Haber61 Ajandası - 19.11.2016

Haber61 Ajandası - 19.11.2016

Haber61 Ajandası - 19.11.2016

O ANKETE BÜYÜK TEPKİ!

Artvin Belediyesi’nden çok tehlikeli anket çalışması.Anketin içinde yer alan 2 soru insanları kimlik ve inanç yönüyle ayrıştıran, fişleyen çok tehlikeli bir amaca hizmet ettiğini fark edenler anında tepkilerini koydu. Sert bir şekilde tepki gösterenlerden birisi de CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin oldu.Belediye adına anket yapan anketörler, esnafları gezerek bu sorulara cevap aradı. CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin’in işyerine de gelen anketçilere, bu soruları nasıl ve ne amaçla sorulduğunun açıklamasını isteyen Şahin, Artvin Belediyesi’nin böyle bir soru sorma hakkının ve haddinin bulunmadığını, bunun anayasal bir suç olduğunu belirterek; “Bir Belediye düşünün. Asli görevlerini unutmuş, hizmet yapmak yerine asla görevi olmadığı halde abuk subuk ve çok tehlikeli sorular sorularak anket yapıyor. Sorarlar size, Amacınız nedir? Bu sorularla neyi arıyorsunuz? Neyi kaşıyorsunuz? Sizin böyle bir göreviniz mi var? Bakın üstüne basarak söylüyorum, Belediye adına yapılan anket soruları arasında 2 soru dehşet vericiydi. 1- Hangi etnik kökendensiniz? Şıklar: Türk, Gürcü, Laz, Kürt, Diğer 2- Hangi mezheptensiniz? Şıklar: Hanefi, Alevi, Şafi, Sunni, Diğer Şimdi buradan soruyorum: bu milleti inancı ve etnik kimliği yönünde ayrıştırmaktan, sınıflandırmaktan zevk mi alıyorsunuz? Bu nasıl saçma sapan sorulardır? Artvin Belediyesinden konuyla ilgili açıklama bekliyorum. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Belediye Başkanı Kocatepe’nin bu konu ile ilgili acilen bir açıklama yapması gerekiyor” dedi.

**

BELEDİYE BAŞKANIN BABA ACISI!

Artvin Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan’ın babası Şevket Atan hakkın rahmetine kavuştu. Merhumun cenazesi dün öğlen Borçka Merkez camiinde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Artvin’de dün bir başka acı haber de Zonguldak’tan geldi. Karabük Halk Bankası Müdürlüğü yaparken kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden çevresi tarafından çok sevilen Metin Koçer’de dün Cuma namazı sonrası Artvin’de toprağa verildi. Allah mekanlarını cennet eylesin.Haber61.net ailesi olarak Atan ve Koçer ailelerine baş-sağlığı diliyoruz.

**

KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK

Hükümetin çocuklara ve kadınlara yönelik desteği artıyor.Maliye Bakanlığının 2017 bütçesinden kadın girişimcilere 120 milyon TL ödenecek.2016’da ise kadın girişimcilere 90 milyon ayırmıştı.Son beş yılda 5 bin kadın girişimci işletmesine 72.7 milyon destek sağlandı.Aynı dönemde işletmesi olan veya olmayan kadın girişimciye toplam 220.7 milyon lira verildi.Yeni yılda bütçeden yardıma muhtaç çocuklar için 1 milyar 738.8 milyon TL kaynak aktarılacak.Ayrılan ödenekten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk yuvaları,yetiştirme yurtları,çocuk evleri sitesi ve çocuk destek merkezleri ile koruyucu aileler yoksul çocuk ve gençlerin aileleri, öksüz yetim ve muhtaç askerlerin çocukları yararlanacak.

**

KULİSLERE DÜŞEN BOMBA İDDİA!

Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı iddiası kulislerde dolaşıyor.AK Parti'nin Anayasa değişikliği paketini MHP'ye resmen iletmesiyle birlikte tartışmalar alevlendi.Yeni sistemde Cumhurbaşkanı kendisine iki yardımcı atıyor.. Biri Binali Yıldırım, diğeri Devlet Bahçeli. Kulislerde iki yardımcının sebebi böyle açıklanıyor.Son günlerde kulaktan kulağa yayılan o söylenti gazeteci-yazar Mehmet Tezkan'ın da gündemindeydi. Dünkü köşesinde "Bahçeli bu pazarlığı asla yapmaz" diyen yazar, gerekçesini de böyle açıklıyor:"Bu iddiayı Bahçeli’ye haksızlık olarak görüyorum.. - Bahçeli özü güçlendirilmiş başkanlık olan cumhurbaşkanı sistemine evet diyebilir- Cumhurbaşkanının partili olmasını kabul edebilir.- Cumhurbaşkanının yasa gücünde kararname çıkarmasına da ses çıkarmayabilir..Kısaca, iktidar partisinin hayati gördüğü taleplerine onay verebilir..Ama asla bunu kendine makam mevki sağlamak için yapmaz.. Doğru olduğuna inanıyorsa yapar..Makam merakı olsaydı, haziranda koalisyona evet der, başbakan yardımcılığı görevini üstlenirdi.Veya CHP’nin ‘Başbakan sen ol’ çağrısına kulak verirdi.."Gazeteci Hüseyin Gülerce ise köşesinde MHP'nin cumhurbaşkanlığı sistemindeki yeriyle ilgili bomba önerilerde bulundu. MHP'nin elini taşın altına koyduğunu düşünen yazar, "MHP, AK Parti’nin yardımcısı gibi değil, ülkeye omuz omuza hizmet veren iki partiden biri olduğu, samimiyetle belirginleşen bir tablonun içinde olmalıdır." diye yazdı.Yeni sistemde MHP'ye de yönetim anlamında sorumluluk verilmesi gerektiğini vurgulayan Gülerce, yazısında MHP'nin yeriyle ilgili üç çarpıcı öneri sıraladı."Bir, Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti ile MHP seçim ittifakına gidebilir ve bunu önceden ilan ederler. MHP, AK Parti’nin göstereceği adayı destekleyeceğini deklare eder. Bununla ilgili gerekli yasal değişiklikler yapılır.İki, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, biri AK Parti’den diğeri MHP’den iki tane olabilir. Üç, Cumhurbaşkanlığı sisteminde bakanların çoğu Parlamento dışından atanacağı için kabinede MHP’li isimlere geniş şekilde yer verilir. Bakanlar Cumhurbaşkanına bağlı ve ona karşı sorumlu olacakları için AK Parti ve MHP arasında daha bir yakınlaşma, gönül beraberliği ve paylaşma zeminleri doğar."

**

3.5 MİLYON YARIN TER DÖKECEK!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 20 Kasım Pazar günü Türkiye tarihinin de en büyük sınavı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumunun yapılacağını belirterek, "2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak." dedi. Adayların sınav kurallarını iyi okumalarını isteyen Demir, aksi durumda adayların sınav binalarına ya da salonlara giremeyebilecekleri uyarısında bulundu. Sınav giriş belgeleri ile nüfus cüzdanlarının yanlarında olması gerektiğinin de altını çizen Demir, başka kimliklerle ya da yanlarında anahtar, ulaşım kartı, cüzdan gibi yasaklı malzemeler ile gelmeleri halinde binaya alınmayacaklarını hatırlattı. Ömer Demir, sınavın başlangıcında kuralların açıklandığını da hatırlatarak, sınavın başlama ve bitiş dakikası uyarısından sonra herhangi bir şekilde işlem yapan adayların da sınavlarının iptal edildiğini dile getirdi. Demir, büyük bir kitlenin gireceği bu sınavda da adayların bu kurala dikkat etmeleri gerektiğini söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam