Haber61 Ajandası 09.08.2016

Haber61 Ajandası 09.08.2016

Haber61 Ajandası 09.08.2016
FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ!

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile PKK arasında 15 Temmuz "hain darbe girişimi" ile ilgili anlaştığı ortaya çıktı. İstihbari bilgilere göre, FETÖ, PKK'ya 10 ile 20 Temmuz arasında darbe girişiminde bulunulacağını bildirerek, girişimin başarılı olması halinde Rojava'nın tanınması için destek sözü verdi. Ayrıca, FETÖ ve arkasındaki güçlerin, PKK'yı İran'a tehdit olarak kullanmayı planladığı da öğrenildi.15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden FETÖ'cü 9'u general, 288 muvazzaf askerden 60'nın terör örgütü PKK'ya sığındığı tespit edilirken, iki örgüt arasında "darbe" anlaşması yapıldığı ortaya çıktı. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ, PKK'ya darbe yapılacağını bildirdi. Tam tarihi vermeyen FETÖ, 10 ile 20 Temmuz arasını işaret etti. FETÖ, terör örgütü PKK'dan, girişimin başarılı olması durumunda, silahlı güçlerini ülke sınırlarından çıkararak, Kandil'e çekmesini istedi. Kandil'de PKK'yı, İran'a karşı bir tehdit olarak kullanmayı planlayan FETÖ ve arkasındaki güçlerin, bunun için de Rojava'nın tanınması yönünde destek olunacağı sözünü verdi.İki terör örgütü arasındaki anlaşma nedeniyle PKK'nın sözde kuzey saha sorumlusu ise, militanlarına darbe girişimi gecesinden itibaren bir süre eylem yapmamaları uyarısında bulundu. Ancak girişiminin başarısız olmasıyla PKK yeniden eylemlerine başladı.

OYUNU BOZDUK!

15 Temmuz’dan sonra devam eden demokrasi nöbetleri İstanbul Yenikapı’daki muhteşem kalabalık ve 80 ildeki mitinglerle taçlandı.Türkiye’nin tek yürek olduğu demokrasi nöbetlerine her yaştan-her görüşten ve her kesimden insanlar katılım yapmaya devam ediyor.15 Temmuz’dan bu yana demokrasi nöbetinde yerini  alan isimlerden biri de Of Kaymakamı Eren Arslan.Eşiyle birlikte her gün Trabzon meydanındaki demokrasi nöbetine katılım gösteren Arslan Türkiye’nin tek yürek olarak ülke üzerinde oynanmak istenen kirli oyunu bozduğunu ifade etti.Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruduğu sürece aşamayacağı hiçbir engel olmadığını belirten Eren Arslan “Allah’a çok şükür ki bu güzel ve değerli özelliğimizi koruyoruz.15 Temmuz akşamı bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran en önemli faktör millet olabilme vasfımızı korumaktır” dedi.

BU MİLLETİN KARŞISINDA KİM DURABİLİR?

15 Temmuz’dan sonra devam eden demokrasi nöbetleri İstanbul Yenikapı’daki muhteşem kalabalık ve 80 ildeki mitinglerle taçlandı.Türkiye’nin tek yürek olduğu demokrasi nöbetlerine her yaştan-her görüşten ve her kesimden insanlar katılım yapmaya devam ediyor.Milyonlarca insanın tek bayrak altında toplanmasının önemine değinen Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası(TESOB) Başkanı Metin Kara “Yeter ki bu birlikteliğimiz bozulmasın,FETÖ-PKK-DEAŞ  alayı bize vız gelir” dedi.Tüm yurtta olduğu gibi demokrasi nöbetlerinin Trabzon’da da büyük bir coşku içinde geçtiğini belirten Başkan Kara “Gündüz sıcağında fındık bahçesinde olan vatandaşımız bayrağını alarak akşam meydanda demokrasi nöbetine geliyor.Bu duyguyu tarif etmek mümkün değil.Esnafıma da gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.Trabzon demokrasi nöbetlerinde üzerine düşeni yapmış ve gereğini en iyi şekilde yerine getirmiştir” şeklinde görüş belirt.15 Temmuz akşamı ülkeye kanlı ve karanlık bir gece yaşatan darbeci hainlerinin hak ettiği cezayı er yada geç bulacağını ifade eden TESOB Başkanı Metin Kara “Türkiye için artık yeni bir dönem başladı yeni bir sayfa başladı.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde iktidarı ve muhalefeti her görüşten insan tek vücut oldu.Söz konusu vatan olduğunda omuzlarımıza binen yükün ağırlığını hepimizin hissetmesi şart.Ben geleceğe daha umutla ve güvenle bakıyorum” dedi.

25 MİLYON KİŞİNİN BORCU SİLİNECEK!

25 milyonu aşkın kişiye borcunu yapılandırma imkanı getiren yasa, gelir testi yaptırmayan 6 milyon kişinin de yüzünü güldürdü. Meclis'te geçen hafta kabul edilen yasa, gelir testi yaptırmadığı için tavandan prim borcu birikenlere önemli bir imkan sağladı. Bu kişiler eğer gelir testine girerse ya borcunun tamamı ya da bir bölümü silinebilecek.Gelir testi yaptırmayanların her ay en yüksek prim tutarından Genel Sağlık Sigortası borcu birikiyor. Bu kişiler, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarına başvurarak gelir testi yaptırırsa, borcundan kolayca kurtulabilecek. Test sonucunda, hane içindeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (549 lira) az çıkanların geçmiş bütün borçları silinecek. Gelir bu rakamın üzerindeyse, prim borçları gelir seviyesine göre güncellenecek.Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan kurtulunacak. Ayrıca gecikme zammı ve faizi silinecek. Hem gerçek gelire göre geriye dönük hesaplama yapılacağı hem de faizler silineceği için borç düşecek. Bunu da taksitle ödeme imkanı olacak. Yasa, daha önce gelir testine giren ama birikmiş Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara da yapılandırma imkanı getiriyor. Bu kişilerin prim borçlarının gecikme zammı ve faizi silinecek. Bunun yerine Yurt İçi ÜFE'ye göre güncelleme yapılacak.Başvurular yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yapılacak. Gelir testinden çıkan sonuca göre hesaplama olacak.

YALVAR BAKALIM SENİ KİM AF EDECEK?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeni açıklamaları yayınlandı.Daha önceki açıklamalarında tehditkar ifadelerle kibirli bir dil kullanan FETÖ lideri Gülen, bu kez yalvarmaya başladı.ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan teröristbaşı, "Başımıza gelen bela ve musibetleri kendimize ait bir kısım hata ve kusurların neticesi olarak görmemiz, yüzümüzü Cenab-ı Hakk'a döndürmemizi sağlar, istiğfar ve tevbeye yönelmemize vesile olur ve içimizde şu duyguyu tetikler: Biz ettik, sen etme. Ne olur ya Rab, ne olur ya Rab. Biz ettik, sen etme" diye konuştu.

ESKİ BAKANA KAPATMA ŞOKU!

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün sosyal medya hesabından, AK Parti'li eski Bakan Suat Kılıç'la ilgili yayınladığı, "Suat Kılıç fetö imamlarına para vermeme aracılık etmiştir. Ayrıca Samsun'da bir yurt yapımı için babasına para vermiştim” iddiaları kamuoyunda yankı bulmuştu.Sosyal medyada paylaşılan bu mesaj sonrası ilginç bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın babası Hüseyin Kılıç’ın adını taşıyan Hüseyin Kılıç Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun kapısına, Gülen Cemaat soruşturması kapsamında mühür vuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem