Haber61 Manşet - 13.03.2016

ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN! İki aşamalı üniversite sınavlarının ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Sınava 2 milyon 178 bin 563 aday girecek ve YGS’nin iki barajı olan 150 ve 180’i aşmak için yarışacak. Sınav 173 il

Haber61 Manşet - 13.03.2016

ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN!

İki aşamalı üniversite sınavlarının ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor. Sınava 2 milyon 178 bin 563 aday girecek ve YGS’nin iki barajı olan 150 ve 180’i aşmak için yarışacak. Sınav 173 il ve ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada 117 bin salonda gerçekleştirilecek. Sınavda toplam 303 bin kişi görev yapacak. 

Sınav saat 10.00’da başlayacak. Ancak adayların en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binalarda olmaları gerekiyor. Yanınızda mutlaka üzerinde TC kimlik numarası ve güncel fotoğrafınızın olduğu nüfus cüzdanınız ya da geçerliliği olan pasaportunuz olsun. YGS kitapçığı Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 testten oluşacak. Toplam 160 soru yanıtlanacak. Sosyal Bilimler Testi’nde 15 tarih, 12 coğrafya, 8 felsefe ve din sorusu olacak. Din dersinden muaf olanlar alternatif olarak 5 felsefe sorusu çözecek. Türkçe Testi’nde Türkçe’yi kullanma gücü ile ilgili sorular yer alacak. Matematiksel işlemlerin sorgulandığı Matematik Testi’nde ise 40 soru yer alacak. Fen Bilimleri Testi’nde ise 14 fizik, 13’er kimya ve biyoloji soruları olacak. Soruları yanıtlamak için 160 dakika süreniz olacak

İCRA VE İFLAS SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

İCRA VE İFLAS SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Son dönemde iflas ertelemenin suiistimal edildiğine yönelik şikâyetler artarken, Adalet Bakanlığı’nın, yeni bir İcra ve İflas Kanunu için çalışma başlattığı öğrenildi. Bu çalışma ile uygulamadan kaynaklı sorunların da çözüleceği belirtildi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, iflasın ertelenmesinin, ilgili kanuna göre tamamen yargı gözetiminde yürütüldüğünü belirterek, iflasın ertelenmesi uygulamasının, pasifi aktifini geçmiş olan şirketlerin sunduğu iyileştirme projesinin mahkeme tarafından kabul edilmesi şartıyla iflası önlemeye yönelik bir imkân olduğunu söyledi.İflas erteleme sayısındaki artışın yarattığı tartışmalar devam ederken mahkemeler de bu davalar nedeniyle adeta kilitlenmiş durumda. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılında 720 iflas erteleme davası açıldı. Söz konusu 720 iflas erteleme başvurusuna karşı alacaklıların açtığı dava sayısı da 12 bin 339 olarak gerçekleşti. Yani iflas erteleme başına neredeyse 17 kişi dava açmış görünüyor. İflas erteleme başvurularının 2015 yılında ise bini aştığı tahmin ediliyor

MHP’DE KİM KAZANACAK?

MHP’DE KİM KAZANACAK?

 MHP 'li muhaliflerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde 5 Şubat'ta açtığı davada geri sayım başladı. Açılan dava kapsamında dosyadaki belgelerin tamamlanmasının ardından duruşma tarihini 8 Nisan olarak belirleyen mahkemenin davetiyesinin, 14 Mart Pazartesi ya da 15 Mart Salı günü taraflara iletilmesi bekleniyor.Duruşmada mahkemenin olağanüstü kurultayla ilgili karar vermesi bekleniyor.

MHP'nin avukatları, muhaliflerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davaya, 3 Mart'ta cevap dilekçesi göndermiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunarak, dava dilekçesinin kabul edilmediğini bildirmişti. MHP'li muhaliflerin avukatları da MHP Genel Merkez avukatlarının mahkemeye verdikleri dilekçeye 9 Mart'ta cevaplarını yazılı göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını belirtmişti.

BAHÇELİ HESABINI SORACAK!

BAHÇELİ HESABINI SORACAK!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından, "Özellikle bilinmesini isterim ki sosyal medyada Türk milliyetçilerini ve MHP'yi karalamaya çalışanların tek tek çetelesini tutuyorum" ifadesine yer verdi.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, dedikodunun bir toplumu içten içe çürüttüğünü, asılsız haberlerin ise akılları karıştırmakla kalmayarak iradeyi de kararttığını belirtti.Şu anda böyle bir ortamda olunduğunu kaydeden Bahçeli, "Akıllı telefonu veya bilgisayarı bilgiye ulaşmak için kullanmak yerine fitne ve tezvirat yaymak için vasıta görenler kötülüğün hizmetkarıdır. Sosyal medyanın dehlizlerine saklanıp iftira atmak, küfür savurmak, bozgunculuğa soyunmak en hafif tabirle insan onurunu yok saymaktır" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hekimlerin emekli maaşı arttırılacak. Emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak." dedi.Davutoğlu açıklamasında şunları dile getirdi: “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına ilişkin düzenleme yapacağız. Sağlık çalışanlarının emekli maaşları için de düzenleme yapacağız. Hekimlerin emekli maaşlarının artmasını sağlayacağız. Emekli aylıklarını 2100'den 3100'e çıkartacağız. Uzman hekimlerin emekli maaşını da, 2580'den 3250'ye çıkaracağız.Hekimlerin emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarına şiddeti kesinlikle durduracağız. Sağlık çalışanlarına hakaret ve tehdit edenler tutuklanacak” 

KONUT FİYATLARI UÇTU GİDİYOR!

KONUT FİYATLARI UÇTU GİDİYOR!

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank’in raporuna göre 2015’te dünyada konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke Türkiye oldu.Rapora göre Türkiye’de konut fiyatları geçen yıl yüzde 18.4 oranında arttı.

Knight Frank, “Batı ile Doğu’yu birleştiren ve güçlü bir nüfus artışına sahip olan Türkiye’nin, Orta Doğulu yatırımcılar tarafından giderek daha fazla, bir sığınılacak liman olarak görüldüğünü” belirtti. Knight Frank’in yayımladığı ‘Küresel Konut Fiyatları Endeksi’ 55 ülkeyi kapsıyor. Rapora göre küresel çapta konut fiyatları geçen yıl yüzde 3 oranında arttı. Bu oran, 2014’te yüzde 2.3’tü. 2016’da genel artış beklentisi daha düşük. Avrupa’da artışın çift haneli rakamlarla yaşandığı ülkeler Türkiye, Estonya, Lüksemburg ve İrlanda oldu. İncelenen 55 ülkeden 42’sinde konut fiyatları arttı. Knight Frank, 2016’daki küresel konut fiyat artışının daha düşük olacağını tahmin ediyor. Şirket buna; düşük petrol fiyatları, doların güçlü olması ve Çin ekonomisindeki gerilemenin neden olacağını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem