Ağabeyi Nobel Ödülü kazanan Aziz Sancar’ı anlattı

Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanması, İzmir'de yaşayan ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar'a da büyük sevinç yaşattı.ABD vatandaşı olan Türk asıllı bilim adamı Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanması, İzmir'in

Ağabeyi Nobel Ödülü kazanan Aziz Sancar’ı anlattı

Türk bilim adamı Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanması, İzmir'de yaşayan ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar'a da büyük sevinç yaşattı.

ABD vatandaşı olan Türk asıllı bilim adamı Aziz Sancar'ın 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanması, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar'a da büyük sevinç yaşattı. Kenan Sancar, kardeşinin bu başarıyı gelişigüzel kazanmadığını söyledi. "Tanrının ona verdiği büyük bir vasıf ve kabiliyet var" diyen Sancar, "Aziz, ilkokul sıralarından itibaren arkadaşlarından sıyrılmış ve herkesin takdirini almıştır. Tüm okul hayatı boyunca hiçbir dersten iyi not almamıştır, hepsi pekiyidir, üniversite de dahil. Kendisi her gün 14-15 saatini bu çalışmaya vermiştir. Özellikle kanserle ilgili bir sonuca varmak için büyük bir çaba sarf etmektedir" dedi.

Aziz Sancar'ın çok mütevazi ve sade bir insan olduğunu anlatan ağabey Sancar, "Amerikalı olan eşi de aynı dalda araştırma yapan bilim insanı. Ona çok yardımcı oluyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler