Haber61'in Ajandası 04-01-2015

BAHÇELİ ARTIK GİDİCİ! MHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından harekete geçen parti içi muhalefet, en önemli aşamayı başarıyla tamamladı. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın oluşturduğu muhalefet bloku, yeterli imza sayısına ulaştı. Muhalifler, önümüz

Haber61'in Ajandası 04-01-2015

BAHÇELİ ARTIK GİDİCİ!

MHP'de 1 Kasım seçimlerinin ardından harekete geçen parti içi muhalefet, en önemli aşamayı başarıyla tamamladı.

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın oluşturduğu muhalefet bloku, yeterli imza sayısına ulaştı. Muhalifler, önümüzdeki günlerde imzaları Genel Merkez'e ulaştıracak. genel başkan adaylarından Akşener, delegelere gönderdiği yeni yıl kutlama mesajında, ‘kısa sürede yeterli sayının çok üzerinde' imza topladıklarını belirterek, “Olağanüstü Kurultay talebi çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu aşamadan sonra diğer imza toplayan genel başkan adayı arkadaşlarımızla, kararlaştırabileceğimiz bir takvime göre, elimizdeki imzaları birleştirerek müracaat sürecini başlatabiliriz.” ifadelerine yer verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet yeterli imzayı toplasa bile partiyi kurultaya götürmeyeceğini açıklamıştı. Muhalefet ise Genel Merkez'in direnmesi halinde yargıya başvuracağını duyurmuştu. Bu durumda partiye mahkeme tarafından atanacak 4 isim, partiyi kurultaya götürecek. Genel Merkez'in, 8, 9, 10 Ocak'ta Kızılcahamam'daki kampta durum değerlendirmesi yapacağı öğrenildi. MHP'de Olağanüstü Kurultay için 275 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan adaylığı için MHP'den ihraç edilen ancak yargı kararıyla partiye geri dönen Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan ile MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu adaylıklarını açıkladı

TRABZON’DA BAŞKANLARIN 2016 MESAJI

TRABZON’DA BAŞKANLARIN 2016 MESAJI

1 Kasım 2015 Genel seçimleri geçen yıla damgasını vuran en önemli siyasi gelişmeydi.Büyük bir sürpriz olmazsa Türkiye 2019 yılına kadar sandığa gitmeyecek.

2019 yılında ise hem Cumhurbaşkanlığı hem genel hem de yerel seçimler yapılacak.Halkın önüne bir günde 3 sandık gelecek.Siyasi partilerin Trabzon’daki İl başkanlarından hem yeni yıl mesajı  hem de gelecek dönemle ilgili görüşleri aldık.İşte o açıklamalar:AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi:”1 Kasım seçimlerinde milletimiz bize büyük destek verdi.Bu desteğe ve güvene layık olmak için gece-gündüz çalışacağız.Türkiye’de istikrar ve huzur için AK Parti kadroları üzerine düşeni yapmaya her şartlar altında devam edecek,ne söz verilmişse hepsi gerçekleşecek.Türkiye’nin en yaşanabilir kenti olan Trabzon’da ise başladığımız bütün projeleri ivedilikle tamamlayacağız.” Yeni yıla CHP Trabzon İl Başkanı olarak giren Turgay Güngör ise şunları söyledi:”2016 yılının önce sağlık-huzur ve barış getirmesini istiyorum.Acılar ve gözyaşları içinde bir yılı geride bıraktık.Savaşlar ve terör yüzünden insanlar ölüyor,sakat kalıyor ve göç etmek zorunda kalıyor.Asker ve polislerimizin şehit olmadığı,anaların-babaların eşlerin ağlamadığı yeni bir yıl diliyorum” MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli:”Türkiye hem içerde hem dışarıda ne yazık ki çok kötü yönetiliyor.İnsanları çaresiz bırakarak,duyguları ile alay edilerek oy peşine düşen bu hükümetin ortaya koyduğu tablo ortada.2015 yılı içinde şehit olan asker ve polislerimizin ocaklarına düşen ateş yanmaya devam ediyor. İşinden olanların,boşananların,icraya verilenlerin,borçlananların haddi-hesabı yok.Tos-pembe tablo yaratıp ülkede istikrar ve huzuru getirdik diyenler hangi ülkede yaşıyor acaba”

ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR

ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Başkanlık için arama konferansları’ fikri, halkın başkanlık sistemine henüz yeterince destek vermemesinden kaynaklanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği arama konferanslarında, halkın başkanlığı hangi gerekçelerle istemediği tespit edilecek ve itirazları ortadan kaldırmak için kullanılacak söylem belirlenecek. Süreç sonunda halkın desteği artsa ve bu kamuoyu yoklamalarında net bir şekilde görünse bile, sistem değişikliği ancak TBMM’de 330 oyla mümkün olabilecek. Kulislerde, ‘kamuoyu desteği yükselir ve TBMM’den gerekli destek bulunamazsa AK Parti yeterli sayıya ulaşabilmek için erken seçim yoluna başvurulabilir’ ihtimali de konuşuluyor..2016 boyunca sürdürülecek arama konferansları sonunda, olası bir referandumda başkanlık sistemine ‘evet’ çıkma ihtimali görülürse ve buna rağmen TBMM’de referandum barajı olan 330 oy bulunamazsa, ‘erken seçim’ seçeneği öne çıkarılabilir. Kulislerde, MHP ya da HDP’nin baraj altında kalması durumunda AK Parti’nin bu rakama ulaşabileceği ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi bu riski almaya yönlendirebileceği yorumları yapılıyor.

CHP KADROLARI DEĞİŞECEK!

CHP KADROLARI DEĞİŞECEK!

İki hafta sonra gerçekleşecek CHP Olağan Genel Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında ciddi bir rakip yok.

Gnel Başkan adayı olması beklenen Mustafa Balbay, Muharrem İnce ve Umut Oran’ın kurultayda şansı yok denecek kadar az.Genel başkanlığa yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisinde ve Merkez Yürütme Kurulunda önemli değişikler yapması bekleniyor.Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan dışında yeri garanti olan hiçbir MYK üyesinin olmadığı ifade ediliyor.Parti Meclisinde de önemli değişikliler olacak.CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun Parti Meclisindeki görevine devam edip-etmeyeceği merak ediliyor.Kulislerde Parti Meclisi(PM)M üye sayısının 60’dan 40’a düşürülmesi ve gençlik kotasının artırılması gibi bazı adımların kurultay sırasında gündm gelmesi bekleniyor.16-17 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek 35.CHP Olağan Kurultayı sonrası CHP’nin vitrininde bakalım nasıl değişiklikler yaşanacak.

TEOG’DA SİSTEM ÇÖKTÜ!

TEOG’DA SİSTEM ÇÖKTÜ!

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan rapora, her yıl ortalama 1 milyon 288 bin öğrencinin kaderini belirleyen TEOG sistemindeki aksaklıklar yansıdı.

İl Milli Eğitim Müdürleri, öğrencilerin kendi sınıflarında sınava girmelerinin kopyayı teşvik ettiğini iddia etti. Rapora göre, sınavda cep telefonu gibi teknolojik aygıtlar kolayca kullanılabiliyor. Gözetmenlerin bazıları öğrencilere sınavda kopya veriyor. Bazı öğretmenler ise sınavda telefon ile oyun oynamak gibi eylemlerle kopyaya göz yumuyor.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla 26 Ocak-13 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılan ortak sınavlara ilişkin değerlendirme toplantıları düzenlendi. Toplantılara 81 İl Milli Eğitim Müdürü, bir Müdür Yardımcısı ya da Şube Müdürü davet edildi. Ortak sınav sonuçları değerlendirme raporundaki önemli başlıklar şöyle:

-İl merkezlerindeki bazı okullarda aşırı yoğunlaşmalar oldu. Öğrenci dağılımında ciddi dengesizlikler oluştu. Okullar “başarılı” ve “başarısız” diye gruplandırıldı. Veliler adreslerini dahi değiştirerek başarılı olan okullara çocuklarını kaydettirme yarışına girdi. Öğrenci yığılması olan okullarda aşırı kalabalık, öğrenci kaybı olan okullarda ise motivasyon bozukluğu yaşandı.-TEOG merkezi ortak sınavları 6 dersten yapılıyor. Kapsam dışında kalan derslere önem verilmiyor. Okullarda; beden eğitimi, müzik, ve resim vb. dersler tam olarak işlemiyor. Bu derslerde not verme sisteminin objektif ölçütlere dayanmaması öğretmenlerde keyfiliğe neden oluyor. Sınav başarısı ve kaygısından ötürü derslerde müfredat dışına çıkılması sosyal aktiviteleri de iflas ettiriyor.

SİYASET DE YILIN KAYBEDENİ VE KAZANANI KİM?

SİYASET DE YILIN KAYBEDENİ VE KAZANANI KİM?

ANDY-AR kamuoyu araştırma şirketi 'Geçen yılın kaybedeni sizce kimdi?' diye sordu. Bu soruya yüzde 13.7 oranında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanıtı verildi.

Bunu yüzde 9.5 ile 'Halk-Ülke kaybetti' cevabı izledi. 'Paralel Yapı-Gülen Hareketi' yüzde 8.7 ile sıralamada üçüncü oldu. Onu yüzde 5.5'le CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 5.3 ile MHP ve yüzde 4.7 ile 'Ortadoğu Ülkeleri' yanıtları takip etti.2015'in 'en'leri başlığında vatandaşlara Türk siyasetinde geçen yıl en başarılı buldukları siyasetçi de soruldu. Bu soruya yüzde 37.8 oranında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevabı verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu yüzde 10.1 ile ikinci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 8.3 ile üçüncü sırada yer aldı.

EMEKLİYE TAZMİNAT MÜJDESİ!

EMEKLİYE TAZMİNAT MÜJDESİ!

Emeklilik için gününü dolduran milyonlarca vatandaşa Yargıtay'dan tazminat müjdesi geldi.

9 Eylül 1999'dan önce sigorta olmuş ve emeklilik için yaşını bekleyenler istifa etmesine rağmen tazminat alıp ayrıldıktan sonra tekrar çalışmaya başlayabilecek ve ikinci bir tazminat da alabilecek. 15 yıl 3 bin 600 gününü dolduran vatandaşlar eğer 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olmuşlarsa SGK'ya giderek bir yazı alıyor. Bu yazı ile işyerlerine başvurarak 1 yıl ve üstü çalışmalarına karşılık tazminatlarını alıyor.Bu vatandaşların çalışmalarının önünde bir engel olmamasına rağmen zaman zaman bazı tartışmalar çıkıyordu. Yargıtay tartışmalara son noktayı koydu. İstifa edip tazminatı alanlar emeklilik yaşı gelene kadar çalışabilecek. Burada da 1 yıllarını doldurduklarında isterlerse istifa ederek tazminatlarını alabilecek. SGK ilgili yazıyı iki kez veriyor. İstifa dilekçesini noterden göndermelisiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler