ABD'den sürpriz telefon...

Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet eden Türk kökenli bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden bakanlığımıza bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü ile iletişime geçerek, kendisinde bulunan Osmanlı Devlet Armasını, Türkiy

ABD'den sürpriz telefon...
Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet eden Türk kökenli bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden bakanlığımıza bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü ile iletişime geçerek, kendisinde bulunan Osmanlı Devlet Armasını, Türkiye'ye teslim etmek için başvuruda bulundu.
 
Söz konusu arma, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın talimatının ardından Los Angeles Türk Başkonsolosluğu yetkililerince teslim alındı ve diplomatik kargo ile Türkiye'ye, Etnografya Müzesi Müdürlüğüne teslim edildi.
 
Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından incelemeye alınan Osmanlı Devlet Armasındaki tuğranın, Sultan II. Mahmud'a (1808-1839) ait olduğu ortaya çıktı. Armadaki güneş simgesi, devletin büyüklüğünü, güneşin ortasındaki tuğra en büyük Müslüman-Türk Hanedanını, kavuk; saltanat ve hilafeti, çiçekler; müsamahayı, terazi; adaleti, kitap; Kuran-ı Kerim'i, silahlar; orduyu, madalyonlar; çeşitli milletlerden oluşan Osmanlı toplumunu temsil etmektedir. Atlas kumaş üzerine renkli ipliklerle işlenen armanın çerçevesi ise günümüze ait. Arma, Etnografya Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler