Ahmet Hakan hakim karşısına çıkacak

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan hakkında karikatürist Salih Memecan'ın "Kuzu okula başlar" konulu karikatürünü köşe yazısında izinsiz kullandığı gerekçesiyle 'manevi ve mali haklara tecavüz suçundan' dava açıldı. Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Mahkem

Ahmet Hakan hakim karşısına çıkacak
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan hakkında karikatürist Salih Memecan'ın "Kuzu okula başlar" konulu karikatürünü köşe yazısında izinsiz kullandığı gerekçesiyle 'manevi ve mali haklara tecavüz suçundan' dava açıldı. Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nde Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş. tarafından açılan davada, Memecan'ın Sabah gazetesi ve ATV'de 20 yıldır karikatürlerinin yayımlandığı, Memecan'ın mali hak sahibi olduğu "Kuzu okula başlar" konulu karikatürünün, Hürriyet gazetesinin 30.12.2012 tarihli nüshasında ve aynı gazetenin internet sitesinde yazar Ahmet Hakan'ın "THK'nın dönüşümü" başlıklı köşe yazısı içinde izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullandığı belirtildi.
 
Manevi ve mali haklara tecavüzle suçlanan Hakan ifadesinde köşe yazısını hazırlayıp yayımlanmak üzere yazı işlerine verdiğini, yayımlanırken bilgisi dışında karikatürün köşe yazısına konulduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi. Bilirkişi raporunda karikatür sahibinden izin alınmaksızın ve eser sahibi belirtilmeksizin yayından dolayı FSEK 71/1. Madde'de yer alan fikri mülkiyet hakkının ihlal edildiği belirtildi. Hakan hakim karşısına çıkacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler