NE GETİRECEK NE GÖTÜRECEK?

ASGARİ ÜCRET NE GETİRECEK NE GÖTÜRECEK?

5 milyon asgari ücretlinin maaşı, Ocak'ta yüzde 30 artarak, bin 300 liraya ulaşacak. Asgari ücretlilerin kazancı bununla da kalmayacak, işten çıkartıldıkları takdirde alacakları kıdem tazminatlarının tutarı da yüzde 30 artacak.Düzenleme, asgari ücretten fazla maaş alanları da etkileyecek. Halen maaşı bin ile bin 300 lira olanlar da taban ücretin bin 300 lira olmasından kazançlı çıkacak. Asgari ücret artınca, işveren bu kişilerin de maaşı yükseltmek durumunda kalacak. Bu kişilerin maaşları artacağı gibi kıdem tazminatları da yükselecek.Yasaya göre; herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshi durumunda, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı ödeniyor. 1 yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil ediliyor.Kıdem tazminatı hesabında kullanılan ücret, son alınan ücret oluyor. Hesaplanan tutardan da sadece damga vergisi kesiliyor. Brüt maaş tespit edilirken, buna düzenli olarak verilen tüm paraların eklenmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem