90 ülkeden 250 öğrenci kampta

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneğince Bolu'da düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" kapsamında, 90 ülkeden 250 öğrenci bir araya geldi.Kampın açılış töreninde konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topl

90 ülkeden 250 öğrenci kampta

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneğince Bolu'da düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" kapsamında, 90 ülkeden 250 öğrenci bir araya geldi.

Kampın açılış töreninde konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, dünyanın bütün ülkelerine dokunan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yurtdışında milyonlarca Türk'ün olduğunu anlatan Bülbül, "Bunlar uzun yıllar ihmal edilmiş. Dünyanın her tarafında kendi haline bırakılmış bir topluluk var. Biz bunlara yönelik çok yoğun çalışmalar yapıyoruz. Eskiden AB, Türkiye’ye yönelik  programlar yapardı. Şimdi biz 16 temel başlıkta programlar açtık. Buna 'Mali Destek Programları' diyoruz. Artık Türkiye mali destek programlarıyla destek alan değil, yurtdışına destek veren bir ülke" ifadesini kullandı.

Bülbül,  geçen yıl da bin 500 genciyi Türkiye'ye getirdiklerini belirterek  "Biz bunu yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla yaptık. Valiliklerimiz, belediyelerimiz ve buradaki ilgili kuruluşlarımızla benzer çalışmayı gerçekleştirebilirsek bin 500 öğrenci, 15 bin olur. O zaman kültürümüz çok daha zenginleşir" diye konuştu.

Bolu Aladağlar bölgesinde gerçekleşecek olan kampa katılan öğrencilere, 5 grup halinde, 6'şar günlük eğitim programı kapsamında, siyaset, uluslararası ilişkiler, klasik İslam sanatı, sinema, edebiyat ve tarih konusunda bilgi verileceği bildirildi.

Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı ve Bolu Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu Koordinatörü Ali Dursun ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler