Haber61'in Ajandası 04.06.2016

ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ   Erken emeklilik ve vergi teşviği başta olmak üzere esnafa bir çok müjdenin gündemde olduğunu belirten TESOB Başkanı Kara “Verilen sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.   Başkan Kara 2015 yılının Mart ayında topla

Haber61'in Ajandası 04.06.2016
ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Erken emeklilik ve vergi teşviği başta olmak üzere esnafa bir çok müjdenin gündemde olduğunu belirten TESOB Başkanı Kara “Verilen sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kara 2015 yılının Mart ayında toplanan Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonunda 2.5 milyon Bağ-Kurluyu ilgilendiren bir düzenlemeye gidildiğini belirterek “Erken emeklilik ve vergi teşviği başta olmak üzere bir çok müjdeli haber gündemde.SSK ve Bağ-Kurlu arasındaki 1800 günlük süre eşitleniyor.Yani Bağ-Kurlu esnafımız 5 yıl erken emekli olacak” dedi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(TESOB) Başkanı Metin Kara alınan karara son şekil verildikten sonra yasa taslağı haline geleceğini belirterek “2008’de gerçekleşen sosyal güvenlik reformu ile işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 20 yıl olarak belirlenmişti. Fakat Bağ-Kurlular için bu süre 25 yıl olarak tespit edilmişti.Dolayısıyla Bağ-Kur’lular daha uzun prim ödemek ve daha geç emekli olmak zorunda  bırakılmıştı” şeklinde konuştu. 



“BAYRAMDA DOKUZ GÜN TATİL OLACAK MI?” 2. SAYFADA

BAYRAMDA DOKUZ GÜN TATİL OLACAK MI?

Bu arada Piyasalardaki durgunluktan kaynaklı esnafın sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara esnafın Ramazan ayı ve yaz dönemi esnaf için umut olduğunu belirterek “Ramazan Bayramı’nın arefesi olan 4 Temmuz Pazartesi ile bayram sonrasına denk gelen 8 Temmuz Cuma tatil ilan edilsin. Böylece 1-11 Temmuz tarihleri arasında kesintisiz tatil olsun.

Bu ölü sezonda esnafımız iş yapsın hükümetten bu kararın bir-an önce  alınmasını istiyoruz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söyledi.

Bakan Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Nasrettin Hoca Anma Etkinliklerinde gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması kararının, önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu'nda belli olacağını belirtti.

“ÜÇ PARTİDEN ORTAK TEPKİ HDP BİLDİĞİNİZ GİBİ!” 3. SAYFADA

ÜÇ PARTİDEN ORTAK TEPKİ HDP BİLDİĞİNİZ GİBİ!

AK Parti-CHP ve MHP meclis grupları ortak açıklama yaparak Almanya’nın aldığı kararı kınadılar. Yapılan ortak açıklamada “Almanya’nın kararını kabul etmiyor, esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz.

1915 olayları hakkındaki asılsız iddialarını meşrulaştırmayı içeren karar,açıklama ve yasalar ile bundan böyle girişebilecek benzeri tasarrufları tarihi gerçeklerin ve uluslar arası hukukun ihlali olarak görüyor, tanımadığımızı ve hiçbir zaman tanımayacağımızı güçlü bir şekilde ifade ediyoruz” HDP grubu ise ortak açıklamaya imza vermedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz “Bu karar bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir” derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı: ”Alman hükümeti kabullenmek istemese de Türk Milletinin tertemiz-şanlı ve soylu bir tarihi vardır.MHP Almanya Federal Meclisi’nin çarpık kararını kınamakta ve bu vahim yanlışlıktan dönülmesini acilen beklemektedir”



“TRABZON KADINLARI SUSMAYACAK” 4. SAYFADA

TRABZON KADINLARI SUSMAYACAK

TBMM Boşanma Komisyonu'nun raporuna tepkiler büyüyor. Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Türkiye genelinde büyük tepki çeken taslak raporunu tartışmak için geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Kadın Komisyonu üyesi Avukat Bahar Bostan, toplantı sonucunda bir bildirge hazırlayarak imzaya açacaklarını ve TBMM Boşanma Komisyonu'na göndereceklerini  ve bu taslağın asla kabul görmeyeceğini söyledi.  Kadın ve çocuk hakları açısından 'tam bir facia' olarak nitelendirilen rapora karşı Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu  da çalışma yürütüyor.

Trabzon Barosu'nda, STÖ temsilcilerinin, siyasi parti kadın kolları temsilcilerinin oluşturduğu yaklaşık 20'ye yakın dernek temsilcisinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Bostan, "Tecavüzcüsüyle evlendirme düzenlemesini üstelik çocuklar için geri getirmeye ve hem de evlilik yaşını 15'in altına indirmeye çalışılıyor" dedi. Trabzon kadınlarının bu taslağa karşı susmayacağını ifade eden Bostan, "Hep birlikte bir taslak hazırlamayı düşünüyoruz. Trabzon'da kadınlar susmayacak, kazandıkları hakları İstanbul sözleşmesinin, medeni yasanın verdiği hakları elleri ile kimseye teslim etmeyecekler.

Özellikle kadınların şiddet vakalarında başvurduğu delilsiz koruma tedbiri kararlarında talep edebilme haklarının ellerinden alındığı ve sürenin kısaltılmaya çalışıldığı çalışmalar var. Bu da kabul edilemez. Etkili bir koruma yokken, korumanın koşullarını sınırlandırmak kadın cinayetlerinin önünü açacaktır. Mal rejimine ilişkin düzenlemeler yine kabul edilebilir düzenlemeler değil. Tasarı da aynı zamanda tecavüzcüsüyle evlenmeyi teşvik eden madde var.  

Türkiye genelinde bütün kadın STÖ'ler basın açıklaması, yürüyüş ve protesto eylemlerini sürdürüyorlar. Trabzon Barosu Kadın Komisyonu olarak bir bildirge hazırlayacağız, imza toplayacağız ve mecliste ilgili komisyona göndereceğiz. Geniş katılım istiyoruz. Bireysel imzaya da, STÖ imzalarına da açık. Ne kadar ses çıkartırsak o kadar caydırıcı olur" dedi. 


“ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ŞOKTA” 5. SAYFADA

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ŞOKTA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ağustos ayında beklenen öğretmen atamalarının yapılmayacağını açıkladı. CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, komisyon toplantısında Bakan Yılmaz’a ağustos ayında öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bakan Yılmaz ise atama yapılmayacağını açıkladı.AK Parti seçim döneminde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirmişti. Ancak 2015-2016 öğretim yılı bitimine doğru binlerce öğretmen adayı ağustos ayında atama yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyordu. 2015 KPSS’ye giren ancak atanmayan öğretmen adayı sayısı yaklaşık 350 bin. Bakan İsmet Yılmaz'ın ağustos ayında atama yapılmayacağını açıklaması artık yıl içinde sadece şubat ayında atama yapılacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem