5 yönetici daha resmi istifa ederse...

Trabzonspor'da Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu sonrası istifa depremi yaşandı. Önce yönetici Ahmet Emre Turan istifasını duyurdu ardından Köksal Sadıklar istifa ettiğini açıkladı. Yöneticiler Ömer Demir Tayfun Kahyaoğlu ve Erol Ağaoğlu’nun da isti

5 yönetici daha resmi istifa ederse...

Trabzonspor'da Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu sonrası istifa depremi yaşandı. Önce yönetici Ahmet Emre Turan istifasını duyurdu ardından Köksal Sadıklar istifa ettiğini açıkladı. Yöneticiler Ömer Demir Tayfun Kahyaoğlu ve Erol Ağaoğlu’nun da istifayı düşündüğü öğrenildi.

Şimdi gözler Yönetim Kurulu'nun karar alma yeter sayısına çevrildi.

Kuruluşta 1 başkan, 14 üye olmak üzere 15 kişiden oluşan yönetimin karar alamayacak sayıya (7 Üye) gerilemesi yönetimin düşmesi anlamına geliyor.

Şuana kadar bordo mavili ekipten 8 yönetici istifa ederken bordo mavililer yedek yöneticileri asil listeye alarak göreve devam ediyordu.

14 kişiyle yedeksiz olarak yola devam eden bordo mavililerde bugün iki yönetici istifasını açıkladı (Köksal Sadıklar – Ahmet Emre Turan) 3 yönetici (Erol Ağaoğlu, Ömer Demir, Tayfun Kahyaoğlu) de istifanın eşiğinde olduğu iddia edildi.

Ancak bu istifalarda yönetim kurulunun göreve devam etmesine engel değil.

Şuanda 12 kişilik yönetimden 8 üyenin istifası halinde yönetim 45 gün içinde kongre kararı almak zorunda.

Buna göre daha önce gerçekleşen 8 istifa ile 1 başkan, 13 üyeye düşen yönetimde bugün şu ana kadar gelen 2 istifayla birlikte asıl üye sayısı başkanla birlikte 12'ye geriledi.

Bordo Mavili kongre kararı alanması için istifa etmeyi düşünen 3 üyenin istifalarını yönetime göndermesi durumunda  2yöneticinin daha istifa etmesi gerekiyor

"TRABZONSPOR TÜZÜĞÜ NE DİYOR?" 2. SAYFADA

TRABZONSPOR TÜZÜĞÜ NE DİYOR?

"Görevlerden boşalma" başlıklı 43. maddesinde yer alan "c" ve "d" bendlerinde durum şu şekilde açıklanıyor

Madde 43 -

c) - Yönetim Kurulu yedek üyelerin tümünün göreve davet edilmesine karşın oturum yeter sayısına ulaşamıyorsa, görevini sürdüren üyeler en geç bir ay içerisinde Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırır.

d) - Yönetim Kurulu, görevden çekilme kararı aldığı takdirde, karar tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağırmak zorundadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor