Haber61'in Ajandası 09.01.2016

TRABZONLU BAKANDAN ALTYAPI SEFERBERLİĞİ! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  hemşerimiz Berat Albayrak,son dönemde artan elektrik kesintilerinin alt yapıdaki yetersizlikten kaynaklandığını belirterek sorunun çözümü için 17.8 milyar TL altyapı iyileştirme ha

Haber61'in Ajandası 09.01.2016

TRABZONLU BAKANDAN ALTYAPI SEFERBERLİĞİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  hemşerimiz Berat Albayrak,son dönemde artan elektrik kesintilerinin alt yapıdaki yetersizlikten kaynaklandığını belirterek sorunun çözümü için 17.8 milyar TL altyapı iyileştirme hamlesi başlattıklarını söyledi.

Bakan Albayrak aralarında Trabzon Milletvekillerinde bulunduğu milletvekillerine orta ve uzun vadeli enerji gündemine yönelik bilgiler verdi. Elektrik kesintilerinde sorun yetersiz ve yaşlı fiziki alt yapı. Altyapının beş yıl içinde yenilenmesi bekleniyor.Beş yıl daha bu kesintiler ne yazık ki ülke gündeminde olacak.Trabzon’da da merkez ve bazı ilçelerinde zaman-zaman yaşanan elektrik kesintileri ise vatandaşı çileden çıkarıyor.

ÖĞRENCİLERİN KADERİNİ ETKİLEYECEK UYGULAMAYA TEPKİ!

ÖĞRENCİLERİN KADERİNİ ETKİLEYECEK UYGULAMAYA TEPKİ!

Öğretmen,imam hatip liselerin de yer aldığı mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere bu yıldan itibaren ek puan verilmesinin kaldırıldığını duyurması üzerine YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç açıklama yaptı.

Haber61.net siyaset ajandasının gündeme taşıdığı konu 900 bin öğrenciyi ilgilendiriyor.Yaklaşık 900 bin meslek lisesi öğrencisinin 15 ile 30 puan arasında kayıp yaşayacağı uygulaması üzerine meslek lisesi öğrencilerinden tepki yağıyor.Öğrenciler “Biz puan kaybederken mezunlar avantajlı konuma geçiyor” diye tepki gösteriyor. YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç’ta sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ek puanla ilgili değişikliğe gidilmesinin YÖK’ün yetkisi dahilinde olmadığını hatırlatarak konuyla ilgili bir öneri hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)na ilettiklerini belirtti.

BÜLENT BAŞKAN’A EN ANLAMLI ÖDÜL!

BÜLENT BAŞKAN’A EN ANLAMLI ÖDÜL!

İstanbul Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübünün bu yıl ikincisini düzenlediği “Karadeniz’in Enleri töreni” bu akşam Şişli Kent Kültür Merkezinde saat 21.00’de gerçekleşecek.

İş-spor-sanat-siyaset camiasından yoğun bir katılım olması beklenen gecede İstanbul Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü tarafından seçilen “Karadeniz’in EN lerine” plaket ve ödülleri verilecek.Ödül törenine Trabzon-İstanbul ve Ankara’dan önemli simalar davet edildi.Gecede bir ödülde gurbetteki Trabzonlu hemşerimize gidecek.Paris’te kurduğu Paris Trabzonlular Derneği ile oldukça güzel ve anlamlı çalışmalara imza atan Trabzon Düzköy’lü hemşerimiz Bülent Cumur’a da ödül verilecek.Ödülünü almak için Paris’ten İstanbul’a gelen Cumur “Üniversiteli Gençlerimizin  gönlünde yer kazanmak beni çok mutlu etti.Trabzon şehrimize ve Trabzonsporumuza katkımız oluyorsa ne mutlu bize.Fransa’da yaşayan bütün Trabzonlu ve Karadenizli hemşerilerimizin selamını bu gecede konuklarla paylaşacak olmamda ayrı bir heyecan veriyor” dedi.

KARADENİZ FIRTINASI BU KEZ TRABZON’DA ESECEK

KARADENİZ FIRTINASI BU KEZ TRABZON’DA ESECEK

Trabzon'un kurtuluşunun 98.Yıldönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri etkinlikleri bu yıl İstanbul dışında da gerçekleşiyor.

17-25 Aralık 2015 tarihlerinde Antalya’da faaliyet gösteren Antalya Trabzonlular Derneği ile birlikte gerçekleşen Trabzon günleri büyük ilgi görmüştü.  18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında ise Bursa’da(Merinos Kütür Merkezi) Trabzon'un kurtuluşunun 98.Yıldönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği gerçekleşecek.Etkinlikler kapsamında dün Trabzon’a gelen Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Başkanı Mustafa Demir ve başkan vekili Hüseyin Ayaz Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüştü.Bursa’da gerçekleşecek etkinliklerle ilgi bilgi veren Başkan Demir “18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında ise Bursa’da(Merinos Kütür Merkezi)nde yapacağımız etkinliğe Artvin-Rize-Trabzon-Giresun-Ordu bütün Karadenizli hemşerilerimizi bekliyoruz.Karadeniz fırtınası bu kez Bursa’da esecek.Hemşeri dayanışması ve paylaşımını en güzel şekilde yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.TDF 2016 yılı içinde Bursa dışında İzmir-Adana-Samsun ve Kahramanmaraş İllerinde de Trabzon Günleri etkinliği düzenleyecek

VATANDAŞA İNDİRİM MÜJDESİ!

VATANDAŞA İNDİRİM MÜJDESİ!

Hükümet, vatandaşın yükünü hafifletmeye yönelik adımlar atıyor. Meclis'e sunulan torba kanun kapsamında atılan adımlar şöyle:

Dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak için başvuranlar, bin euro ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Oturma, çalışma iznine sahip, yurt dışında en az 3 yıl bulunan Türk vatandaşları bu haktan yararlanabilecek. TC kimlik kartı için 15 lira, değiştirme nedeniyle düzenlenen kartlar için 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kartlar için de 50 lira ödenecek. 31 Aralık 2016 tarihine kadar verilen nüfuz cüzdanlarından 8 lira kağıt bedeli alınacak. Doğum olayını süresinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezasına son veriliyor.  Adres bildirimini süresinde yerine getirmeyenlere kesilen 480 lira

BAKAN ELİTAŞ’A GÖRE KRİZ YOK!

BAKAN ELİTAŞ’A GÖRE KRİZ YOK!

Önceki gün basın açıklaması yaparak Rusya ile yaşanan uçak  krizine değinen DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan “olan bize oluyor,perişan durumdayız.Otobüsle giderken duvara çarptık kısa vadede bir çözüm görülmüyor “ şeklinde tepki göstererek hükümetten destek istemişti

.Gürdoğan krizi işaret ediyor ama ekonomi bakanından oldukça iyimser açıklamalar var.Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Fikir Sofrası toplantısına katılarak iş adamları, idareciler ve gazetecilerle bir araya geldi. Elitaş, burada yaptığı konuşmada ihracat, enflasyon, büyüme ve siyasi istikrara ilişkin değerlendirmede bulundu. Elitaş, "İhracatçımız gerçekten takdire şayan bir şekilde Rus pazarından kaybettiğini hemen alternatif pazarlara yönlendirdi. O da olaya anında müdahale etmemiz sonucunda oldu" şeklinde konuşarak ihracatçının Rusya pazarında yaşadığı sorunları yeni pazarlar bularak aştığını söyledi.Elitaş, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından markette fiyatlara göz attığını anlattı. Elitaş şöyle konuştu:"Krizden sonra bir gün şapkamı giydim, kaşkolumu sardım tanımasınlar diye… Markete girdim bir baktım fiyatlar olağanüstü yüksek. Domates fiyatları 6 lirayı geçmiş, biber fiyatları 6,5-7 lirayı aşmış...Biz yaş sebze meyvede Rusya'nın almadığı malların Türk pazarına girdiğinde biraz fiyatlar düşecek ve aralık ayı enflasyonu da olumlu yansıyacak diye tahmin ediyorduk fakat ihracatçımız gerçekten takdire şayan bir şekilde Rus pazarından kaybettiğini hemen alternatif pazarlara yönlendirdi. O da olaya anında müdahale etmemiz sonucunda oldu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler