Haber61'in Ajandası 08.01.2015

MUHALEFETİN İŞİ ZOR! 2019 yılına kadar seçim yok ama başkanlık tartışması ülke gündemine yeniden erken seçim tartışmasını getirebilir.Peki bugün seçim olsa tablo nasıl olur.1 Kasım 2915 tarihinde alınan sonuçlar değişir mi? GENAR'ın anketine göre bugün se

Haber61'in Ajandası 08.01.2015

MUHALEFETİN İŞİ ZOR!

2019 yılına kadar seçim yok ama başkanlık tartışması ülke gündemine yeniden erken seçim tartışmasını getirebilir.Peki bugün seçim olsa tablo nasıl olur.1 Kasım 2915 tarihinde alınan sonuçlar değişir mi?

GENAR'ın anketine göre bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı 50.8, CHP'nin 25.7, MHP'nin 11.1, HDP'nin 10.2. Ankete katılanların yüzde 55'i başkanlık sistemine de "evet" dedi.Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketlerinden GENAR'ın 36 ilde, 4 bin 900 kişiyle yaptığı Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'na göre ankete katılanların yüzde 55'i başkanlık sistemine "evet" dedi.Katılımcıların yüzde 59.6'sı da Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor. 18-24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 54'ü başkanlığa 'evet' dedi.Türkiye'nin Suriye politikasını doğru bulanların oranı yüzde 57.2. Katılımcıların yüzde 49.2'si PKK'nın ülkeyi bölmek için yeniden terör eylemlerine başladığına inanıyor. "PKK Kürtlerin haklarını savunmak amacıyla şiddete başvuruyor" diyenlerin oranı ise 17.4'te kaldı.Ayrıca ankete göre "bugün seçim olsa" AK Parti'nin oyu yüzde 50.8. CHP Yüzde 25.7 ile yerinde sayarken MHP yüzde 11.1'le HDP ise 10.2 ile kıl payı barajı geçiyor.

MHP’DE İSYAN VAR!

MHP’DE İSYAN VAR!

MHP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da yapacağı “kritik” kamp öncesi 19. dönem milletvekilleri deklarasyon yayınladı.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Şemsek, Musa Erarıcı, Mustafa Dağcı, Osman Develioğlu, Osman Sevimli, Rıza Müftüoğlu, Seyfi Şahin, Tuncay Şekercioğlu ile Yaşar Erbaz’ın kaleme aldığı deklarasyonda MHP’deki iç mücadele, çalkantı ve yarışın partiye zarar verdiği savunuldu.MHP’nin “ak sakallıları” olarak tanımlanan önemli isimleri basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“MHP’nin değerli yöneticileri bu günkü mevcut durumun kabul edilebilir ve sürdürülebilir, hele 2018 yılına kadar tahammül edilebilir bir durun olmadığını görmeleri gerekir. Daha öncelerden beri var olan, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’den sonra da yoğunlaşan MHP’de iç mücadele, çalkantı ya da yarışın uzun süre devam etmesi, partimizin, Ülkücü-Milliyetçi Hareketin ve daha da önemlisi Türk Milletinin aleyhine olacaktır. Bu bakımlardan sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetiminin makul süre içinde tüzük değişikliği ve seçim gündemli olarak olağanüstü büyük kongreyi toplamaları gerekir.Yapılan çalışmalarda ve propagandalarda karşılıklı üzücü ve yaralayıcı, halkımız nezdinde MHP ile ilgili zarar verici sonuçlar doğuracak üsluptan kaçınılması gerekir. Yönetimde olan arkadaşlarımız ile Genel Başkan adayı olanlar ve olacak olanların da; ülkücü hareketi, Milliyetçi Hareket Partisi’ni daha iyi nasıl yöneteceklerine, MHP’nin meselelerinin neler olduğuna, hangi program-proje ve hangi kadrolarla MHP’yi yöneterek iktidar edeceklerine, MHP’nin birliğini, bütünlüğünü nasıl sağlayacaklarına yönelik konulara yoğunlaşmaları doğrusudur.”

CHP'DE KONGRE KULİSLERİ 

CHP'DE KONGRE KULİSLERİ 

CHP'nin kritik 35. Olağan Kurultayı için liste pazarlıkları alevlenmeye başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 60 kişilik PM listesinde köklü değişiklikler yapması bekleniyor.

CHP Lideri'nin bu çerçevede kadın ve genç kotalarından giren isimler konusunda önemli değişiklikler yapacağı, PM'den MYK'ye taşıyacağı isimler konusunda da bazı radikal kararlar alacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizeceği isimler yerine bazı sürpriz takviyeler yapacağı belirtiliyor. Bu çerçevede kulislerde konuşulan iki isimden biri Bartın'da katıldığı ön seçimden çok az farkla ikinci sırada çıkan, seçilmesi mümkün olmamasına karşın 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yoğun bir kampanya yürüten 26 yaşındaki Aysu Bankoğlu. Diğer isim ise 7 Haziran'da Denizli'den seçilen ancak 1 Kasım'da Meclis dışında kalan bir diğer genç isim olan Gülizar Biçer Karaca. 7 Haziran'da Erzincan'dan vekil seçilen ancak, 1 Kasım'da koltuğunu kaybeden Erdoğan Özyalçın'ın da PM'ye girebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun bu dönem Meclis dışında kalan, İstanbul örgütü tarafından sevilen Kadir Gökmen Öğüt'ü de bir kez daha PM'de değerlendirmek istediği kulislerde konuşulanlar arasında. Milletvekili adaylığı için RTÜK üyeliğinden istifa eden, Kahramanmaraş'ta partinin oylarını yüzde 24 artırmasına karşın seçilemeyen Ali Öztunç'un da PM için Genel Başkan'dan onay aldığı belirtiliyor. Parti kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun akademik camiadan da bazı sürpriz isimleri düşündüğü konuşuluyor. O isimlerden biri Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Karlı. Genel seçimlerde adaylık için adı geçen, çalışmalarını ABD'de sürdüren strateüst Cenk Sidar'ın da listeye girebileceği belirtiliyor. Vekil takviyesi PM üyesi olmayan bazı milletvekillerinin de PM'de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Aylin Nazlıaka, Öztürk Yılmaz, Oğuz Kaan Salıcı, Utku Çakırözer, Seyit Torun ve  CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer almaları bekleniyor

EMEKLİLER  BU AY NE KADAR MAAŞ ALACAK?

EMEKLİLER  BU AY NE KADAR MAAŞ ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaş için gün sayıyor. 8.9 milyonu aşkın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, bu ay hem rutin enflasyon zammını alacak hem de Hükümet'in jet hızıyla hayata geçirdiği 100 lira seyyanen artıştan yararlanacak. Böylece bu ay çifte zam elde eden emekliler, 100 liralık seyyanen artış sayesinde yıllık bin 200 lira ek gelire kavuşmuş olacak.

Bu seyyanen zam, geçtiğimiz Temmuz ayında yürürlüğe giren seyyanen artış düzenlemesinden yararlanan SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu ayki rutin enflasyon zammının oranı da bu hafta başında netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.86 olduğunu açıklamasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklileri zammını öğrenmiş oldu. SSK ve Bağ- Kur emeklileri hem yüzde 3.86 enflasyon zammını hem de 100 liralık seyyanen artışı bu ayki maaşlarında görecek. 

TRABZONSPOR TARAFTAR DERNEĞİ BAŞKANI İSYAN ETTİ!

TRABZONSPOR TARAFTAR DERNEĞİ BAŞKANI İSYAN ETTİ!

Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın bölgede yaşanan terör olaylarına ve sorunlara dikkat çekerek haber61.net siyaset ajandasına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kızıltepe’de yaşanan elektrik sıkıntısı yüzünden hayatın adeta durma noktasına geldiğini belirten İbrahim Aydın “Son bir haftadır elektrik yok-su yok.Kızıltepe halkı mağdur,terör olayları artık canımızı fena yakıyor. Bizler burada devletimizin yanında yer aldık,hendek kazı olaylarında milleti kışkırtmak isteyenler şimdi de bizim bu mağduriyetimizin üzerinden prim yapma peşindeler.Trabzonlu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan bünyesinde  Kızıltepe Trabzonspor Taraftar Derneğini de barındıran  Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak randevu talep ediyoruz.Sayın Bakanla bu konular üzerinde mutlak görüşmek istiyoruz” şeklinde taleplerini ve isyanın dile getirdi.Umarız bu sese kulak verilir de çağrı olumsuz kalmaz.Hem Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter hem de Mardin Kızıltepe Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın  her türlü baskı ve riske karşı bu konuda samimi-yoğun bir çaba harcamakta

KORAY AYDIN NEDEN KAYYUM DEDİ?

KORAY AYDIN NEDEN KAYYUM DEDİ?

MHP Trabzon eski Milletvekili aynı zamanda MHP  Genel Başkan Adayı Koray Aydın, MHP Olağanüstü Kongre çağrılarına ilişkin konuştu.

Kongre talebine ilişkin imzaların ciddi bir sayıya ulaştığını belirten Aydın, olağanüstü kurultay çağrısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılması temennisinde bulunarak şunları söyledi: "İmzaları teslim ettikten sonra kanuni bekleme süresi var. O süre 45 günden daha kısa bir süre oldukça kısa bir süre. Bunları dikkate alarak hukuk işletilecek. Bir kayyum atanmasını talep edeceğiz. Kayyum dediğimiz parti üyeleri. Salonu tutun parasını ödeyin ve kongreyi yapın diyor. İşin hukuki sürece dönüşmesini arzu etmeyiz. Ama MHP gereğini yapmaktan kaçınırsa infiale neden olur. Bunun gereğini yapmamak partimiz açısından çok da iyi olmaz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem