"AB ile pazarlık yapmayız"

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, mülteciler için yapılacağı iddia edilen para yardımına ilişkin, "AB ile maliyet için hiçbir şekilde pazarlık yapmayız. 5 yıldır bütün dünyayı bu işe ortak olmaya davet ediyoruz. Bu melese doğunun meselesi değil. İnsanlığın

"AB ile pazarlık yapmayız"

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, mülteciler için yapılacağı iddia edilen para yardımına ilişkin, "AB ile maliyet için hiçbir şekilde pazarlık yapmayız. 5 yıldır bütün dünyayı bu işe ortak olmaya davet ediyoruz. Bu melese doğunun meselesi değil. İnsanlığın meselesidir" dedi.

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklama yaptı. Kurtulmuş, "İnsan kaçakçılığıyla ilgili bir eylem planı içerisindeyiz. Eylem planını kamuoyu ile paylaşacağız. Kapasite artırımıyla ilgili eylemler olacak. İnsan kaçakçılığı biriminin kurulması görüşüldü. Yasal düzenlemeler yapılacak. Terör suçu olarak görülmesi organize suç kapsamına alınması için bir takım çalışmalar yapılacak" dedi.

Kurtulmuş ayrıca, esnek çalışma düzenlemesiyle ilgili tasarının parlamentoya gönderileceğini ifade etti.

Terörle mücadele eylem planıyla ilgili 6 bakanın çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, terörün çok kısa bir süre içinde temizleneceğini söyledi.

MÜLTECİ SORUNU

Mülteci sorununa ilişkin konuşan Kurtulmuş," Türkiye mültecilere dost olarak kardeş olarak kucağını açtı ve 8 milyar doların üstünde bir maliyetle karşı karşıya kaldık. Biz AB ile mülteciler üzerinden maliyet için hiçbir şekilde pazarlık yapmayız. Sonuç itibariyle her gün artan bir maliyet çok büyük oranlara varmış olan kaçak bir göç olayıyla karşı karşıyayız. 5 yıldır bütün dünyayı bu işe ortak olmaya davet ediyoruz. Bu melese doğunun meselesi değil. İnsanlığın meselesidir. Kimin elinden hangi katkı geliyorsa, ortaya koymalı" ifadelerini kullandı.

MISIR'LA İLİŞKİLER

Mısır'la ilişkilere de değinen Kurtulmuş, "Biz Mısır demokrasisine karşı yapılan darbeye karşı çıktık. Halklar kardeştir darbeyi ve idamları kabul etmedik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler