Haber61 Ajandası - 28.09.2016

Haber61 Ajandası - 28.09.2016

Haber61 Ajandası - 28.09.2016

TRABZON BAROSU ŞOKTA!

Pazar günü gerçekleşecek Trabzon Baro Başkanlık seçimi öncesi şok bir gelişme yaşandı.Trabzon İl emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün (TEM) yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bir hafta önce gözaltına alınan Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz tutuklandı.Öngöz'ün tutuklanması ile gözler  hafta sonu gerçekleşecek baro seçimlerine çevrildi.Av.Sibel Suiçmez,Av.Ali Sürmen ve Av.Nusret Yılmaz baro seçimlerinde gözlerin üzerinde olacağı isimler olarak dikkat çekiyor.Trabzon baro seçimlerinde mevcut başkan Orhan Öngöz'ün tutuklanması ile ilgili avukatların ortaya koyacağı tavır merak ediliyor.?

** 
KALANDAR SOĞUĞU TRABZON'DA
Sinema sevenlere müjde. Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği dünya prömiyerini Tokyo'da gerçekleştiren ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül alan "Kalandar Soğuğu", Trabzon'da sinemaseverlerle buluşuyor.29 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00'de Lara sinemasında gerçekleşecek gösterime filmin başrol oyuncuları Nuray Yeşilaraz ile Haydar Şişman'da katılacak. Kalandar Soğuğu, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde uluslararası yarışmada "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Müzik" ödülü, ulusal yarışmada "En İyi Kadın Oyuncu" ve "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü", Festival Premiere Plans'te "Jüri Özel Ödülü" kazandı.İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Kurgu" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerini alan film ayrıca, Rode Tulp Film Festivali'nden "En İyi Yönetmen" ödülüyle geri döndü.Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi desteğinin yanı sıra Avrupa'nın önemli sinema fonlarından biri olan Eurimages tarafından desteklenen filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet ve Temel Kara rol aldı.Film, önümüzdeki aylarda Asia Pacific Screen Awards (APSA), Brisbane Asia Pacific Film Festival (BAPFF), Haifa International Film Festival, Film Festival Hamburg, Festival Cinema Mediterraneen Montpellier (CINEMED) ile Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne katılacak.

**
SONBAHARDA ERKEN SEÇİM VAR

Kamuoyu Araştırmacısı Adil Gür'e göre FETÖ'yle mücadelenin siyasi ayağı için erken seçim şart. Adil Gür'ün erken seçim yorumlarının detayları şöyle: “Bir görüş AK Parti’nin kendi içindeki cemaatçileri temizlemek için yerel seçimleri erkene alacağı yönünde, bir başka görüş ise AK Parti’nin erken genel seçime giderek hem MHP hem de HDP’nin baraj altına inme planı için düğmeye basacağı yolunda. Her ikisi için konuşulan tarih de 2017’nin sonbaharı... Bu arada da erken seçim değil ama genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere üç seçimin yapılacağı 2019’un yükünü hafifletmek amacıyla “2018-2019 ve 2020 olarak her yıl bir seçim” diyenler de var. Yani her an bir seçim takvimi olası. Nitekim siyasi partilerde buna dönük olarak teşkilatlarını uyarıyor, yaptıkları açıklamalarda da “yarın seçim olsa hazırız” diyorlar. Türkiye’de pek çok kişi 2014 seçimlerinde AKP’nin bu yapının gücü ve seçmen potansiyeli nedeniyle çok ciddi bir oy kaybına uğrayacağını söylüyordu. O tarihlerde yaptığım araştırmalarda o yapının ekonomik gücünün yüksek olduğunu ama sayısal gücünün çok olmadığını söylemiştim. Yani Türkiye’de cematçı bir parti kurulsa yüzde bir ya da iki oranında bile oy alamaz. 55 milyon seçmenin olduğu bir yerde yüzde 5 diyebilmek için 2.5-3 milyon oy lazım. Böyle bir güçleri yok, hatta o tarihlerde bunların böyle bir gücünün olduğuna inanan ve bu tabana sıcak mesajlar veren siyasi partilere oy kaydetmediğini, o partilerin seçimden hüsranla çıktığını gördük.

**
MİLYONLARCA EMEKLİYE MÜJDE!
Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışması tamamlandı. Bankalarla aylardır yürütülen pazarlıkların sonunda promosyon masasında kamu bankaları kaldı. Daha cazip teklifte bulunan özel bankalar ilçelerde şubesi olmadığı, emeklilerin aylık almakta zorlanacağı dikkate alınarak elendi. Promosyon pazarlığında gözler bin 700 şubesi, 24 bin personeli ile Türkiye'nin en ücra bölgelerinde bile hizmet veren Ziraat Bankası'na çevrildi. Bakan Soylu zamanında yapılan pazarlıklarda, bütün emekliler için 0-500, 500-1000, 1000-2000 arası ve 2 bin lira üstü alanlar olmak üzere kademelendirme yapıldı. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin protokol ise geçen yıl Denizbank'la imzalandı. SGK ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre, emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 300 lira promosyon veriliyor. Anlaşma sağlanmasının ardından ilgili banka üç yıl için belirlenen rakamda emekliye ödemede bulunacak. İki ya da 3 yıllık periyotlarla ödeme yapılacak.

**
O MEMURLAR İHRAÇ EDİLECEK!
Hükümet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlette yuvalanmış terör örgütü FETÖ mensuplarının temizlenmesi için yürüttüğü operasyonun kapsamını genişletti. Buna paralel olarak kamu personel rejimindeki statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını da kapatacak adımlar atıyor. Yeni dönemde kamu kurumlarında garantili iş dönemi yerine esnek bir yapı öngörülüyor. Esnek çalışma modelinin bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşini aksatan, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan, gerekli görüldüğünde işine son verilecek. Kamu kurumlarında personel planlaması yapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek. Kritik bölge, illerde vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığı da giderilecek. Darbe girişimi sonrası devletteki temizlik hareketinde asker, polis, hâkim-savcı, istihbarat başta olmak üzere kritik, stratejik noktalara öncelik verildi. Bu noktalardakiler üst düzey yöneticileri açığa alındı, soruşturmaları tamamlanıp kanun hükmünde kararnameler ile atıldı. Devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler, general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başta açığa alma ve ihraçlar yoluyla yüzde 95'lik bölümünün temizlendiği belirtildi.
**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam