Haber61'in Ajandası 03.02.2016

MHP’DE MUHALİFLERİN ŞOK HAMLESİ! MHP’de olağanüstü kurultay isteyen muhalifler bu cuma davayı açıyor. Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatlarının bu hafta içinde yeniden bir araya gelecekleri, imzal

Haber61'in Ajandası 03.02.2016

MHP’DE MUHALİFLERİN ŞOK HAMLESİ!

MHP’de olağanüstü kurultay isteyen muhalifler bu cuma davayı açıyor. Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatlarının bu hafta içinde yeniden bir araya gelecekleri, imzaların teslim edildiği gibi yine bir “hayırlı cuma” günü Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açacakları bildirildi.

10 sayfayı aşan dava dilekçesinin “açıklama” bölümünde bugüne kadar yaşanan süreç anlatılıyor. 543 delegenin noter onaylı olağanüstü kongre talebinde bulunulduğu, bunun için 30 günlük süre tanındığı, tüzükteki gerekli olan 5’te 1 (248 delege) oranının fazlasıyla aşıldığı dile getirilen dilekçede, Genel Merkez kanadından bu yasal talebe herhangi bir yanıt verilmediği gibi Genel Başkan Devlet Bahçeli başta olmak üzere parti yöneticilerinin olağanüstü kurultayı toplamayacaklarına ilişkin açıklamalarına yer veriliyor.Dilekçede geçmiş dönemlerdeki yerel mahkeme, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi emsal kararlarına da atıfta bulunuluyor. Dilekçenin, “talep” bölümünde ise Siyasi Partiler Yasası ve MHP tüzüğü ile atıfta bulunulan Medeni Kanun ile Dernekler Kanunu’ndaki ilgili hükümlere değinilen dilekçede, olağanüstü kongre talebinin yerine getirmek üzere bir “çağrı heyeti”(kayyum) oluşturulması isteniyor. Üç kişilik çağrı heyetinde hangi 3 ismin yer alacağı cuma günü verilecek dilekçe de zikredilecek.

ŞUBAT AYINDA TRABZON’A KAÇ BAKAN GELECEK?

ŞUBAT AYINDA TRABZON’A KAÇ BAKAN GELECEK?

Trabzon’un başta  turizm-sağlık-tarım olmak üzere diğer alanlarda  kalkınmasına yönelik projeleri takip noktasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bakan meslektaşlarını her fırsatta Trabzon’a getirme sözü vermişti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan sonra Trabzon Şubat ayında önemli bakanları ağırlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın hafta sonu Trabzon’a gelerek  “Turizm Çalıştayına” katılması bekleniyor. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’te Şubat ayı ortasında Trabzon’a gelerek Trabzon’un ve bölgenin tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlarına yönelik tespitlerde bulunacak. Bakanların Trabzon’daki sivil toplum kuruluşları ile buluşması da sağlanacak

DİNK DAVASINDA BİR SKANDAL DAHA !

DİNK DAVASINDA BİR SKANDAL DAHA !

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'un öldürülmesine ilişkin davada bir skandal daha yaşandı. Dosyaların taşınması sırasında Ogün Samast'in Samsun'da yakalanmasına ilişkin bir CD'nin kırıldığı anlaşıldı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasına ilişkin davanın “örgütlü suç” olduğu iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmasına karar vermişti. Ayrıca İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink suikasti ana davasının da 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görülmesine ve iki davanın birleştirilmesine hükmetmişti.Yargıtay’ın bu kararı sonra dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Posta yoluyla gönderilen dosya, 26 Ocak’ta mahkemeye ulaştı. Taşıma sırasında Ogün Samast’in Samsun’da yakalanmasına ilişkin bir CD yere düştü ve kırıldı. CD'nin kırılmasıyla ilgili tutanak hazırlandı. Tutanağa göre; dosyalar, 27 Ocak’ta mübaşir İ.D. ile hizmetli M.S. tarafından çuvallardan çıkarılırken, “hangi klasörden düştüğü tespit edilemeyen ve çavullardan birisinin içinde bulunan bir CD zarfı” yere düştü. “İçerisinde 8241 101 M C 46104 seri numarası bulunan ve üzerinde Samsun-O.Samast yazılı bir adet verbatim marka” CD’nin üç yerden kırıldığı anlaşıldı. 

ZAMMA BİNLERCE İNSAN TEPKİ KOYUNCA!

ZAMMA BİNLERCE İNSAN TEPKİ KOYUNCA!

Haber61.siyaset ajandasının gündeme taşıdığı Kamuoyunda yoğun şikayetlere neden olan zorunlu trafik sigortası primlerindeki yüksek artışlar Rekabet Kurulu’nu harekete geçirdi. Kurul, sigorta şirketlerinin prim fiyatlarını rekabeti bozacak şekilde birlikte belirleyip belirlemediklerini ortaya çıkarmak üzere “ön araştırma” yapma kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre, son yıllarda zorunlu sigorta primlerinde yaşanan seri zamlar ve prim fiyatlarının kısa sürede birkaç katına çıkması Rekabet Kurulu’nun dikkatini çekti. Zorunlu trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin birlikte fiyat artışları yapmak suretiyle rekabeti bozucu, kısıtlayıcı anlaşma ve/veya uyumlu eylem içinde oldukları iddialarını gündemine alan Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 40’ıncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca ön araştırma yapılmasına karar verdi. Söz konusu maddeye göre Kurul, resen veya kendisine intikal eden başvurular üzerine doğrudan soruşturma açılmasına ya da soruşturma açılmasına gerek olup olmadığının tespiti için önaraştırma yapılmasına karar veriyor. Kararla birlikte Kurul Başkanı, meslek personeli uzmanlardan bir ya da birkaçını raportör olarak görevlendiriyor. Önaraştırma yapmakla görevlendirilen raportör 30 gün içinde elde ettiği bilgileri, her türlü delilleri ve konu hakkındaki görüşlerini Rekabet Kurulu’na yazılı olarak bildiriyor. Rekabet Kurumu yetkilileri, ön araştırma sürecinin halen devam ettiğini bildirdiler

TRABZONLU BAKAN MÜJDEYİ VERDİ!

TRABZONLU BAKAN MÜJDEYİ VERDİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İran'dan alınan doğal gaz fiyatında Uluslararası Tahkim Mahkemesi kararı ile çıkan indirimin tüketiciye yansıtılmasını düşündüğünü söyledi.Bayraktar konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, geriye dönük indirim kararının olumlu olduğunu, bunun enerji faturalarındaki indirime yansıyacağını ifade etti.

Albayrak, Uluslararası Tahkim'in indirim için yüzde 13,3 ile yüzde 15,8 arasında bir aralık verdiğini, önümüzdeki birkaç ay içinde tarafların mutabakata varması ile ilgili bir süreç olacağını belirtti.İran Milli Gaz Şirketi Genel Müdürü ve Petrol Bakan Yardımcısı Hamid Rıza Iraki, Türkiye'nin şikayeti üzerine Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde yapılan doğalgaz anlaşmazlığının ikinci aşamasını İran'ın kaybettiğini belirtti.Ankara'ya ödenecek cezanın miktarının daha kesinleşmiş olmadığını söyleyen Iraki, '2011 yılından itibaren 4 yıl boyunca satılan doğalgaz fiyatının yüzde 10 ila 15'ini ceza olarak ödeyeceğiz. Rakamın netleşmesi için Ankara'yla görüşmelerimiz devam ediyor. 1 milyar dolara kadar ceza ödeyebiliriz' diye konuştu.

ARTVİNLİ SERDAR BAYERN’DE!

ARTVİNLİ SERDAR BAYERN’DE!

Türkiye’de dört büyüklerin peşinde koştuğu Serdar Taşçı futbol hayatına Almanya’da devam etme kararı aldı.

Son dönemde Galatasaray- Beşiktaş-Fenerbahçe ve Trabzonspor dahil  adı bir çok kulüple anılan ve Rusya'nın Spartak Moskova Kulübü'nde forma giyen Artvin Yusufelili hemşerimiz  Serdar Taşçı, Bundesliga şampiyonu Bayern Münih'e transfer oldu. Transferin bitmesine saatler kala gerçekleştirilen transferle Serdar Taşçı, sezon sonuna kadar kiralandığı belirtildi. Serdar taşçı transferini İnternet sitesinden taraftarına duyuran FC Bayern Münih Kulübü, 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu Serdar Taşçı'nın anlaşma yapılan mukaveleyi Moskova'da imza atarken çekilen resmine de yer verdi. . VfB Stuttgart'ın altyapısında yetişen Taşçı, 2006-2013 yılları arasında aynı takımda profesyonel olarak futbol hayatını sürdürmüş, 2013'ten beri de Spartak Moskova forması giyiyordu. Sezon sonuna kadar Bayer Münih forması giyecek olan Serdar Taşçı ise, „ben kendimi çok iyi hissediyorum, umarım takıma iyi faydalı olabilirim“ ifadesine yer verildi. Öte yandan Serdar Taşçı ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağlandığı açıklanırken, sezon sonunda kulübün istemesi halinde mukavelenin uzatılacağı da, yapılan 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler