Ajanda (15.10.2014)

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLSAN NE OLACAK!Üniversite mezunu olmak hepimizin en büyük hayalidir. İş-aş ve ekmek kapısı olarak gördüğümüz üniversitelerden mezun olduktan sonra acaba hayallerimiz gerçek oluyor mu? Türkiye’de üniversitelerden 2002-2012 yılları arasın

Ajanda (15.10.2014)

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLSAN NE OLACAK!

Üniversite mezunu olmak hepimizin en büyük hayalidir. İş-aş ve ekmek kapısı olarak gördüğümüz üniversitelerden mezun olduktan sonra acaba hayallerimiz gerçek oluyor mu? Türkiye’de üniversitelerden 2002-2012 yılları arasında toplam 4.1 milyon kişi mezun olurken,2002 yılında 267 bin olan üniversite mezun işsiz sayısı 2013 yılında 557 bin kişiye yükseldi. Üniversiteli işsizler 13 yılda 2 kat artmış oldu. Artvinli hemşerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in verdiği bilgilere göre 2002 yılında 267 bin kişi olan işsiz sayısı 2004’te 308 bini aştıktan sonraki iki yıl gerileme kaydetti.2008’de hızlanarak 362 bin kişiye ulaşan üniversite mezunu işsiz sayısı, o tarihten bu yana 2010 yılı hariç her yıl düzenli bir şekilde artış kaydetti.2013 yılı sonunda 557 bin kişiye ulaşan işsiz sayısı, haziran ayı sonu itibarıyla bu sene 478 bin kişi oldu. Ancak yaz aylarında tarım ve turizm sektörlerindeki istihdam artışı nedeniyle düşmüş görülen işsiz sayısının yılsonunda yeniden yükselmesi bekleniyor. Üniversitelerde 2002-2012 yılları arasında 4 milyon 68 bin kişi mezun oldu.

TRABZON LİMANINDA EKSİKLER YAPILMASI GEREKENLER

İstanbul’da geri-dönüşüm tesisine sahibi işadamı Hasan Kadayıf fırsat bulduğunda Trabzon’a gelir yakınları ve dostları ile özlem giderir. Trabzon’da olup-biteni takip eden, Kadayıf zaman zamanda düşünceleri paylaşarak şehrin geleceğine katkı sağlar. Özellikle turizm noktasında oldukça hassas olan Hasan Kadayıf son dönemde yüzümüzü güldüren Arap Turizmi ve Cruise gemileri ile gelen Avrupalı turist konusundaki eksikler ve alınması gereken önlemler noktasında uyarılarda bulundu. İşte Kadayıf’ın altı önemle çizilecek uyarıları:

1-CRUİSE gemileri limana geldiğinde kömür boşaltan yük gemilerinin çalışmaları durdurulmalıdır.
2-Liman ile meydan bağlantı yollarında trafik düzenlemesi ve temizliğe özen gösterilmelidir.
3-acilen liman içerisine veya meydanda rahatlıkla görülebilecek bir yere TURİZM DANIŞMA bürosu taşınmalıdır.
4-Arapça ve İngilizce tercüman sayısı artırılmalıdır.
5-Şehirdeki tüm mağazalarda fiyat etiketi bulundurma zorunluluğu getirilmelidir.
6-Şehirde acilen TAX FREE mağaza teşvik edilmeli. turistlerin KDV alacakları kolaylaştırılmalıdır.
7-Tüm iş yerleri fiyat ve temizlik noktasında denetlenmelidir.
8-Trabzon’da her yönüyle Turizm seferberliği başlatılmalı

ORHAN AYDIN’A SİYASET KAPISI AÇIK!

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Prof.Dr.Aydın Dumanoğlu ve Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu’dan sonra KTÜ’den bakalım hangi isim milletvekilliği yapacak. Erdöl 3 döneme takıldığı için aktif siyasete ara vermek zorunda. Cevdet Erdöl’ün köşke çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık doktoru olarak göreve devam etmesi bekleniyor. Aydın Dumanoğlu siyasete noktayı koymuştu. Bir dönem milletvekilliği yapan Bıyıklıoğlu’nun önümüzdeki dönem yeniden aday gösterilmesi beklenmiyor.2015 Genel seçimlerinde ibre Türkiye’nin en genç yaşta profesör olan ve bilimsel başarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Aydın’da. 2015 Genel seçimlerine damgasını vuracak bir isim. KTÜ rektörlük seçimlerinde aldığı 354 oyla önemli bir başarı sağlayan taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Prof. Dr. Orhan Aydın  YÖK’e danışman olarak atanmıştı. Halen bu görevi sürdüren Ankara-Trabzon arasında mekik dokuyan Orhan Aydın’ın 2015 Genel seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekili adayı olması bekleniyor. Projeleri, üretkenliği ve şehrin dokusuyla bütünleşen bir yapıya sahip Aydın’a bilim camiasından da tam destek var.

1972 yılında Tonya’ya bağlı Hoşarlı Köyü’nde doğan Orhan Aydın, 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1994 ve 1998 yıllarında sırasıyla yüksek lisans ve doktora derecelerini almış, 2002 yılında doçent ve 2007 yılında ise profesör unvanına sahip olmuştu

AVNİ-AKER MÜZE OLSUN!

Trabzon’da CHP’nin önemli isimlerinden biridir Hikmet Nuri Aydın. Penceresi soldur ama her kesimden güzel dostluklar yakalamayı başarmış bir konuma sahiptir. Trabzon ve Trabzonspor sevdasını her fırsatta ortaya koyan ve  açıklamaları ile gündem oluşturan Aydın 2015 yılı içinde yıkılması beklenen Avni-Aker stadı ile ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi:“ Avni-Aker Cehennemi adı ile nam salan bu Stat; İstanbul da ki ve Dünyadaki Dev Kulüplerin, Liverpool'un, İnter'in dize getirildiği yerdir.! Mahalle aralarından yetişen hamsi uşağının efsaneleşerek, makûs talihini yendiği, Trabzon’un ismini dünyalara duyurduğu, Anadolu Devrimini gerçekleştirdiği yerdir! Kazanılan şampiyonlukların ve başarıların, Tümüne tanıklık yaptığı, efsane Trabzonspor'un doğduğu yerdir! Spor kompleksi yapılacak diye, tarihlerin çökertildiği, yıkıldığı, dünyanın neresinde görülmüştür. TS ve Trabzon'un bu başarılı tarihini silecek, hiç bir maddi kazanç, asla karşılık olamaz.!! Doğru olan şey AVNİ AKER Stat'ının, yaşanan bütün başarıların, Animasyon olarak sergileneceği, Müze olarak kalmasıdır.. AVNİ AKER STAD'ını yıktıracak mıyız, Akyazı'ya kurban verecek miyiz.”

DEMOKRAT PARTİ’Yİ KİMSE YOK SAYAMAZ

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar 2015 Genel seçimlerinde Demokrat Parti’nin sandıktan güçlenerek çıkacağını ve Türk siyasetine yeni bir soluk getireceğini belirterek “Bu halkın sabrı ve sessizliği elbette böyle sürmeyecek. Hükümete ile CHP ve MHP’ye halk sandıkta hesabı soracak. Demokrat Parti’yi kimse yok saymasın. Partimizin Trabzon da ve ülkemizde her zaman kapısı açıktır.” dedi. Bu arada Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2015 Milletvekili Genel Seçim Hazırlıklarını gözden geçirmek için Ankara’ya çağırdığı Merkez Karar Kurulu (MKK) ve Yüksek Haysiyet Divanı (YHD) üyeleri ile birlikte seçim yemeği yedi. Uysal yemekte yaptığı konuşmada, “ Milletimiz yeni bir siyasi kadro bekliyor.. İnsanımız güvenli bir liman arıyor.” dedi.. Hükümeti de eleştiren DP Genel Başkanı, “ Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokmak için geldi, Suriye’ye sokuyor” dedi.

TRABZON SANAT GÜNLERİNDE BUGÜN NELER VAR?

Trabzon’da 6. Sanat Günleri büyük bir hızla devam awediyor.

Sayısız konuklar, eğlenceli sohbetler..

Yani sizin anlayacağınız Trabzon Sanatevi Bahçesi bugünlerde hiç olmadığı kadar kalabalık ve yoğun yay trafiği içeriyor..

İnsanın “keşke her gün böyle olsa” diyesi geliyor.

Neyse Bugün Sanat Günleri’nin 3. Günü.

Bugün neler var bakalım.

15.00 ila 16.00 saatleri arasında Trabzon’un unutamadığı bir isim İsmet Zeki Eyüboğlu  Sanatevi konferans salonunda eserleriyle birlikte anılacak. Programı Yazar-Şair Zekeriya Saka ile Yazar-Şair Mehmet Kuvvet yönetecek. Gün içerisinde ardından Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği’nin Şehrimin Ustaları Zağnos Vadisi adlı fotoğraf sergisi yer alacak. ‘Boyun eğmeyenler’ roman üzerine hekim yazar Doç Dr Özen Aşut’un söyleşisi olacak. Mizah şiir dinletisi ve Mimar ve Tasarım’da yeni ufuklar ve Şahmeran adlı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

ORTAHİSAR’DA ‘ATMAYIN BANA MESAJ KARDEŞİM’

Ortahisar Belediyesi’nin bütçe gündemi kulisleri de salladı.

2015 yılı bütçesi 197 milyon 420 bin lira tahmin edilirken 3 milyon lirayı bulan ağırlama, temsil, broşür, telefon, büro malzemesi gibi giderler tepkiye neden oldu.

Dünkü meclis toplantısında yaşanan kırtasiye tartışmasında CHP’liler, ‘Bu ne bolluk’ dedi.

Bu tartışma bütçe gündemini sarstı.

Trabzon gündeminde sıkça kalacağa benziyor.

Ortahisar Bütçe komisyonu 197 milyon 420 bin lira tahmini bütçe açıklamasının ardından mecliste yaşanan kırtasiye tartışmasına en büyük tepki CHP adına söz alan Turgay Şahin’den geldi.

Şahin, “Ağırla-uğurlama 700 bin lira, broşür 400 bin lira, büro kırtasiye malzemesi 1 milyon lira. Haberleşme için 767 bin lira konulmuş. Atmayın bize mesaj kardeşim. Akaryakıt 6 milyon lira. Bir köyde biri ölür, taziyeye başkan gider ama bakıyorsunuz bütün birim amirleri de orada. Ne gereği var” diyerek tepkisini koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem