Haber61 Ajandası - 04.03.2016

TRABZON RAPORU KONYA’DA AÇIKLANACAK!   Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, göreve geldiği günden beri kırmızı et ve çiğ sütte yaşanan sorunlara çözüm bulmak için sektör temsilcileriyle sık sık bir araya geliyor    Toplantılarda alınan ortak kara

Haber61 Ajandası - 04.03.2016
TRABZON RAPORU KONYA’DA AÇIKLANACAK!

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, göreve geldiği günden beri kırmızı et ve çiğ sütte yaşanan sorunlara çözüm bulmak için sektör temsilcileriyle sık sık bir araya geliyor

 Toplantılarda alınan ortak kararlara uyulmaması nedeniyle tavrını sertleştiren Çelik, kırmızı ette tavan fiyat uygulamasına uymayan kasapları ve marketleri “yanı başınıza market açarız” diyerek tehdit etti.Çelik, çiğ sütte 20 aydan beri litre başına 1 lira 15 kuruş olan referans fiyatın 1 liranın altına düşürülmesi nedeniyle süt sanayicilerine de tepki göstererek, üretici olmazsa, süt olmazsa tesislerin atıl kalacağı uyarısında bulundu. Kırmızı ette yüksek fiyat, çiğ sütte düşük fiyat tartışması sürerken, zarar eden süt üreticileri inek kesimini hızlandırdı. İthalat yerine hayvan varlığını artırmayı hedefl eyen Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, inek kesimini önlemek için 81 il valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne “süt ineği kesilmesin” talimatı verdi. Bu arada geçen hafta  tarım ve hayvancılık konusunda Trabzon’da gerçekleşen ve iki gün süren toplantıların sonuç raporu Konya’da açıklanacak.

A TAKIMINDA TRABZON YOK! 2.SAYFADA


A TAKIMINDA TRABZON YOK!

16-17 Ocak'ta gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultay'ın ardından Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) yenileyen Kemal Kılıçdaroğlu, başdanışmanlığını yapan isimlerde de değişikliğe gitti. Kılıçdaroğlu, "A Takımı" olarak nitelendirilen başdanışmanlığı için, aralarında eski bakanlar ve mevcut milletvekillerinin de bulunduğu 12 yeni ismi görevlendirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun A takımında Trabzon’dan kimsenin olmaması dikkat çekti.15 kişiden oluşan bu kadroda, eski danışmanlar İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ile Cemil Erhan ve Recep Cengiz yerini korudu.

12'si yeni olan başdanışmanlar arasında eski Milli Savunma Bakanı Hasan Esat Işık'ın oğlu akademisyen Yusuf Işık ile eski Kültür Bakanı İstemihan Talay da bulunuyor. Işık ekonomiden sorumlu, Talay ise siyaset alanında Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapacak.Kılıçdaroğlu, bir önceki MYK'sında yer alan İstanbul Milletvekili Rizeli hemşerimiz Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu'nu da parlamentoyla ilişkilerden sorumlu başdanışman atadı. Bekaroğlu, kurultay sonrası Parti Meclisi'ne seçilememişti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun danışmanlığını da yapan eski PM üyesi Ekrem Kerem Oktay da Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ve iş çevrelerinden sorumlu başdanışmanı oldu.Kılıçdaroğlu'nun görev verdiği bir diğer isim ise akademisyen Fatih Gürsul. Gürsul, Kılıçdaroğlu'na eğitim teknolojileri alanında başdanışmanlık yapacak. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da başdanışmanlık görevine getirilen milletvekilleri arasında yer alıyor. Atıcı, parti içi eğitimden sorumlu olacak.

MHP GENEL MERKEZİ MUHALEFETE CEVAP VERDİ 3.SAYFADA


MHP GENEL MERKEZİ MUHALEFETE CEVAP VERDİ

MHP Genel Merkezi, parti içi muhalefetin açtığı davaya 40 sayfayı aşan bir savunma dilekçesiyle yanıt verdi. Genel Merkez, davanın açıldığı mahkemenin, bu davaya bakmakla görevli olmadığını öne sürerek, usulden reddedilmesi gerektiğini savundu. MHP yönetimi, Siyasi Partiler Kanunu ve tüzük hükümlerine aykırı hareket eden siyasi partilere ancak Anayasa Mahkemesi aracılığıyla ihtar çekilerek bu aykırılığa son verilmesinin sağlanabileceğini bildirdi.

Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin geçmişte AK Parti tüzüğünün 70’inci maddesinin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle yapılan başvuruyu reddetmesi örnek gösterildi. Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın’ın başını çektiği parti içi muhalefetin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde MHP Genel Başkanlığı aleyhine açtığı davaya MHP’den 40 sayfayı aşan savunmayla cevap verildi. Avukat Yücel Bulut imzasıyla hazırlanan savunma dilekçesinde, birçok Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararından örnekler yer aldı. Davacıların; Genel Merkezin, Olağanüstü Kongrenin toplanması konusunda karar vermesi için gerekli süreyi Dernekler Yönetmeliğinde aramasının da hata olduğu belirtildi. Anayasanın kanunla düzenlenmesini öngördüğü bir alanda Yönetmelik hükmüyle süre ihdas etmenin mümkün olmadığı vurgulandı. Davacıların örnek olarak sunduğu tek karar olan Saadet Partisi kararının emsal olamayacağı, çünkü bu kararın Yargıtay denetiminde geçmediği de MHP’nin savunmaları arasında yer aldı. MHP Genel Merkezi, Saadet Partisi kararının temyiz edilmeden kesinleştiği, bu haliyle Yargıtay denetiminden geçmediğini ifade ederek, ilk derece mahkemesi kararının bir başka mahkeme açısından emsal olamayacağını, zira MHP tarafından dosyaya ibraz edilen ve Yargıtay onayından geçen kararlara göre kayyım atanmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

TEK TİP ASKERLİK ÖNERİSİ ÇOK TARTIŞILACAK! 4.SAYFADA


TEK TİP ASKERLİK ÖNERİSİ ÇOK TARTIŞILACAK!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "tek tip askerlik sistemi" önerdiklerini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyacını etkin şekilde karşılayacak, kamu vicdanında "sadece fakir çocukları askerlik yapıyor, şehit ve gazi oluyor" şeklindeki eleştirileri önleyecek bir sistemi tesis etmek durumunda olduklarını söyledi.

TSK bünyesinde görev yapan 600 binden fazla askerin yüzde 42'sinin uzman personel olduğunu ifade eden Çiçek, geri kalan bölümünün zorunlu askerlik sistemi içnde vatan görevini yapan Mehmetçiklerden oluştuğuna dikkati çekti." Uzmanlaşmış personelin görev yaptığı TSK'nın başta terörle mücadele ve sınır güvenliği olmak üzere daha etkin görev yapacağını tespit ettiklerini kaydeden Çiçek, "Türkiye’deki çeşitli askerlik sistemlerini tek bir uygulama halinde birleştirecek, kamu vicdanında adaleti sağlayacak, TSK'nın görev ve uzmanlaşma ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir askerlik sisteminin uygulanmasına yönelik çalışma yapılmasına ve bu konunun tekrar Milli Savunma Komisyonunda değerlendirilmesine karar verildi" dedi.


EMEKLİLERİN ZAM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU! 5.SAYFADA


EMEKLİLERİN ZAM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU!

Yaklaşık 11 milyon emeklinin zam sisteminde değişiklik gündemde. Her emekliye farklı zam getirecek bir sistem üzerinde çalışılıyor. Buna göre; zam oranında en önemli kriter geçim durumu ve yaş olacak. Yeni sistem hayata geçerse; yaş, geçim durumuna göre belirlenecek zammı daha yukarı çekecek.

Yaşlı emekli daha yüksek oranlı zam alabilecek. Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler en yüksek zammı alacak. Bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin maaşında yüzde 100 artış yapılabilecek. 80 yaş ve üzerinde 740 bin civarında emekli bulunuyor. Hem yaşa hem de geçim durumuna bakılacak yeni sisteme göre, bu emeklilerin bir kısmı yüzde 100 zam alabilecek. Yaşlılık zamlarında sistem kademe kademe aşağıya çekilecek. Örneğin; hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75- 80 yaş arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az ama yine de 50 yaş emekli zam oranından çok daha yüksek zam verilmesinin yolu açılacak. Yeni sistem hayata geçerse, halen çalışan emeklilere ise daha stabil oranda zamlar söz konusu olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı basın yayın organlarında çıkan 'Emekli maaşlarından habersiz kesintiler yapıldığını' iddia eden haberlere ilişkin açıklama yaptı. SGK, şunları söyledi: "Kurumumuzdan gelir, aylık ve ödenek alanların aylıkları, takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Emeklinin rızası olmadan nafaka borçları dışında aylığından kesinti yapılamaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler