76 bin kişi polisi ayağına getirtti

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, “Kaygının azı yarar çoğu zarar. Aşırı kaygı ve sınav stresi, bilinenleri unutturur. Stres hafızayı bloke ediyor” dedi.Üniversite hayali kuran gençler için yarışın ilk zorlu etabına sayılı günler kaldı. YGS,

76 bin kişi polisi ayağına getirtti

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, “Kaygının azı yarar çoğu zarar. Aşırı kaygı ve sınav stresi, bilinenleri unutturur. Stres hafızayı bloke ediyor” dedi.

Üniversite hayali kuran gençler için yarışın ilk zorlu etabına sayılı günler kaldı. YGS, 15 Mart Pazar günü yapılacak. Haftalardır hazırlanan öğrencilerin önünde sadece 160 dakikalık bir maraton var. Bu süreyi en iyi kullanıp 160 soru arasından en çok doğru cevabı verenler üniversiteye doğru önemli bir yol alacak.

Gediz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, heyecanla sınavı bekleyen adaylara uyarılarda bulundu. Başarmanın yolunun stresle baş etmekten geçtiğine dikkat çeken Keskin, “Sınavı bir yarışma oyunu olarak kabul edin. Kazanıp kazanamayacağınızı değil, soruların cevaplarını düşünün. YGS öncesinde ve sırasında asla olumsuz düşüncelere kapılmayın. Unutmayın, kaygının azı yarar, çoğu zarardır. Aşırı kaygı ve sınav stresi hafızayı bloke edebiliyor ve bilinenleri unutturabiliyor. Başarmamam için neden yok, elimden geleni yapmalıyım" diyerek kendinizi motive edin, hep olumlu düşünün” diye konuştu.

"ZAMANI İYİ KULLANIN"

Orhan Keskin, sınavı kazandıracak uyarılarına şöyle devam etti: “Önce kitapçığa göz atın. Bu size, kitapçığa hakim olmanızı, heyecanınızın azalmasını sağlar, kesinlikle vakit kaybettirmez. Bir bölüme başlamadan önce hızla gözden geçirin, 10 saniyelik bu ön inceleme, doğru cevap verme şansını artıracaktır. Sınava en iyi olduğunuz dersten başlayın, bu size moral aşılayacak, kendinize güven duymanızı sağlayacaktır.    

Her soruda cevap kağıdını işaretlemeyin, her sayfa sonunda işaretlemeyi tercih edin. Böylece en az 5 dakika kazanırsınız.    

İşaretleme için, daha kısa sürede cevap boşluğunu doldurmanızı sağlayacak geniş uçlu kalem kullanın, bu sayede ciddi zaman kazanırsınız. Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun. Bir soruda belirli süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız o soruyu bırakın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler