Aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvurularını almaya başladı.Seçim Hükümetinin kurulmasının ardından seçime girecek siyasi partilerin hazırlık süreci başladı. Başvuruların ilk gününde AK Parti Genel

Aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvurularını almaya başladı.

Seçim Hükümetinin kurulmasının ardından seçime girecek siyasi partilerin hazırlık süreci başladı. Başvuruların ilk gününde AK Parti Genel Merkezi önünde herhangi bir hareketlilik gözlemlenmedi. AK Parti'de 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları bu sabah başladı. AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, AK Parti Genel Merkezi'ne ya da il başkanlıklarına başvurularını şahsen yapabilecek.

AK Parti'de, erkek aday adaylardan 5 bin, gençler ve kadınlardan 2500 lira ücret alınırken, engellilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde 70 isim aday olamamıştı. 3 dönem kuralı 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimi için geçerli olmayacak. Ayrıca, 7 Haziran'da 3 dönemi tamamlayanlar da yeniden aday olabilecek.

AK Parti'de süre 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset