Haber61 Ajandası

AK PARTİLİ BAŞKANDAN AKYAZI YA İSİM TEPKİSİ!AK Parti Trabzon kurucularından,AK Parti Arsin eski ilçe başkanı  Mustafa Bekar Akyazı stadına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi tartışması ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:“Öze

Haber61 Ajandası

AK PARTİLİ BAŞKANDAN AKYAZI YA İSİM TEPKİSİ!

AK Parti Trabzon kurucularından,AK Parti Arsin eski ilçe başkanı  Mustafa Bekar Akyazı stadına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesi tartışması ile ilgili düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

“Özelliklede isteyenler ve istemeyenler şeklinde bir tartışma açmak ve bu yolla sonuca gitmek doğru değildir.Bize göre, Recep Tayip Erdoğan ismi çok uygun ve yerinde bir tespit olur.Bu isim Trabzon'da %70 oy almıştır.Kendisini Trabzon seviyor ve de benimsiyor.Bu apaçık ortada olan bir gerçek. Ancak Ak yazı stadın ismi,Trabzonspor, Trabzon'un tarihi ve kimliği ile özdeşleşen,Trabzon insanının karakteristik özelliğini ifade eden "Karadeniz’in dalgaları kadar engin,gök yüzü kadar vakur" sözlerinde, anlamını bulacak bir isim olmalı,Trabzonspor efsanesinin tüm Türkiye’de yankı bulacağı ve de efsaneyi ölümsüzleştirecek bir isim olmalı diyorum”

ERDOĞAN BAYRAKTAR:”HAKSIZLIKLARA KARŞI SUSMAYACAĞIM”

ERDOĞAN BAYRAKTAR:”HAKSIZLIKLARA KARŞI SUSMAYACAĞIM”

17 Aralık sonrası hiç gündemden düşmeyen her fırsatta hakkında öyle veya böyle haber yapılan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar haksızca ithamlar karşısında mağdur olmaya devam ettiğini belirterek “Artık yeter bardağı taşıranlar var.Hakkımı hukuki anlamda arayacağım,konuşmam gereken yerde de konuşacağım.Benim başım dik,onursuz bir şey yapmadım” dedi.

Bakan Bayraktar dün de  inşaatlarda güvelik önlemi için yaptıklarını anlatırken ilginç bir itirafta bulunmuştu. Bayraktar açıklamasında "Bunun altında kaldım. Dünyayı kafama yıktılar, ertelendi. Çalışmadan kazananlar lobi yaptı. Bilimsel, teknik olarak da kazaların önlenmesi için ne yapılacağına bakılmalı. Sinek gibi insan ölüyor, buna can mı dayanır? Ben işten anlarım, siyasi dalavereden anlamam” demişti.

O VEKİLDEN HAKİM VE SAVCI ZAMMINA TEPKİ

O VEKİLDEN HAKİM VE SAVCI ZAMMINA TEPKİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) seçimine bir ay kala hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen bin 155 TL zam öngören düzenlemeyi de içeren kanun teklifi Meclise sunuldu.

Teklifte yer alan düzenlemeye göre hakim ve savcıların maaşlarına bin 155 TL zam yapılacak.Mesleğe yeni başlayan hakim ve savcıların 3 bin 986 TL olan maaşı 5 bin 141 TL’ye yükselecek.Meslekte beş yılını dolduran idari hakim ve savcılar ile Danıştay üyeler, hukuk fakültelerine sınavsız girebilecek. Avukatların hakim ve savcılığa geçişte aranan “meslekte 5 yıl çalışma” şartı 3 yıla indirilecek.Hakim-savcı ve avukatları kapsayan düzenlemeyle ilgili haber61.net siyaset ajandasına konuşan CHP Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan “HSYK seçimleri öncesi siyasi bir rüşvet olarak öne çıkan bu düzenleme ile ya vicdan ya da cüzdan tercihi ortaya konmakta.Bu ülkenin onurlu yargı mensupları elbette her şeyin farkında” şeklinde tepkisini ortaya koydu.Öte yandan dört kişinin aday olduğu CHP Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) Başkanlığına Av.Uğur Bayraktutan seçildi.15 üyesi bulunan YDK Başkanlığına CHP’den 4 milletvekili(Uğur Bayraktutan,Ali Özgündüz,Mustafa Moroğlu ve Saniye Barut) aday olmuştu.

BİR ZAMANLAR TRABZON İNSANI BÖYLEYDİ !...

BİR ZAMANLAR TRABZON İNSANI BÖYLEYDİ !...

Belediye başkanlığı ve Milletvekilliği ile Trabzon’a damgasını vuran halem Kamu İhale Etik Kurulu Üyesi olarak Ankara’da görev yapan Asım Aykan Trabzon üzerine oldukça önemli bir paylaşım yaptı.

Trabzon şehrinin her-geçen gün daha da yozlaştığını ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Aykan duygu ve anlam yüklü bir paylaşım yaptı.İşte Aykan’ın o yazısı:

BİR ZAMANLAR TRABZON İNSANI BÖYLEYDİ !....

Saygı,sevgi,hoşgörü,nezaket,bağışlama erdemli değerlerdi.

Büyüklerin sözü edepden kesilmezdi.

Öğretmenini görünce yol değiştirirlerdi.

Büyüklerin yanında ayak -ayak üstüne atılmazdı.

Yaşlılara yer verilir,hürmette kusur gösterilmezdi.

Büyüklerin yanında tütün içilmezdi.

Muhtaçlar imrenir diye filede yiyecek ve meyve taşınmazdı.

Kadınlar edebinden komşuya yüksek sesle hitap etmezdi.

Hanımlar evlerinin önünde zibil (çöp)bırakmazdı.

Esnaf adres soran yabancının elinden tutar yol gösterirdi.

Muhtaç gözetilir,sadaka gizli verilirdi.

Hastanın ziyareti,komşunun derdi ihmal edilmezdi.

Evlilikler pazarlıkla değil,sevdalıkla kurulurdu.

Yemeğin kokusunu alan komşu unutulmazdı.

Anne baba hukuku herşeyin üzerindeydi.

Kandil helvaları sokaklarda kol gezerdi.

Söz senetti.İhanet düşünülmezdi.

Mahallenin namusu oranın gençlerinden sorulurdu.

Cenaze evine bir hafta yemek gönderilirdi.

Bayramda çocuklar harçlıksız bırakılmazdı.

Askere giden gençlerin cebine para konurdu.

İmece usulü yardımlaşma vardı.

Bu değerlere ilave edilecek çok daha fazla erdemli davranışları sayabiliriz.

Hamdolsun bu faziletlerin bir kısmını halen sürdürüyoruz.

Ancak çok hızlı bir aşınma ile karşı karşıyayız.

Özellikle genç yavrularımız bu dünyadan kopuyorlar.

Ciddi ciddi düşünmeli ve tedbir almalıyız.

Olay sadece Trabzonla sınırlı değil ülkemiz sıkıntılı.

Ben kültürü biz kültürünü kovmaya başladı.

Modern dünyanın büyük problemi bu.

Belki ülkemizin ve insanlığın en büyük derdi bu.

Herhalde işe ÖNCE INSAN diyerek başlamalıyız.

TRABZON’UN SUYU KİRLİ Mİ?

TRABZON’UN SUYU KİRLİ Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın suyuna Kızılırmak suyu üzerinden atık karıştığı, suda sülfat oranın arttığı ve kentte ishal vakaları görülmeye başlandığı yolund

aki iddialara ilişkin basın toplantısında bol-bol şebeke suyu içerek çarpıcı açıklamalar yaptı.Ankara’nın şebeke suyunun temiz olduğunu belirten Gökçek, damacana sularda ise güneşte, uygunsuz koşullarda bekletme ve damacanayı defalarca kullanmaya bağlı sorunlar yaşanabileceğini söyledi. Suyla ilgili sorun yaşadığını düşünenlere, evlerinin şebekesinde pas olup olmadığını kontrol ettirmelerini, varsa değiştirmelerini tavsiye etti.Ankara’daki su tartışması Trabzon’un suyunu da gündeme getirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu su konusundaki sorumuza kafadan son noktayı koydu:”Trabzon halkı Türkiye’nin en temiz ve kaliteli suyunu içiyor”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler