Haber61 Ajandası - 08.11.2016

Haber61 Ajandası - 08.11.2016

Haber61 Ajandası - 08.11.2016

ERKEN SEÇİM YENİDEN GÜNDEMDE!

Eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yükseğ dahil 9 milletvekili tutuklanan HDP Meclis çalışmalarını durdurma kararı aldı.HDP’li vekiller TBMM Genel Kurulu ve komisyon çalışmalarına katılmayacak halk ile buluşma toplantılarına ağırlık verecek.HDP’nin “Meclis Çalışmalarına Katılmayacağız” açıklaması “Ara seçime gidilir mi” tartışmasını beraberinde getirdi.Anayasaya göre Meclisteki Milletvekili sayısının yüzde 5’inin yani 28 milletvekilinin milletvekilliğinin düşmesi durumunda,ayrıca bir ilin ya da seçim çevresinin TBMM’de temsil edilemez hale gelmesi durumunda 3 ay içinde ara seçime gidilmesi gerekiyor.Ancak HDP’liler henüz tutuklu.Soruşturmalar davaya dahi dönüşmedi. Yargıtay’ca onanması ve TBMM Genel Kurulunda okunması gerekiyor. Milletvekilleri, tutuklu yargılanırken maaşlarını alabiliyor ve sorun önergesi vererek Meclis’in denetim faaliyetlerine katılabiliyor

**

İDAM TARTIŞMASI GERİYOR!

İdam tartışması Türkiye için öyle sıradan bir konu değil..Bu konu ne kadar uzarsa toplum o kadar geriliyor.Bir yerde karara bağlanması şart.Gözler AK Parti ve MHP’de.MHP idam cezasını geri getirecek anayasa değişikliği ile başkanlık sistemi ayrı olarak meclise gelsin istiyor.“İdam cezası geri gelsin ama Öcalan’ı da kapsasın” diyen MHP’nin bu teklifi hukuksal içerik bakımından sınırları zorluyor. AK Parti farklı formül peşinde!CHP ise net olarak idam tartışmasına kapıları kapalı ve karşı!Vatan hainleri için elbet de en ağır ceza verilmeli..Ocaklara düşen ateşin hesabı sorulmalı.Fakat bu tartışma ya kapanmalı ya da kısa sürede karara bağlanmalı..

**

KAMUDA 60 BİN YENİ ALIM YAPILACAK

Çalışma Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılı içinde kamuya 60 bin yeni personel alınacağını söyledi..Aş-iş-ekmek beklentisi içinde olanlar için yeni bir umut.Kamuya alınacakların çoğu Milli Eğitim-Sağlık ve Emniyet de görevlendirecekler.Umarız bu önemli kurumlarda çalışacaklar liyakatla belirlenir.Gerçekten hak eden insanlar devletin içinde yer alır.15 Temmuz’dan gerekli dersi çıkardığımızı düşünüyoruz!Bu ülkeye onuru ile alınteriyle hizmet edecek çok insan var..Yeter ki onların hevesini kırmayalım!

**

45 YAŞINA GİRENLER DİKKAT!
45 yaş altı ücretli çalışanlar için 1 Ocak'tan itibaren Bireysel emeklilik Sistemi'ne otomatik katılım başlıyor. Çalışanlar işverenleri tarafından bir bireysel emeklilik planına dahil edilecek. İsteyen cayma hakkını kullanacak, isteyen de sistemde kalarak hem 3'lü destekten yararlanıp hem de ikinci emekli maaşını elde edecek.Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uluç İçöz, "Emeklilik şirketini işverenler seçecek ve buraya çalışanlarını otomatik olarak kaydedecekler. Hangi işverenlerin ne zaman kapsama alınacağı Bakanlar Kurulu kararında net bir şekilde ortaya çıkacak" dedi. İçöz, şöyle konuştu: 'FON kararını çalışan verecek' "Emeklilik şirketinin seçimi işverene ait, fakat fon tercihi çalışana ait olacak. Çalışan 2 aylık sürede cayma hakkını kullanmadı diyelim, ondan sonra da birikimlerini alıp sistemden ayrılabilecek. Yüzde 25 devlet katkısı burada da mevcut. Bir de cayma hakkını kullanmayanlara bin lira 'hoşgeldin bonusu', 'ek devlet katkısı' dediğimiz bir ilave sunulacak. Sistemden emekli olduktan sonra, eğer birikimlerinizi maaş olarak almak isterseniz yüzde 5 ekstra devlet katkısı yapılacak."

**

TRABZON İSTİHBARATINI SUÇLADI!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 2'si tutuklu 35 sanıklı davada, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler savunmasını yaptı. Sanık Güler, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün kendilerine "Bir kişi öldürülecek, tedbir alınsın, korunsun" şeklinde yazı yazmadığını, F4 isimli yardımcı istihbarat elemanı görüşme formunda yer alan "hrant dink'in öldürüleceği bilgisinin gizlendiğini" söyledi. "Kanunla bize verilen görevlerden hiçbirini ihmal etmedim" diyen Güler, "Fail değil, mağdurum" dedi. Güler, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce "Bir kişi öldürülecek, tedbir alınsın, korunsun" şeklinde yazı yazmadığını vurguladı. Yönetmelik ve tamimlerde belirlenen teammüllere aykırı olarak şahsının zorlama bir şekilde suçlu gösterilmeye çalışıldığını belirten Güler, Trabzon'dan İstanbul'a gelen yazıda, F4 isimli Yardımcı İstihbarat Elemanı görüşme formunda yer alan Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisinin gizlendiğini de ifade etti. Güler, "Trabzon'un doğrudan kendi çalışması esnasında sahip olduğu ve İstihbarat Daire Başkanı'na aktardığı Dink'in hayati tehlikesiyle ilgili bu kadar net bir istihbarata karşılık, koruma kararıyla ilgili işlemleri yapmaması nedeniyle ilgili bilgi özellikle kendisinden gizlenen şahsım sorumlu tutuluyorum" dedi.

**

EKONOMİDE BÜYÜK KRİZ KAPIDA!

Özel sektörün dış borcu 300 milyar dolara yaklaşırken, kur riski ise 210 milyar doları aştı. Dolarda eylül ayından bugüne kadar süregelen dalgalanmalarla yüzde 7’e varan artış bu borca TL cinsinden 63 milyar liralık ek yük daha getirdi. Jeopolitik riskler ve belirsizliklerin yanı sıra özellikle Fed’in faiz artırım sürecine girmesiyle dövizde yükselişin hızlanacağını belirten ekonomistler, kur riski nedeniyle reel sektörün kredi borçlarını ödemekte zorlanabileceğine dikkat çekti. Bunun da beraberinde iflasları getireceğini ve işsizler ordusunun büyüyeceğini öngören uzmanlar, “Böyle giderse Türkiye, tarihinin en kötü krizini yaşayabilir. 2017 yılı çok daha sorunlu geçmeye aday görünüyor” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam