Haber61'in Ajandası 14.06.2016

Haber61 Trabzon'un nabzını tutuyor

Haber61'in Ajandası 14.06.2016

BİR DÖNEM ARTIK SONA ERİYOR!

Hükümet milyonlarca çalışandan ihracatçıya, yatırımcıdan reel sektöre kadar geniş bir kesimi ilgilendiren ve ekonomide devrim yaratacak yeni yol haritasını netleştirdi.

Buna göre, Türkiye'den ev alan yabancıya önce oturum sonra vatandaşlık verilecek. Kıdemde "sıfır mağduriyet" politikası benimsenirken, 30 gün esası korunacak. Turizm de ihracat sayılacak, kritik sektörlere "kişiye özel teşvik" verilecek. Stratejik sektörlerde "ilelebet vergi tatili"nden teknolojik yatırımlarda mühendislerin yükünü devletin üstlenmesine kadar bir dizi destekleyici adımlar atılacak. Eximbank yurtdışındaki yatırımcıyı kredilendirecek. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin açıkladığı "Yeni Yatırım Reform Paketi"nde yabancı yatırım için şu uygulama hayata geçecek. Özellikle Suriyelilere yönelik daha kolay çalışma izninin yolu açılacak.

Yabancı bilim adamı için kolaylık sağlanacak. Yabancı öğrencilere kısmi çalışma hakkı geliyor.  Şirket ortaklarına bağımsız çalışma izni geliyor. Kısa süreli çalışacak yabancı çalışanlara belli şartlarla çalışma izni verilecek. Nitelikli yabancı yatırımcıya ilişkin bir kolaylık yokken bilimsel teknolojik gelişmelere yardım sağlayacak nitelikli yabancılara turkuaz kart verilecek. Yabancıların çalışmalarına ilişkin şartlar değiştirilecek ve genişletilecek. İşletmelerde tasarruf sağlayacak ve kayıtdışılığı azaltacak çalışmalar yapıyoruz.

Türkiye'de iş piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda daha kolay çalışma izni vermesi kararı verildi. Yabancılara çalışma izni hiçbir şekilde Türkiye'deki vatandaşlarımızın iş imkanını kısıtlamayacaktır. AR-GE çalışmalarına destek verecek, türkiye'de üst düzeyde destek sağlayacak şekilde biz destek sağlayacak. İhtiyaç olmadığı takdirde böyle bir şey yapılmasının manası yok. Biz geç bile kaldık.

**

BAHÇELİ ADAY OLMAYACAK MI?

MHP'de genel başkanlığa aday olan isimlerden Ümit Özdağ yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli'nin, 19 Haziran'da Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkan adaylığı kararını vereceğini düşünüyorum. Büyük katılımdaki sayıyı gördükten sonra aday olmayacaktır" dedi.

Eğer o tarihten 1 Kasım'a giden süreçte MHP ‘Hayırcı' bir yaklaşım sergilemeseydi, belki de çok farklı bir ortamda, çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık" ifadelerini kullandı. Özdağ'ın açıklamalarının ilgili kısmı şöyle: “Kurultay bilmecesi nasıl çözülecek? Tüzük kurultayı 19 Haziran'da mı, yoksa 10 Temmuz'da mı yapılacak? MHP'nin tüzük kurultayı 19 Haziran'da mahkemenin verdiği karar uyarınca gerçekleşecek.

Sonra 10 Temmuz'da genel merkez tüzük değişikliği yapılıp üzerinden 15 günden fazla gün geçtiği için herhangi bir sıkıntı olmadan 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kongreyi yapacak diye umuyoruz”

**

KORAY AYDIN’I MI DESTEKLEYECEK?

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ’ın “Devlet Bahçeli'nin aday olmayacak” açıklamasından sonra gözler hem Genel Merkeze hem de Koray Aydın’a çevrildi.Zira MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin aday olmaması halinde Koray Aydın’a açık destek vereceği konuşuluyor.

Haber61.net siyaset ajandasına konuşan üst düzey bir partili “Sayın Bahçeli’nin aday olacağını düşünüyorum bu noktada kolay kolay geri adım atmaz.Ama kendisinden sonra MHP Genel Başkanlığına en yakın aday olarak Koray Aydın’ı gördüğümü ifade etmek isterim” dedi.

Ümit Özdağ Bahçeli’nin aday olmayacağı yönündeki açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Genel merkez, "10 Temmuz'da sabah tüzük değişikliğini öğleden sonra genel başkan seçimini yaparız" diyor… Yapamaz. Çünkü kurultayla yapılacak tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Yargıtay Başsavcılığı'na bu değişikliğin verilmesi gerekiyor. Tüzük değişikliğinden sonra üst kurul delegeleri listesinin 15 gün askıda kalma süresi var. Genel Merkez'in dediğini yaparsak, bir delege gider dava açar ve kongreyi iptal ettirir. İşte o zaman kaos olur.Kaos var zaten… Devlet Bahçeli, "19 Haziran'ı tanımıyoruz" dedi.Bakın, mahkeme Çağrı Heyeti'ni tüzük kongresini yapmakla görevlendirdi. Çağrı Heyeti de 19 Haziran'da kongreyi yapma kararı aldı. Bundan sonra "Tanımam" demenin hiçbir hukuki anlam ve sonucu yok”

**

139 VEKİLE SANIK SANDELYESİ GÖZÜKTÜ!

TBMM'de 139 milletvekiline ait 682 fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, fezlekelere ilişkin Meclis'teki süreç tamamlandı.

Fezlekelerin olduğu dosyalar, özel güvenlik tedbirleri altında, Yeni Halkla İlişkiler Binasında tutulduğu özel odadan görevliler tarafından, evrak taşıma arabasıyla, Adalet Bakanlığına gönderileceği araca taşındı. Taşıma işleminin bitmesinin ardından, TBMM Başkanlığı yetkilileri, arabanın bagajının arka kapısını mühürledi.Polislerin de eşlik ettiği araç, daha sonra Adalet Bakanlığına gitti.Adalet Bakanlığı, milletvekilleri hakkındaki 682 fezlekeyi savcılıklara göndermeye başladı.

**

ÖZEL OKULLAR CÜZDANA SIĞMIYOR!

Özel eğitim kurumlarında  2016-2017 eğitim-öğretim yılı ücretlerinin açıklanmasının ardından ön kayıt ve  indirimli kayıt süreci devam ederken, özel okul sayısındaki artış ve devletin özel okullara giden öğrencilere verdiği desteğin de etkisiyle artık hemen hemen  "her keseye uygun" özel okul bulunabiliyor. Buna karşın bazı özel okulların  ücreti ise el yakmaya devam ediyor. Türkiye Özel Okullar Derneği BaşkanıCem Gülan, velilere, çocukları için özel okul seçerken sorgulayıcı ve araştırmacı olmaları tavsiyesinde bulundu.

İlköğretimde hala kayıt yaptırmayan ve ortaöğretimde kayıt yaptıracak  öğrenciler için velilerin, düşündüğü özel okulun mezun ya da hala okuyan  öğrencilerinden ve velilerinden görüş almasının yararlı olacağını ifade eden  Gülan, "Özel okulların sunduğu imkânlar, istedikleri parayla orantılı olmalıdır.  Velilerin ise, okula vereceği para karşılığında alacakları hizmetin neler olacağını sorması gerekir." dedi.

Özel İstek Kolejleri'nde KDV dahil anaokulu ücreti 15 bin 540 TL-19  bin TL, ilkokul ücreti 26 bin 430 TL-29 bin TL, ortaokul ücreti 26 bin 600 TL-31  bin 750 TL, Anadolu Lisesi ücreti 32 bin TL-35 bin TL ve Fen Lisesi ücreti de 29  bin TL-35 bin TL arasında değişiyor. Ayrıca, bazı sınıflarda yemek ücreti olarak  da 3 bin lira talep ediliyor.

**

DEMELİ: “ARTIK GERİ DÖNÜŞ YOK”!

MHP'de yaklaşan tüzük kurultayı öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında il, ilçe ve çok sayıda üst kurul delegesinin bulunduğu MHP'lilerden "değişim çağrısı" geldi.MHP'de,değişim istediği için görevden alınan ya da istifa eden eski 27 İl ve 5 ilçe başkanı Ankara'da düzenledikleri basın toplantısıyla bildiri yayınladı.

Aralarında çoğu delege olan MHP'liler, partilileri ve vatandaşları, değişim için 19 Haziran'da olağanüstü tüzük kurultayına davet etti.Açıklamada yer alan MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada “Çok çetin bir mücadele içindeyiz artık geri dönüş yok.MHP’yi tek başına iktidara taşımak için yola çıktık. 19 Haziran 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otelinde  Olağanüstü Tüzük Kurultayımızı yapacağız. Bugün Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. O ana şahitlik etmek için, o ana katkı koymak için biz Milliyetçi Hareket Partisinin son seçilmiş İl Başkanları olarak orda olacağız. Kutlu davamızın, bu kutlu gününe şahitlik etmek üzere, üst kurul delegesi arkadaşlarımızı,  partililerimizi, ülküdaşlarımızı ve Türkiye sevdasıyla yanıp tutuşan kalpleri ellerinde bayraklarıyla Ankara'ya kongre salonuna, toyumuza bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler