Haber61'in Ajandası 26-11-2016

Haber61'in Ajandası 26-11-2016

Haber61'in Ajandası 26-11-2016

30 BİN KİŞİ NEREYE ALINACAK?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ASELSAN'dan açıklamalarda bulundu. Işık Avusturya'nın ambargosuyla ilgili olarak "Silah satışının engellenmesinden Türkiye etkilenmez" dedi. Ayrıca TSK'ya 30 bin personel alınacağını duyurdu.Bakan Işık’ın açıklamaları şu şekilde :”Başvurular son derece iyi. Özellikle uzman çavuş sözleşmeli er ve erbaşla ilgili 19 bin kişilik kadroya şu ana kadar 134 bin müracaat oldu. Yine subay, astsubay ve askeri okul öğrencileri için 11 bin kadroya da şu ana kadar 152 bin başvuru oldu. Bu Türk Silahlı Kuvvetlerine halkımızın gösterdiği teveccühün çok güzel bir göstergesi. Biz istiyoruz ki TSK bu noktada en nitelikli insan kaynağına ulaşsın. Özellikle harp okullarımıza yapılan müracaattan memnunuz ve bu müracaatların daha da artması önemli. TSK hiç kuşkusuz dünyanın en güçlü ordularından biri. Bu TSK’yı en güçlü kılan en önemli unsursa insan kaynağı. Bu insan kaynağını daha da arttırmak, daha da zenginleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ordu peygamber ocağıdır. Bu ordunun mensubu olmakta her Türk gencinin hayalini süsleyen güzel bir olgudur. Bu açıdan da gençlerimizi Türk ordusuna katılma noktasında özellikle bir kez daha davet ediyorum. Başvuruların daha da artacağına yürekten inanıyorum."

**

TRABZON’DA ŞARKILAR VE ŞİİRLER!

Sanat-kültür ve tarih şehri Trabzon’da ne yazık ki etkinlikler yeterli değil.Bu noktada ciddi eksikler var.Üstelik sadece etkinlik değil bilgilendirme anlamında da sıkıntı yaşanıyor.Bu açığı fark eden sanatsever kendi çapında bir dizi faaliyet gösteriyor.Bunlardan biri de Trabzon'da, "Şarkılarda Şiirler 2" konulu panel organize edilecek.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenecek ve Prof. Dr. Sonay Çevik'in yöneteceği panele, Yrd. Doç. Dr. Zühal Dinç Altun, Öğretim Görevlileri Özdemir Hafızoğlu, Yasemin Uzun ve Cemal Zihni Erener konuşmacı olarak katılacak.Panel, 7 Aralık 2016'da saat 14.00'da KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

**

EKONOMİDE SIKINTI VAR!

Dünya Bankası, gelecek yıl için büyüme tahminini yüzde 3,5'te sabit tutarken, 2018 için yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e revize etti.Dünya Bankasının notunda, “Başarısız darbe girişimi sonrasında, özel yatırımlar ve tüketimde yaşanan yavaşlama sebebiyle, 2016 yılına ilişkin büyüme tahminimizi aşağı yönlü revize ederek yüzde 3,5'ten yüzde 3,1'e düşürüyoruz. Özel yatırımlar ikinci çeyrekte önemli ölçüde arttı, ancak başarısız darbe girişiminin riskten kaçınma davranışlarını artırarak, şirketlerin yatırım kararlarını ertelemelerine yol açtığı düşünüldüğünde, yılın geri kalanında bu artışın devam etmesi muhtemel görünmemektedir." ifadeleri yer aldı.Rusya yaptırımlarının kalkması ile iyileşen net ihracat sayesinde gelecek yıl GSYH artışının tekrar yüzde 3,5'e çıkacağının tahmin edildiği notta, "Destekleyici makro ekonomik politikalar ve darbe girişiminin tüketici talebi üzerindeki olumsuz etkisinin kaybolması sayesinde özel tüketimdeki toparlanmanın dördüncü çeyrekte başlamasını bekliyoruz. İş dünyasında güvenin yeniden tesis edilmesine ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik yapısal reformlar kademeli olarak orta vadede özel yatırımların iyileşmesine yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.Bankanın notunda, başarısız darbe girişimi ve son dönemde yaşanan jeopolitik gelişmelerin yurt içindeki belirsizlikleri artırdığı ve özel sektörün güvenini zayıflattığı savunuldu.

**

ESNAF PERİŞAN OLUR

Dolardaki hızlı yükselişin piyasalarda huzursuzluk yarattığını belirten TESOB Başkanı Metin Kara doların yükselişine çare bulunmamasına tepki koyarak “Umarım piyasalardaki sert dalgalanmaların önüne geçilir,her şey kontrol altına alınır.Yoksa ciddi bedeller öderiz” dedi.Gelecek adına ciddi endişelerini olduğunu belirten TESOB Başkanı Kara şunları söyledi: “Bu işin şakası yok. Bakın sabah işyerini açıp siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var.Hepsi aile geçindiriyor.Zaten haksız rekabet altına ezilen küçük esnaf ise perişan durumda.Dolarda tedbir alınmalı,vergi sisteminde değişiklik yapılmalı ve merkez bankası faiz oranında ateşi düşürmeli” Trabzon’da şehir içi dolmuş zamlarına da değinen başkan Kara “Şoför esnafımız akaryakıta ve araç parçalarına gelen zamlara rağmen uzun zamandır fiyat artışı yapmıyordu.Elbette onların da bir dayanma gücü var.TESOB olarak hem esnafı hem de vatandaşı gözetmek zorundayız.Öğrenci kardeşlerimize ise mutlak suretle bu yeni düzenlemede kolaylık sağlanacaktır” dedi.

**

O ÖĞRETMENLER GERİ DÖNÜYOR!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan öğretmenlerin, herhangi bir suça karışmayanların göreve iadesi başladı. Bu akşam 6 bin öğretmenin göreve iadeleri beklenirken, şuan gelen bilgilere göre açığa alınan öğretmenlerden 4 bin 444’ü görevlerine geri döndü.Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Hatay’da 925, 800 Batman’da 466 Van’da, 400 Adıyaman’da, 400 Urfa’da öğretmenin görevlerine geri döndüğünü açıkladı. Karaca, “İlk etapta 9 bin 400 üyemiz sendikal faaliyetlerinden dolayı açığa alınmıştı. Buradan bakıldığında hepsinin görevine dönmesi gerekiyor” diye konuştu.CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter hesabı üzerinden “Nihayet iyi bir haber TBMM’deyiz. MEB görüşmeleri devam edecek. 6000’den fazla açığa alınan öğretmen göreve iade edildi. İllere tebliğ edildi” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler