6 ayda gümrükte ne kadar vergi toplandı?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılın ilk 6 ayında elde edilen her 100 liralık verginin 20 lirasının gümrük idarelerince toplandığını bildirdi.Yazıcı, yazılı açıklamasında, gümrük idarelerince haziranda 5,5 milyar lira, yılın ilk 6 ayında ise 34,9

6 ayda gümrükte ne kadar vergi toplandı?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılın ilk 6 ayında elde edilen her 100 liralık verginin 20 lirasının gümrük idarelerince toplandığını bildirdi.

Yazıcı, yazılı açıklamasında, gümrük idarelerince haziranda 5,5 milyar lira, yılın ilk 6 ayında ise 34,93 milyar lira vergi tahsil edildiğini ifade etti.

Kamu yatırım ve harcamalarının vergilerle karşılandığını belirten Yazıcı, "Vergi varsa, vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklar da o kadar artar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de bu yılın haziran ayında toplam 24 milyar 758 milyon liralık vergi geliri elde edildiğini kaydeden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu gelirin 5,5 milyar liralık bölümü gümrük idareleri tarafından tahsil edildi. Bu vergilerin toplam vergi gelirleri içerisindeki payı yüzde 22,2 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 6 ayını kapsayan ocak-haziran döneminde ise gümrük idarelerince 34,93 milyar lira vergi tahsil edilirken, bu vergilerin toplam vergi gelirleri içerisindeki payı yüzde 20,78 olarak gerçekleşti. Bir başka ifadeyle yılın ilk 6 ayında her 100 liralık verginin 20 lirası gümrük idarelerince toplandı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler