Haber61'in Ajandası 01.09.2015

TRABZON İÇİN ALTIN FIRSAT! 11-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Trabzon çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Ankara’daki yabancı devletlerin büyükelçileri aileleriyle birlikte Trabzon’a geliyor.Trabzon diplomatları ağırlayacak tarihi, turisti

Haber61'in Ajandası 01.09.2015

TRABZON İÇİN ALTIN FIRSAT!

11-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Trabzon çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Ankara’daki yabancı devletlerin büyükelçileri aileleriyle birlikte Trabzon’a geliyor.Trabzon diplomatları ağırlayacak tarihi, turistik ve kültürel güzellikleri tanıtma fırsatı yakalayacak.Bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan büyükelçilerle aynı zamanda ekonomik ve sosyal işbirliği noktasında görüş-alışverişi yapma imkanı da yakalayacaklarını belirterek büyükelçileri ve eşlerini en güzel şekilde ağırlayacaklarını belirtti. Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi de büyükelçilerin kentimizde en iyi şekilde ağırlanması ve memnun kalmaları noktasında gerekli hazırlıklarını sürdürüyor.Yaklaşık 100 kişilik büyükelçiler heyetinin Trabzon’da Uzungöl-Sümela,Ayasofya gibi bir tarihi ve turistik yerleri gezecekleri belirtildi.

ORTAHİSAR MÜZELERİN MERKEZİ OLACAK!

ORTAHİSAR MÜZELERİN MERKEZİ OLACAK!

Ortahisar’ın yerli ve yabancı turistlere daha çok cazibe merkezi olması noktasında başlatılan çalışmalar kapsamında Kanuni Evi ile birlikte iki tarihi binanın müze olarak faaliyet göstermesi için çalışmalar başlatıldı.Tarihi binalar restore edilerek müzeye çevrilecek.Müzeler  4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Trabzon’un bir anlamda aynası olacak.Trabzon Valiliği ve Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde oldukça hassasiyet gösterilen çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması ve önümüzdeki yaz sezonunda faaliyete geçmesi bekleniyor.Tarihi boyunca,gelişmiş uygarlıkların yaşadığı, kültür,sanat ve sporda zengin bir yapıya sahip,bulunduğu stratejik konum sebebiyle de her dönem bölgenin ticaret ve ulaşım merkezi olan Trabzon’un kurtuluşu ve kalkınması turizmden geçiyor.O yüzden bu alanda yapılacak her faaliyete ve çalışmaya kamuoyu olarak destek vermeli ve sahip çıkmalıyız.

ESKİ TS YÖNETİCİSİ  İSYAN ETTİ!

ESKİ TS YÖNETİCİSİ  İSYAN ETTİ!

Passolig uygulamasına taraftarların tepkisi ve isyanı devam ediyor.Bir çok kişi bu uygulamadan rahatsız ve şikayetçi.Geçtiğimiz aylar içinde yönetim kurulundan istifa eden fakat mevcut yönetimi destek vermeye devam eden  eski yönetici Köksal Sadıklarda uygulamaya sosyal medyadan tepki gösterdi.Sadıklar yaptığı açıklamasa “Passolig seni başımıza bela edeni Allah kahretsin.Banka kartı satmaktan başka hiçibir şey düşünmeyen yeni zihniyet taraftarlarımızı perişan etti.Sistemleri çalışmaz,kartları okumaz,gişe satışları rezalet.Bu uygumla adam gibi maçını izlemek isteyenleri cezalandırıyor.Hani kameralar takipte olacaktı sadece suç işleyenler cezalandırılacaktı.Bize böyle anlatmadınız mı?Neden herkesi suçsuzları cezalandırıyorsunuz.Taraftar yükleme yapmış stada giremiyor.Bırakın bu işleri futbol katilleri. Paradan başka hiçbir şeyi umursamayan zavallılar şimdi güç sizde yarın Allah kerimdir”

BU GELİŞMEYİ İLK KEZ HABER61.NET DUYURMUŞTU!

BU GELİŞMEYİ İLK KEZ HABER61.NET DUYURMUŞTU!

 Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bazı istisnalar haricindeki naklen veya açıktan atamalar durduruldu. Atamaların seçim hükümeti şile birlikte durdurulacağını ilk kez geçtiğimiz hafta içinde haber61.net siyaset ajandası gündeme taşımıştı. Atamaların durdurulduğuna dair Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, TBMM İdari Teşkilatı, Anayasa Mahkemesi, hakim ve savcı adaylarının atanmaları yönünden ilgisine göre Adalet Bakanlığı veya Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Milli İstihbarat Teşkilatı, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler hariç tüm atamalar durduruldu.Genelgeye göre, ancak kamu hizmetlerinde aksamaya meydan verilmemesi amacıyla ivedi ve zorunlu hallerde istisnalar dışında yapılacak atamalar için Başbakanlıktan izin alınması gerekecek.Ayrıca bu kurum ve kuruluşlarda daire başkanı, eşiti ve üstü boş kadrolara vekalet, yürütme ve tevdir dahil tüm görevlendirmeler ile üyesi olunan uluslararası kuruluşlar ve anlaşmalar gereğince katılımın zorunlu olduğu toplantılar hariç tüm yurtdışı geçici görevlendirmelerde Başbakanlıktan izin alınacak.

SEÇİM İTTİFAKI ARTIK TAMAM GİBİ!

SEÇİM İTTİFAKI ARTIK TAMAM GİBİ!

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'tan gelen karşılıklı ılımlı ittifak mesajlarının ardından siyasi kulislerde 1 Kasım seçiminde Ak Parti ile Saadet Partisinin işbirliği yapıp yapmayacağı konuşulmaya başlandı. İki parti arasında örtülü temasların yürütüldüğü, ittifakın kurulmasının büyük olasılık olduğu ifade ediliyor. ttifakın netleşmesi durumunda; İstanbul , Ankara , Konya gibi illerde AK Parti listelerinde Saadet Partili ve Milli Görüş geleneğinden gelen isimler yer alacak. Şu ana kadar yapılan görüşmelerin sadece nabız yoklama amaçlı olduğu da ifade ediliyor. İki partinin listelerin YSK'ya teslim edileceği 18 Eylül'e kadar görüşmelerini tamamlaması gerekiyor.İttifakın Trabzon cephesinde ise her iki parti arasında yöneticiler düzeyinde görüşmeler devam etmekte.Sosyal medyada ise “biz zaten aynı tavanın balıklarıyız” mesajı verilerek ittifakın 1 Kasım’da kesin olarak gerçekleşeceği yönünde yorumlar var. Saadet Partisi lideri Kamalak, "Ev yanarken itfaiye görevlisinin düşüncesi, fikri, zikri sorulmaz. Ak Parti ile değil herhangi bir parti ile bir araya gelmek insanlarımızın sıkıntısını gidermede faydalı olacaksa, niye görüşme olmasın" diyerek kapıyı kapatmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem