650 bin işletme tehlike sınıfında!

İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi eğitimleri Trabzon’da başladı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında iş

650 bin işletme tehlike sınıfında!

İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi eğitimleri Trabzon’da başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında iş kazalarının ve meslek hastalıklarının ağırlık kazandığı metal, inşaat ve maden sektörlerine yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Eğitimleri başladı.

Üç gün sürecek eğitimlerde her bir sektörden 30 kişi olmak üzere 90 kişiye eğitim verilirken, eğitimlere işyerinde görevli işveren vekilleri ve iş güvenliği uzmanları eğitimlere katıldı.

Eğitim programı açılışında konuşan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, “Bugün, dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş kazaları ve meslek hastalıkları önemli bir sorundur. Sorunun temelinde yatan en büyük etmen de İş Sağlığı ve Güvenliği üzerinde toplumsal algının henüz oluşturulamamasıdır” dedi.

TÜRKİYE'DE 650 BİN İŞLETME İŞ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN TEHLİKELİ SINIFINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Daire Başkanı Burhanettin Kurt ise “Ülkemizde toplamda 1 milyon 600 bin civarı işletme var. Bunların 650 bin tanesi tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta. Bizler Bakanlık olarak her bir işletmeye ulaşmamız mümkün değil. İşte bu durumda her işletme ile irtibatta olan sizler gerçekten işverenler tarafından benimsenecek bir güvenlik kültürünün oluşturulması ve farkındalığın arttırılması kapsamında çok önemli görevler yürütüyorsunuz. Bu bağlamda ısrarcı olarak işverenlerimizi bu konuda bilgilendirerek ve tavsiyelerde bulunarak gerekli önlemlerin alınmasında hem işletmesinin karlılığının artacağını hem de büyük tazminatlar ödemekten kurtulacağını anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları sunumlarını gerçekleştirdikten sonra inşaat, maden ve metal sektörlerine yönelik eğitim grupları oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler