Haber61 Ajandası 05.09.2016

Haber61 Ajandası 05.09.2016

Haber61 Ajandası 05.09.2016

TRABZON GÜNLERİ BU SENE NEREDE YAPILACAK?

Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) Başkanı Mustafa Demir yönetim kurulu üyeleri Muzaffer Bayraktar,Salih Zeki Durmuşoğlu,Asuman Sula Durmuşoğlu,Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur,rahmetli Mustafa Cumur’un kardeşi Şenol Cumur, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik,TDF Trabzon temsilcisi gazeteci Ahmet Külekçi,işadamı Serkan Keleş’i Akçaabat Körfezde yakaladık.Masaya sonradan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de vardı.Oldukça renkli bir sohbete tanıklık ettik.İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demir ve yönetim kurulu arkadaşları Trabzon’un Fetih Kutlamaları kapsamında Trabzon’da bazı kurum ve kuruluşlara ziyaret yaptı.Her yıl geleneksel olarak Feshane’de kutlanan fetih kutlamaların bu yıl adresi Maltepe olacak.10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan “Trabzon’un Fethi ve Tanıtım” günleri ile ilgili yakın bir zamanda geniş kapsamlı açıklama yapılacağını belirten TDF Başkanı Mustafa Demir “Hassas bir süreçten geçtiğimizi şu günlerde 15 Temmuz’dan sonra oluşan birlik ve beraberlik ruhuna sahip çıkma noktasında bizlerde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.Trabzon Günlerini aynı zamanda demokrasiye ve birliğimize sahip çıkma etkinliği olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu.

TAFLAN İSYAN ETTİ!

Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı ve Trabzon İnşaatçılar Odası başkanlığı görevini yürüten Ayhan Taflan terör örgütlerine karşı sosyal medyadan tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Allah'sız kitapsız köpekler...Yapılacak o kadar çok yorum, yazılacak o kadar cok satır var ki, nerden başlayaım nereden çıkayım bilemiyorum. Sizlerden utanmasam haya etmesem çok ağır konuşacağım.İnsanın deli olası, yakıp yıkası taş taş üstünde koymayası geliyor. İnşaallah o gunleride göreceğiz. Allah'sız kitapsız şerefsiz çakal dölleri gün gelecek hak ettiğinizi yaşayacaksınız Şehitlerimizin rahmeti bol mekanları cennet olsun.Rabbim analarına babalarına evlatlarına bütün" Türküm " diyen vatanseverlere sabırlar versin.

KENDİ ADAMLARINI BİLE DİNLEMİŞLER!

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in örgütten ayrılmamaları için üyelerine haber takibi ve interneti yasaklamasının yankıları sürerken, Paralelcilerin kendi adamlarını bile böceklerle yakın takibe aldığı ortaya çıktı.Teröristbaşı Fetullah Gülen'in"gerçekleri öğrenirler" kaygısıyla FETÖ militanlarına verdiği medyayı takip etmemeleri talimatı tartışılırken, FETÖ'nün kendi mensuplarını bile evlerine dinleme cihazı yerleştirerek yakın takibe aldığı belirtildi. Ankaradaki FETÖ soruşturmasını yürüten savcılarla bildiklerini paylaşan "Fırtına" kod adlı gizli tanık, cemaat içinde olan ancak bağlılığından şüphe edilen ve aleyhte konuşan kişilerin ikametlerine gizlice girerek incelemelerde bulunduklarını anlattı. Hedefteki FETÖ mensubunun kaldığı evin kapı kilitlerini söküp kopyasını çıkardıklarını aktaran gizli tanık, "Bu adreslere daha sonra girilip dinleme cihazı yerleştiriliyordu. Batıkent Harb-İş sitesinde oturan serbest meslek sahibi bir kişinin evine gidip kapı anahtarını kopyaladık. Dinleme sayesinde bu kişilerin hizmete karşı olup olmadığı anlaşılıyordu" dedi

YENİ İHRAÇ VE GÖZALTILAR GELİYOR!

15 Temmuz’de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kamu kurumlarından söküp atılmasında suça bulaşmamış olanların zarar görmemesi için ihraçlar ve memuriyetten men etme işlemleri Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 16 kriter çerçevesinde yapılıyor.Bu hafta içinde yeni ihraç ve gözaltılar sağlık ve eğitim teşkilatlarıda ağırlık verilecek.
17/25 Aralık’tan sonra Bank Asya ve Paralel Yapı’nın diğer şirketlerine parasal katkı sağlamak.
-FETÖ’nün sendikaları ve derneklerinde yönetici veya üye olmak.
-ByLock ve benzeri özel şifreli yazışma programını kullanmak.
-Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışta bulunmak.
-Emniyet ve MİT ve MASAK raporlarının olması.
-Kapsamlı sosyal medya taraması.
-Örgütün sivil toplum kuruluşları adı altında sohbet ve toplantılarına katılmak.
-Doğal akış dışında kısa sürede terfi etmiş veya özel görevlere getirilmiş olmak.
-Örgüte 'himmet' adı altında para aktarmak.
-Güvenilir ihbarlar, ifade ve itiraflar bulunması.
-Takip ettikleri sitelerin incelemesinden elde edilen edilen sonuçlar.
-FETÖ üyesi şirketlerin normal olmayan işlemlerini yapmak, koruyup kollamak.
-Yargıda ve emniyette örgüt lehine hareket ettiği tespit edilen kişiler arasında yer almak.
-Paralel Yapı’nın ev ve yurtlarında kalanların sonraki yıllarda gösterdiği davranışlar.
-İşyerinde diğer çalışanlardan, tanıyan kişilerden elde edilen bilgiler.
-Örgütün gazete, dergi aboneliği ve çocuğunu okullarına göndermeyi 17/25 Aralık’tan sonra sürdürmek

ÇOK VAHİM BİR İDDİA!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye finansal destek sağlanmasına yönelik hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. Savcı Zafer Dur'un hazırladığı iddianamede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde FETÖ örgüt üyelerinin general kadrosunda 150, subay kadrosunda 10 bin, astsubay kadrosunda 12 bin kişi olduğu vurgulandı. 358 general ve amiral, 39 bin 468 subay, 97 bin 145 astsubay bulunan TSK'da FETÖ üyesi askerlerin ürkütücü boyutlara ulaştığı görüldü. İddianamede Gülen'in, 1998'de Vatikan'da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından "gizli kardinal" olarak atandığına da yer verildi.İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 18 Şubat'ta FETÖ/ PDY'ye (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) finansal destek sağlayanlara yönelik düzenlediği operasyonda, ABD'den dönen iş adamı Emir Ağbaş ve Mehmet Çelikarslan havalimanında gözaltına alınmıştı. İddianamede 2'si tutuklu 3 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlarından 10 yıl'a kadar hapsi istendi.

BİNLERCE YENİ PERSONEL ALINACAK!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye yönelik ağırlıklı operasyonların yapıldığı alanlardan biri de üniversiteler oldu. Darbe girişiminin hemen ardından YÖK, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerinden FETÖ ile bağlantılı akademik ve idari personelin tespitini istedi. Ardından terör örgütü ile bağlantılı üniversiteler birer birer kapatıldı. Ve bu süreçte, Türkiye’nin dört bir tarafındaki üniversitelerden 4 bine yakın akademisyen ve idari personel hakkında soruşturma başlatıldı; kimileri açığa, kimileri gözaltına alındı. Halen de üniversitelere ve akademisyenlere yönelik operasyonlar bitmiş değil.Kritik soru ise, üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala, boşalan kadroların nasıl ve ne zaman doldurulacağı? Sorunun çözümü için de düğmeye basıldı. Son 15 gün içinde üniversiteler hem akademik hem de idari personel alımı için birer birer ilana çıkmaya başladı. Sadece Anadolu’da değil Marmara Üniversitesi, HacettepeÜniversitesi gibi büyük şehirlerdeki üniversiteler de ihtiyaçları doğrultusunda personel alacak. Arananlar arasında kimler yok ki; profesörler, doçentler, araştırma görevlileri. Bunlar akademik personel. Bir de sözleşmeli alınacak olan idari ve destek personeli var. Hemşiresinden ebesine, güvenlik görevlisinden avukatına kadar her alanda üniversiteler, eleman arıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam