Haber61'in Ajandası 07.06.2016

BAKAN SOYLU HABER61.NET’E KONUŞTU!   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ülke gündemi ve Trabzon’u konuştuk. Haber61.net siyaset ajandasına değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu “Milletimize ne söz verdiysek hepsini yerine getirme noktasında

Haber61'in Ajandası 07.06.2016
BAKAN SOYLU HABER61.NET’E KONUŞTU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ülke gündemi ve Trabzon’u konuştuk.
Haber61.net siyaset ajandasına değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu “Milletimize ne söz verdiysek hepsini yerine getirme noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın ülkemizin yarınları daha güvenli ve daha huzurlu olacak.Ülkesiyle dertlenmiş bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bu bizim en büyük şansımız ve kazancımızdır” dedi.

Trabzon’un her alanda büyüdüğünü ve yeni yatırımlarla birlikte yaşanabilecek illerin başını çektiğini belirten Bakan  Soylu “Turizm, eğitim, sağlık, spor ve kültür alanındaki hizmetlerimiz Trabzon’u 2023 hedeflerine hazır bir il haline getirecektir. Trabzon halkının güvenine ve desteğine sonuna kadar layık olacağız” dedi.  

Çalışanların en önemli gündem maddesi kıdem tazminatı. Hükümet tazminat alamayanların da önünü açmak için hazırlık yapıyor. İşçi sendikaları ise yeni düzenlemeyle 'hak kaybı' endişesi taşıyor. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, tartışmalara da son noktayı koydu: "Kıdem tazminatı konusunda tüm sosyal tarafların değerlendirmeleri, görüşleri Türkiye bu kıdem tazminatı sorununu çözebilecek adımları hep birlikte atacak." 


“GURBETÇİLER ŞOVAHAZIR!” 2. SAYFADA

GURBETÇİLER ŞOVAHAZIR!

Fransa’nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasında(EURO-2016) mücadele edecek olan A Milli takımımız Marsilya’a geçti. A Milli takımı kafilesi Saint-Cyr-Mer kentinde yer alan otelde kampa girecek.

Euro 2016 final turnuvası boyunca antrenman merkezi olarak burayı kullanacak A Milli takımımız yalnızca maçlarını oynamak için farklı şehirlere seyahat edecek.12 Haziran’da Paris’te Hırvatistan,17 Haziran’da Nice’de İspanya ve 21 Haziran’da Lens’te Çek Cumhuriyeti ile  karşılaşacak olan Türkiye maçlardan bir gün önce müsabakaların oynanacağı stadyumlarda antreman yapacak. Fransa ve Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimiz 12 Haziran’da Paris’te oynanacak Hırvatistan maçı için hazırlıklarını tamamladı.Büyük şova hazırlanan taraftarlar ay-yıldızlı bayraklarımızla ilk maçta takımı yalnız bırakmayacak.


“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI HAZIR!” 3. SAYFADA

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI HAZIR!

Anayasa Uzlaşma Komisyonu süreci boyunca başkanlık sistemini öngören ve buna bağlı olarak yönetim modelinin ayrıntılarına ilişkin öneriler getiren AK Parti’de Meclis’teki uzlaşma tablosu dikkate alınarak partili cumhurbaşkanlığı öne çıkmaya başladı. Başkanlık sistemini “başkanın” hukuki sorumluluğu dahil görev ve yetkileri ile birlikte yeni bir sistem olarak tasarlayan AK Parti,partili Cumhurbaşkanlığında ise nasıl bir “denge ve denetleme” mekanizması getirileceği konusunda soru işaretleriyle karşılaştı.

Yetkileri geniş,anayasal olarak partisini de yönetme hakkı verilmiş bir cumhurbaşkanın imza atacağı iş ve işlemlerden “hukuken” nasıl sorumlu tutulacağı yolundaki soru işaretleri yanıt bulmaya başladı.AK Parti’nin hukukçu kurmaylarından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, partili Cumhurbaşkanlığında, Cumhurbaşkanı’nın imza atacağı imzalardan hukuken sorumlu tutulmayacağını “karşı imza” modelinin geçerli olabileceğini söyledi.


“TEŞEKKÜRLER YATTARA!” 4. SAYFADA

TEŞEKKÜRLER YATTARA!

Binlerce insanı ekranların başına çeken Survivor yarışmasında gösterdiği performansla takdir toplayan İbrahim Yattara Kıbrıs Finallerine gidemeden yarışmadan elenmişti. Yattara Trabzonspor forması altında hepimizin zevkle ve gururla izlediği bir futbolcuydu.

Yarışmada da kendisinden gurur duyduk. Her şeyden önce ailesine olan bağlılığı herkesi duygulandırdı. İçimizden biri olduğunu aile bağlarına olan sahiplenmeyle gösterdi. Ve de Trabzonspor ve Trabzon şehrine olan bağlığını her fırsat da dile getirmesi hepimizi mutlu etti. Yattara üzerinden çıkarmadığı Trabzon tişörtü ile gönlümüzü bir kez daha kazandı.

Milyonlarca kişi ekran başından Yattara sayesinde Trabzon ve Trabzonspor’un büyüklüğünü gördü. Teşekkürler Yattara hem Türk halkının hem de binlerce Trabzonspor sevdalısının kalbini yeniden fetih ettin. Yolun açık olsun güzel insan diyoruz bizlerde kendisine


“AKŞENER TRABZON’A GELECEK Mİ?” 5. SAYFADA

AKŞENER TRABZON’A GELECEK Mİ?

MHP'de 1 Kasım sonrası başlayan taban hareketi ve olağanüstü kurultay süreci hem toplumda hem de MHP teşkilatlarında yoğun karşılık buldu. Adaylar Türkiye'yi karış karış gezerek partililerle buluşurken özellikle Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in gezileri adeta siyasete yeni bir soluk getirdi.

Gittiği illerde karşılaştığı yoğun ilgi üzerine salon toplantılarından açık hava mitinglerine geçiş yapmak zorunda kalan Akşener, 27 Mayıs'ta Denizli ziyaretiyle başlayan ilk geziden itibaren on binlerce vatandaşla bir araya geldi. Meral Akşener, Gaziantep ziyaretiyle 19 Haziran Olağanüstü Kurultayına kadar ara verdiği ziyaretleri kapsamında 37 İl, 100'den fazla ilçede miting gerçekleştirdi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte miting programlarına ara veren Akşener'in iftar programlarıyla partililerle bir araya geleceği öğrenilirken, 19 Haziran'da gerçekleşecek olağanüstü tüzük kurultayının ardından çalışmalarına yeniden hız vermesi bekleniyor. Meral Akşener’in Trabzon’a da gelmeyi çok istediği fakat program konusunda netlik kazanılmadığı belirtildi.


“BAKKAL ESNAFI ZOR DURUMDA!” 6. SAYFADA

BAKKAL ESNAFI ZOR DURUMDA!

Birbiri ardına açılan büyük market ve alışveriş merkezleri, kendi yağı ile kavrulan küçük esnafa kepenk indirtiyor. Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapısına kilit vurdu. Art arda açılan büyük market ve AVM’ler, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtı.

Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bildirildi. CHP Niğde Milletvekili, KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis’te Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakkal esnafının zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Bakkalların her geçen gün eridiğine işaret eden Gürer, Bakan Tüfenkci’ye “5 yılda ülke bazında kaç bakkal işyerini kapatmış ve bakkallığı bırakmıştır?” diye sordu.

Bakan Tüfenkci’nin yanıtları binlerce bakkalın Kepenk indirdiğini ortaya koydu. Yanıta göre Türkiye genelinde 2011 ile 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında 83 bin 499 bakkal, bayi, büfe kapandığı için kaydı silindi. Aynı dönemde 106 bin 61 bakkal, bayi ve büfeci olarak faaliyet gösteren işletmenin ise tescili yani kaydı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem