Adli Tıp'tan karar: Tetiğe basıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi.İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık F

Adli Tıp'tan karar: Tetiğe basıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ferhat Yıldız ile mağdur müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nden olayda kullanıldığı belirtilen silaha ilişkin raporun geldiğini ve raporda, "Tabancanın çalışır vaziyette olduğu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, ateşleme iğnesinin mermiye çarpmış olduğu ama patlamamış olduğu, bunun da değişik nedenlerden ortaya çıkabileceği" şeklinde ifadelerin yer aldığını söyledi.

Heyet, gelecek celseye kadar esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine ve sanık Ferhat Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ferhat Yıldız, "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah bulundurmak ve hakaret" suçundan 15 yıldan 26 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler