Haber61 Ajandası - 16.09.2016

Haber61 Ajandası - 16.09.2016

Haber61 Ajandası - 16.09.2016


BAKAN SOYLU'NUN TRABZON PROGRAMI!

İçişleri Bakanı olarak ilk kez geldiği Trabzon'da yoğun bir program akışı içinde kendini bulan Süleyman Soylu kendisine ulaşan her notu tek-tek incelemeye aldı.Bayramlaşma ve ziyaret programında kendisine gösterilen yoğun ilgi ve desteğin kendisine ayrı bir güç kattığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu böylesine hassas bir süreçte aldığı görevin hakkını vermek için gece-gündüz çalışacağını dile getirdi.Bakan Soylu Trabzon'dan ayrılmadan önce AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta,Ayşe Sula Köseoğlu,Adnan Günnar ve Salih Cora ile KTÜ Sahil Tesislerinde bir-araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.Bakan Soylu Trabzon halkının hem genel hem de yerel seçimlerde kendilerine büyük destek verdiğini hatırlatarak "Hepimize düşen bu sorumluluğun hakkını vererek gece-gündüz çalışmaktır" şeklinde değerlendirmede bulundu.Bakan Soylu terörü bu ülkenin bir numaralı gündeminden çıkarmak için de devlet olarak büyük bir kararlılık içinde olduklarını ifade ederek "Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Türkiye 15 temmuz'dan sonra artık yeni bir sayfa açmıştır. Birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyarak ülkemizi her alanda zirvete taşıyacağız. Terör konusunda duruşumuz net. Asla geri adım atmadan acımasız bir şekilde bu işin üzerine gideceğiz. Türkiye'nin her bölgesinde huzuru ve refahı hakim kılmak bizim en büyük görevimiz" şeklinde konuştu.
***

DARBE GİRİŞİMİN ARKASINDA KİMLER VAR?

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan karargah  başkanlarından Korgeneral Salih Ulusoy ifadesinde, "Darbe girişimin arkasında gizli servisler var."dediDarbe girişiminin ardından, TSK’da doğrudan Genelkurmay Başkanı’na bağlı çalışan ve ‘J başkanı’ olan 6 korgeneralden 4’ü tutuklanmıştı. Bu isimlerden Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Salih Ulusoy, ifadesinde şunları söyledi:Bu olayın içinde Batı ülkelerinin parmağı olduğunu düşünüyorum ancak bunu NATO üzerinden değil gizli servisler üzerinden gerçekleştirmişlerdir. Askeri darbeden haberdar olmadığım için görevimden darbe sonrası istifa etmek için dilekçe yazdım. Daha önceden fark etmem gerekirdi. Mehmet Dişli, Fethullah Gülen grubuna kendini yakın hisseder. Mehmet Partigöç bu işi planlamış olabilir.

 **
TRABZON'DA KAÇ ÖĞRETMEN İHRAÇ EDİLDİ?

Fethullahçı Terör Örgütü’nün en güçlü olduğu alan olarak gösterilen eğitimde, 28 bin 163 öğretmen çeşitli iddialarla ihraç edildi; 14 bine yakın öğretmenin de soruşturması sürüyor.İhraç edilenlerin görev yerlerine bakıldığında, Doğu ve Güneydoğu’da FETÖ’nün etkisinin düşük olduğu görülüyor. 3 bin 487 kişi ileİstanbul, 2 bin 32 ile Konya FETÖ’nün etkin olduğu illerin başında gelirken, en düşük olduğu il ise 7 öğretmen ihracıyla Tunceli oldu.15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en iyi örgütlendiği alan olan eğitimde 43 bin öğretmeni açığa aldı.FETÖ’nün bin 17 özel okulu, 823 özel öğrenci yurdu ve 283 kursunun faaliyetleri sona erdirildi. Yine örgütün okullarında görev yapan 27 bin 800 öğretmenin lisansı da bu kapsamda iptal edildi. Açığa alınan öğretmenlerin ihraçları için çalışmalar başlatıldı.  Buna göre en çok öğretmen ihraç edilen iller arasında 3 bin 487 öğretmenle İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u 2 bin 32 öğretmenle Konya, bin 595 ile Ankara, bin 116 ile Bursa, bin 59 ileGaziantep, 898 ile Kahramanmaraş ve 878 ile Manisa takip etti. FETÖ mensubu öğretmenlerin çok az bölümünün terör olaylarının yaşandığı Doğu’daki illerde görev yapması dikkat çekti.Ardahan’da 11, Hâkkari’de 21, Iğdır’da 35, Şırnak’ta 38, Kars’ta 53, Ağrı’da 77 öğretmen ihraç edildi. FETÖ’nün en az etkili olduğu il 7 öğretmenle Tunceli. İhraç edilenler arasında MEB merkez teşkilattan 39 isim yer aldı. Bunlardan 3’ü bakanlık müşaviri, 9’u daire başkanı.Trabzon'da ihraç edilen öğretmen sayısı ise 281..

**
KAŞIKLA VERİLİP KEPÇE İLE ALINIYOR!

Yılbaşında bin 300 TL’ye yükselen asgari ücret, yeni bir düzenleme yapılmazsa ekim ayından itibaren yüzde 20’lik gelir vergisi dilimine girecek. Çalışanların ödediği vergi artacak, ücretleri 70 TL azalacak Yılbaşında net bin 300 lira olarak belirlenen asgari ücret, kısa süre içerisinde düzenleme yapılmazsa ekim ayında bir üst gelir dilimine dahil edilecek. Asgari ücretin gelecek ay yüzde 15 yerine yüzde 20’lik vergi dilimine girmesi halinde çalışanların aylık ücreti yaklaşık 70 lira azalacak. Ödedikleri gelir vergisi 86.5 TL’den 156,5 TL’ye yükselecek. Asgari ücret önceki yıllarda yılın son döneminde yüzde 20’lik vergi dilimine giriyordu.Hükümetin asgari ücrette yıl boyu net bin 300 liralık seçim vaadinde durmasını isteyen sendikalar, zorunlu bireysel emeklilik sisteminin ardından asgari ücrette yapılacak yeni bir kesintinin 5 milyonu aşkın çalışanı zor durumda bırakacağına dikkati çekti. Talepler karşısında çalışmalarını yoğunlaştıran Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları, ağustos ayında yapılan toplantılarda konuyu ele aldı. Toplantılar kapsamında sosyal tarafların da görüşünü alan iki bakanlık, belirsizliğin giderilmesi için maliyet tablosunu yeniden değerlendirmeye başladı.Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ağustos ayı sonunda Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşmüş ve bürokratlara konuyla ilgili düzenleme hazırlanması için talimat vermişti. 1 Ocak 2017’den itibaren ise 45 yaş altındaki çalışanlar otomatik olarak BES`e kaydolacak. Çalışanın katkı payı en düşük 49.4 TL olacak.

**
DAHA YÜKSEK MAAŞ ALABİLİRSİNİZ?

SSK’lı olarak bir şirkette çalışan kişi, mesai saatleri dışında Bağ-Kur’lu olarak iş yeri açabilir ya da ek iş yapabilir. Bu şekilde çalışanların prim günleri ve prime esas kazançları yükseliyor. Bu durum kişilerin emekli maaşlarının da artıyor. Aynı anda devlet memuru olan ve kısmi süreli bir şekilde 657 sayılı Kanunun izin verdiği bir işte çalışan kişi, hem SSK'ya, hem emekli sandığına prim ödüyor olsa bile 4/c'li yani memur olarak sigortalı kabul ediliyor. Dolayısıyla SSK – Bağ – Kur çakışmasında SSK'nın, Emekli Sandığı ile SSK ve Bağ – Kur çakışmasında ise Emekli Sandığının önceliği var. Hangi statünün önce başladığına bakılmaksızın bu üstünlükler geçerli.Sık karşılaşılan bir diğer durum ise SSK'lı olarak emekli olmanın avantajından dolayı kişilerin kendilerini kendi şirketinden SSK'lı olarak göstermeleri. Bu durumda kişi hem Bağ – Kur'a, hem SSK'ya prim ödemiş olsa bile Bağ – Kur'lu sayılır ve SSK'dan emekli olamaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam